دريافت لبنيات كم، باعث ناتواني سالمندان مي شود
ک متخصص تغذيه گفت: دريافت مقدار كافي ويتامين D براي پيشگيري از شكستگي استخوانها و عملكرد صحيح جسمي و پيشگيري از سرطان در سالمندان لازم است.
دكتر سهيلا منتظريان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: ويتامين D كه در غذا موجود است و در اثر تابش نور خورشيد نيز توليد مي شود، نقش مهمي در سلامت استخوانها و عملكرد عضلات دارد و افراد را در برابر سرطان، ديابت، سرماخوردگي و سل محافظت مي كند.
وي گفت: از آنجايي كه سالمندان كمتر در معرض نور خورشيد قرار مي گيرند و بدن آنها كمتر قادر به ساخت اين ويتامين است، به دليل دريافت كمتر مواد غذايي حاوي اين ويتامين مانند شير، آب ميوه و حبوبات، بيشتر دچار شكستگي مي شوند.
منتظريان يادآور شد: طبق تحقيقات، سالمنداني كه كمتر از اين ويتامين استفاده مي كنند در آزمونهاي فيزيكي و قدرتي، 5 تا 10 درصد ضعيف تر عمل مي كنند