قند را در دهان خود نگذاريد
پوسيدگي دندان، يکي از علل شايع از دست دادن دندانها در سن زير سالگي است. به گفته داندانپزشکان، يکي از عوامل مهم ايجادکننده پوسيدگي، گذاشتن قند در دهان است. به توصيه بهداشت جهاني به دليل تاثير مخرب قند بر روي دندانها ، هيچگاه نبايد قند را در دهان گذاشت
در ميان ايرانيان عادت شده که اول قند را در دهان ميگذارند بعد چاي را مينوشند که اين عادت نادرست موجب فرسودگي دندانها ميشود. براي کاهش ميزان تخريب شيريني قند بهتر است قند در چاي حل شود . حتي بهتر است به جاي قند از خرما که کلوکز طبيعي و تنظيم شده دارد و باعث بيماري ديابت نميشود، استفاده کرد و به جاي شکر،عسل مورد استفاده قرار بگيرد. بايد بعد از خوردن هر نوع مواد غذايي شيرين ، دندانها با مسواک و حداقل آب ساده شسته شود.
کودکان به تناول مواد شيرين مانند شکلات و جويدن قند علاقه نشان ميدهند در حالي که مصرف بيرويه اين مواد موجب پوسيدگي دندانهاي شيري و ايجاد فاصله بين آنها ميشود. بزرگسالان بايد از خوردن پشت سرهم غذاي گرم و سرد، ترش و شيرين و تند به کودکان خود اجتناب کنند.
اين عمل باعث ترک خوردن،خرد شدن و از بين رفتن ميناي دندانها ميشود. خوردن پيتزا ، اسنک ، همبرگر داغ و برخي از غذاهاي خانه همراه با نوشابه، آب و سالاد سرد باعث آسيب دندانهاي شيري و دائمي افراد بخصوص کودکان ميشود. خانوادهها بايد خود و کودکان را ملزم کنند کهبعد از خوردن هر نوع خوراکي، دندان و دهان خود را با آب ساده بشويند.