حدیث شماره 11: «بیمیلی به دنیا»
امام حسین(علیه السّلام) فرمودند:
لا تَغُرَّنَّکُم هذِه الدُّنیا فَاِنَّها تَقطَعُ رَجاءَ مَن رَکَنَ اِلَیها وَ تَخیبُ طَمَعَ مَن طَمَعَ فیها.
مبادا که این جهان شما را فریب دهد، زیرا دنیا امید کسی را که بر آن تکیه کرده، قطع میکند و طمع کسی را که بر آن چشمِ امید دوخته درهم میشکند.
(بحار الأنوار، ج 45، ص 5)
به نام خدای امام حسین
حدیث امروز، قسمتی از "خطبه اوّل امام حسین (ع)" در روز عاشورا در برابر سپاه عمر سعد است. بد نیست یه خورده از این خطبه رو اینجا با هم بخونیم:
امام حسین -علیهالسلام- پس از تنظیم صفوف لشكر خود، سوار بر اسب شد و مقدارى راه از خیمهها فاصله گرفت، آنگاه در مقابل لشكر عمر با صداى بلند و رسا به آنان چنین فرمود:
"ایها الناس! حرف مرا بشنوید، و در جنگ و خونریزى عجله نكنید تا من وظیفه خود را كه موعظه و نصیحت شما است انجام دهم، تا علت آمدنم را به این سرزمین توضیح دهم، اگر به سخنم گوش دادید و عذر مرا پذیرفتید و با من از در انصاف و عدل وارد شدید معلوم میشود راه سعادت و خوشبختى را دریافتهاند و دلیلى براى جنگ با من نخواهید داشت.
لكن اگر عذرم را نپذیرفتید و از در انصاف و داد و با من وارد نشدید آنگاه میتوانید همه دست به دست هم بدهید و بدون مهلت تصمیم باطلتان را اجرا كنید؛ ولى در این صورت دیگر امر بر شما مشتبه نمانده است، و پشتیبان من آن خدایى است كه قرآن را نازل كرده و یار و یاور نیكوكاران است."
چون سخن امام به اینجا رسید، صداى گریه و شیون از بعضى زنان و اطفال كه صداى امام را میشنیدند بلند شد. لذا امام -علیهالسلام- سخن خود را قطع كرد و به حضرت ابوالفضل و علیاکبر دستور داد بروید زنها را ساكت كنید، به خدا قسم هنوز گریههای بسیارى در پیش دارند.
چون زنان و كودكان آرام شدند، امام -علیهالسلام- دوباره شروع به سخن كرد و پس از حمد و سپاس خداى تعالى و درود بیپایان بر محمد و آلش، و بر فرشتگان و همه پیامبران چنین فرمود:
"حمد و سپاس خداى را كه دنیا را محل فنا و زوال قرار داد، دنیا اهل خود را تغییر میدهد و آنان را دگرگون میسازد، مغرور كسى است كه گول دنیا را بخورد و بدبخت كسى است كه شیفته و فریفته آن بشود، مردم! دنیا گولتان نزند كه هر كس با او اعتماد كند نا امیدش میسازد، و هر كس به او چشم طمع نزند بورزد مأیوس و ناامیدش مى كند."
تا انتهای خطبه که میتونید در لینک زیر، کاملش رو بخونید:
نخستین خطبه امام حسین (ع) در روز عاشورا