0

برترین صدقه‏

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

برترین صدقه‏

برترین صدقه‏
عونک للضعیف من أفضل الصدقة. [1] . 
اندیشه دینی تعاون و کمک به دیگران است. پیشوایان دینی آموختند که انسان هماره باید به فکر نجات دیگران باشد. انسانی که در اندیشه نجات خویش است، اندیشه دینی ندارد. اندیشه همخوان با اندیشه و رفتار عترت این است که فرد در فکر نجات دیگران باشد. در فکر گرفتن دستان ضعیفان و آسیب پذیرهای جامعه باشد. 
ابو ابراهیم موسی بن جعفر علیه‏السلام در این باره می‏فرماید: بهترین صدقه در راه خدا این است که دست فقیر و ناتوانی را بگیری، عونک للضعیف من افضل الصدقة. این روحیه تعاون و همگرایی عترت است. این اندیشه جامعه را بارور می‏سازد. این اندیشه از جامعه انسانی جامعه تعامل و تعاون می‏سازد نه جامعه تکاثر و تکالب! این اندیشه به جامعه روح تعاون و تعامل که عامل ثبات و پیشرفت می‏باشد، می‏بخشد. این سیره به جامعه می‏آموزد که جامعه اسلامی هماره باید در اندیشه افراد آسیب پذیر باشد. سازمان هایی مانند تأمین اجتماعی، بهزیستی، امداد و امثال این‏ها باید آن گونه رشد و توسعه بیابند و توانمند باشند تا تمام افراد آسیب پذیر جامعه را زیر پوشش قرار دهند. این پیام فرموده امام کاظم علیه‏السلام است. امام کاظم علیه‏السلام دست گیری از آسیب پذیران را برترین صدقه معرفی می‏کند همان طور که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم بر همگان آموخت: أنا و کافل الیتیم کهاتین فی الجنة، [2] «من و کسی که متکفل امور یتیم است، همانند دو انگشت، در بهشت همراه هم هستیم». 

پی نوشت ها:
[1] تحف العقول، ص 414، بحار، ج 75، ص 326. 
[2] بحار، ج 35، ص 117. 

چهارشنبه 7 آبان 1393  4:46 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها