0

سرطان؛ ارثي است؟

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

سرطان؛ ارثي است؟


سرطان؛ ارثي است؟


سرطان؛ ارثي است؟    - Bitrin.com


وقتي روي يكي از اقوام‌مان تشخيص سرطان گذاشته مي‌شود، اولين نكته‌اي كه بعد از ناراحتي اوليه براي خود فرد بيمار به ذهن خيلي از ما مي‌رسد، اين است كه «ما با هم فاميليم، نكند ارثي باشد، نكند من هم سرطان بگيرم؟ يا داشته باشم و خبر نداشته باشم؟»
اين فكر شب و روز روي اعصاب ما راه مي‌رود و ما را از كار و زندگي مي‌اندازد و معلوم نيست عاقبتش چه بشود. اما چقدر از اين نگراني‌ها واقعاً به‌جاست؟

يك بررسي تازه در مركز بين‌المللي تحقيقات سرطان نشان داده كه اين نگراني‌ها فقط مشكل ما ايراني‌ها نيست، بلكه در كشورهاي ديگر، به خصوص وقتي سطح درآمد و بهداشت جامعه بالا مي‌رود، عين همين دل‌مشغولي‌ها وجود دارد.

نگراني و دل‌مشغولي‌هايي كه به گفته كارشناسان خيلي هم مورد ندارد و اكثر آنها بي‌جاست و يك محور مهم اين گونه نگراني‌ها، ارثي بودن انتقال بيماري است، اما نگراني‌هاي بي‌مورد ديگر هم در اين مورد وجود دارد.

به گزارش بي‌بي‌سي، اين مطالعه نشان مي‌دهد كه 91 درصد مردم نگراني‌هاي بي‌موردي در اين باره دارند. طوري كه يك‌چهارم از هزار نفر افراد مورد مطالعه، معتقد بوده‌اند كه بين 50 تا 100 درصد سرطان‌ها  ارثي است.

اين در حالي است كه بنا به اعلام مركز بين‌المللي تحقيقات سرطان،  از بيش از نيمي از سرطان‌ها، مي‌توان با انجام تغييراتي در شيوه زندگي پيشگيري كرد؛ تغييراتي مثل ورزش و فعاليت بدني، رژيم غذايي سالم، پرفيبر، سرخ‌نشده و تازه. نقش استعمال دخانيات هم در بالا بردن خطر برخي سرطان‌ها، مثل سرطان ريه يا حنجره، شناخته شده است.

با اين حال در اين نظرسنجي مشخص شده كه 60 درصد افراد عقيده دارند «وراثت»، مهم‌ترين و تأثيرگذارترين عامل در بروز سرطان است. كارشناسان مجري اين طرح تحقيقاتي مي‌گويند از هر 10 مورد سرطان، شايد تنها يكي از آنها را واقعاً بتوان به يك عامل شناخته شده منسوب كرد كه وراثت، در كنار تغذيه، استرس، ورزش و سيگار، يكي از اين عوامل است. اگر نمي‌توانيم عامل وراثت و فاميلي را تغيير بدهيم، شيوه زندگي‌مان كه دست خودمان است و مي‌توانيم خيلي راحت و بدون صرف هيچ‌گونه هزينه‌اي، تغييرش بدهيم.

يك نكته ديگر اين كه دوسوم سرطان‌ها در سنين بالاي 65 سال رخ مي‌دهند، در حالي كه تنها 15 درصد مردمي كه در اين باره از آنها سؤال شده بود، اين حقيقت را مي‌دانستند و بقيه آنها گمان مي‌كردند در هر سني به شدت در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند.

اين افراد دقت نكرده بودند كه فهرست كردن عوامل خطر ابتلا به سرطان، از جمله وراثت، تنها براي پيگيري علائم مشكوك و  در حد چك‌آپ  توصيه شده است، نه براي نگران شدن بيش از حد. اين پيگيري‌ها كمك مي‌كند سرطان‌ها به موقع تشخيص داده شوند و اقدامات لازم براي درمان آنها انجام شود.

همچنين، اين فهرست براي يادآوري و تاكيد بيشتر بر اين نكته است كه اگر از سرطان مي‌ترسيد و نگران آن هستيد، بايد شيوه زندگي خود را اصلاح كنيد.


ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

شنبه 24 آبان 1393  1:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها