0

*«بقيّت اللَّه»*

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

*«بقيّت اللَّه»*

بَقِيَّةُ اللّهِ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ وَمَا أَنَاْ عَلَيْكُم بِحَفِيظٍ

• اگر ايمان آورده ايد ، آنچه خدا باقی می گذارد برايتان بهتر است و من نگهبان شما نيستم

«بقيّت اللَّه» در اين آيه به معناى درآمد و سودى است كه از يك سرمايه ‏ى حلال و خداپسندانه براى انسان باقى مى‏ ماند و صد در صد حلال است.

امّا در روايات به هر وجود مباركى كه به اراده‏ ى خداوند براى بشريّت باقى مى‏ ماند، «بقية اللَّه» گفته مى‏ شود. از جمله به سربازان مؤمنى كه پيروزمندانه از جبهه‏ ى جنگ برمى ‏گردند، زيرا به اراده ‏ى الهى باقى مانده‏ اند.

به امام عصر (عجّل‏اللَّه‏تعالى‏فرجه‏الشريف) نيز «بقية اللَّه» مى‏گويند، چون آن وجود شريف به خواست خداوند براى هدايت مردم ذخيره و باقى نگهداشته شده است. در روايات مى‏خوانيم كه يكى از نام‏ها و اسامى مبارك آن حضرت «بقية اللَّه» است و ما بر او به اين نام سلام مى ‏كنيم: «السلام عليك يا بقية اللَّه فى ارضه». وقتى آن حضرت در مكّه ظهور فرمايند، اين آيه را تلاوت كرده و مى‏ فرمايند: من آن «بقيّة اللَّه» هستم. البتّه به ساير معصومين ‏عليهم السلام نيز لقب «بقيةاللَّه» داده شده است.
1- رزق اندك ولى حلال و پاك، بهتر از درآمدهاى بسيار، امّا حرام است. «بقيّت‏اللّه خير» 
2- دنيا، فانى و آخرت باقى است، لذا آخرت ‏گرايى بهتر از دنياطلبى است. «بقيّت اللَّه خير لكم» 
3- اگر كم فروشى نكنيم، مشتريان بيشتر و در نتيجه سود ما در آينده، زيادتر و گواراتر خواهد گرديد. «بقيّت اللَّه خير» 
4- كسى كه حرام را بهتر از حلال بداند، در ايمان خود شك كند. «ان‏كنتم مؤمنين» 
5 - انسان‏ها در عقايد خود آزادند و حتّى انبيا هم بر آنان تحميلى ندارند. «و ما انا عليكم بحفيظ» 
6- اگر به خاطر حرام‏خوارى، دارايى و زندگيتان تباه شد، من ضامن نيستم. «و ما انا عليكم بحفيظ»

تفسیر نور

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
چهارشنبه 7 آبان 1393  3:52 PM
تشکرات از این پست
farhad6067
09169311129
09169311129
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 49

پاسخ به:*«بقيّت اللَّه»*

این بقیه الله التی لا تخلو من العتره الهادیه

دعای ندبه