استیک راتاتویی با برنج زعفرانی، غذای کاملی است که از سبزیجات، گوشت و برنج تشکیل شده است و برای سرو در مهمانی ها عالی است.
مناسب برای :4 نفر
زمان آماده سازی : حداکثر 30 دقیقه
ارزش غذایی استیک راتاتویی با برنج زعفرانی در هر وعده به این صورت است: 593 کیلو کالری، 71.3 گرم کربوهیدرات، 14.2 گرم قند، 13.7 گرم چربی، 3.6 گرم چربی اشباع شده و 42.3 گرم پروتئین.
مواد لازم:
برای راتاتویی:
|
|
رب گوجه فرنگی
|
700 گرم
|
سیر
|
2-4 حبه
|
فیله ماهی ساردین
|
2 عدد
|
فلفل دلمه ای رنگی
|
2 عدد
|
کدو سبز
|
1 عدد
|
بادمجان
|
1 عدد کوچک
|
پیاز قرمز
|
1 عدد
|
ریحان تازه
|
½ دسته
|
|
2 قاشق غذاخوری
|
سرکه بالزامیک
|
1 قاشق غذاخوری
|
سس هریسا
|
1 قاشق چایخوری
|
برای برنج:
|
|
برنج
|
300 گرم ایرانی مرغوب
|
لیمو ترش
|
½ عدد
|
زعفران
|
مقداری
|
برای استیک:
|
|
گوشت راسته
|
500 گرم (2 عدد)
|
لیمو ترش
|
½ عدد
|
جعفری تازه
|
½ دسته
|
روغن زیتون خالص
|
1 قاشق غذاخوری
|
سس خردل دیژون
|
1 قاشق چایخوری
|
پودر پاپریکای شیرین
|
1 قاشق چایخوری
|
طرز تهیه:
-
کدو را از طول، دو نیم کنید و بادمجان را به تکههای 1 سانتیمتری برش بزنید. سپس آنها را در تابه گریل قرار دهید و هر دو سمت آنها را گریل کنید.
-
برنج را با 2 لیوان آب جوش، زعفران، آبلیمو و مقداری نمک در ظرفی بریزید. درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا برنج بپزد.
-
ساقه و دانه داخل فلفل دلمهایها را جدا کنید. سپس پیاز را پوست بگیرید و فلفل دلمهایها را به قطعات درشت ببرید. برشهای فلفل و پیاز را به همراه سس هریسا، فیله ماهی ساردین و یک قاشق چایخوری از روغن ماهیها در ظرفی بریزید و آن را بر روی حرارت متوسط قرار دهید. سیر را له کنید و آن را نیز به بقیه مواد اضافه کنید.
-
کدو و بادمجان را گریل کنید و به قطعات درشت ببرید و آنها را به مخلوط فلفل دلمهای و سایر مواد اضافه کنید. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی و سرکه بالزامیک را اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا غذا به جوش آید.
-
نمک، 1 قاشق چایخوری روغن زیتون و پودر پاپریکای شیرین را با هم مخلوط کنید. گوشتها باید راسته شده و بدون چربی باشند؛ آنها را به این مخلوط آغشته کنید و روی گریل، به میزانی که مایل هستید بپزید. هر چند وقت یک بار آنها را زیر و رو کنید تا هر دو سمت استیکها بپزد.
-
برگ و ساقههای جعفری تازه را خرد کنید و آنها را با سس خردل دیژون، روغن زیتون خالص، نمک، فلفل و آبلیمو مخلوط کنید. مخلوط را در سطح ظرفی پخش کنید. زمانی که استیکها آماده شدند آنها را در این سس پشت و رو کنید و بعد گوشتها را برش بزنید.
-
روی راتاتویی را با برگهای ریحان تازه و ماست شیرین تزیین کنید. سپس استیکها را اسلایس کنید و آن را با برنج زعفرانی و راتاتویی سرو کنید.