حدیث شماره 5: «دینداری واقعی»
(تحف العقول/ص245)
امام حسین(علیه السّلام) فرمودند:
اِنَّ النّاسَ عَبيدُ الدُّنْيا وَ الدِّينُ لَعْقٌ عَلى اَلْسِنَتِهِمْ يَحوطونَهُ ما دَرَّتْ مَعائِشُهُمْ فَاِذا مُحِّصوا بِالْبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانونَ.
همانا مردمان بندهی دنيايند
همه آدما یه جورهایی هم عبد و بنده هستن و هم مولی. برای زیر دستاشون، مولی و برای بالا دستیاشون عبدن. عبد و بنده یعنی کسی که گوش به حرف مولاشه و بدون اجازه اون کاری نمیکنه. ته ته مولاهای بعضی رو که نگاه کنی میرسه به خود خدا؛ میگه ای خدا اگه عبد پدر و مادر هستم، چون تو میخای؛ اگه عبد استادم هستم، چون تو گفتی و ... پس عبد و مولای واقعی اینا در واقع یک نفره و به خاطر دستورات خود خداست اگه تابع کسانی دیگر هستند.
دسته بعدی که توی این دسته نباشند، میشن عبد دنیا. هر کاری میکنن برای هوی و هوس خودشونه، برای منافع و اهداف شخصی خودشونه؛ و خدا وکیلی اگه نگاه کنی، اکثراً جزو همین دسته ایم...
و دين لقلقهی زبان آنهاست
دین هم شده یه ابزار توی دستای ما که به دنیامون برسیم؛ نماز و روزه و حج و کربلا و صدقه و ... اکثر کارهامون همین طور شدن.. سفره حضرت ابالفضل میندازه، برای اینکه ملت بیان، دکوراسیون جدید خونشو ببینن.. آقا حج میره میاد، ولیمه اونطوری میده، که آره داداش ما اینیم، اینقد مایه داریم..
و هر جا منافعشان[به وسيله دين] بيشتر تأمين شود، زبان مىچرخانند
هر جا هم که دین مخالف هوی و هوس و منافع شخصی و خواست دلمون باشه، میذاریمش کنار. توی همین روابط ساده اجتماعی خودمون، به وضوح میتونیم این مطلب رو ببینیم. به زبان همه میگن، حق الناس رو خدا نمیبخشه.. برو ببین توی مترو، چی میکنن.. برو ببین صف نون، چه طوری حق هم رو ضایع میکنن..
و چون به بلا آزموده شوند، آنگاه دينداران اندكند.
موقع عمل به دین و اون چیزهایی که به زبان باور داریم که میرسه، خیلیها کم میاریم... دقیقاً مثل چیزی که توی حوادث کربلا پیش اومد. خیلی از کوفیها آدمهای بدی نبودند. اما وقتی عبیدالله تهدیدشون کرد و وعده یکی دو کیسه گندم بهشون داد، رنگ واقعیشون رو نشون دادن و امام حسین رو فروختند.. اینها همونهایی بودن که نوشته بودن آقا بیا.. نوشته بودن از بیدینی حاکمهاشون و ظلم وستم اونا خسته شدن..