0

مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

 
haj114
haj114
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 3991

پاسخ به:مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

نکوهش قمه زني
 مراسمي است که با پوشيدن لباس سفيد و بلندي همچون کفن، بصورت دسته‏ جمعي قمه بر سر مي‏زنند و خون از سر بر صورت و لباس سفيد جاري مي‏شود. بعضي ‏هم براي قمه زني نذر مي‏کنند، برخي هم چنين نذري را درباره کودکان خردسال انجام‏ مي‏دهند و بر سر آنان تيغ مي‏زنند، در حدي که از محل آن خون جاري گردد.

قمه زني نيز، مثل زنجير زني و شبيه خواني و... از دير باز مورد اختلاف نظر علما و پيروان و مقلدين آنان بوده و به استفتا و افتاء مبني بر جواز يا عدم جواز آن مي‏پرداخته ‏اند.
اين مراسم، از نظر شرعي پايه و مبناي ديني ندارد و صرفا روي علاقه شيعيان به ابا عبدالله ‏الحسين‏ «ع‏» انجام مي‏گيرد.
فقها نيز آن را در صورتي که ضرري نداشته باشد، مجاز مي‏دانند.
برخي از فقها نيز به خاطر تاثير نامطلوب آن بر افکار ديگران و موجب وهن‏ مذهب بودن، آن را ممنوع دانسته‏ اند.
البته شرايط زماني در اين مساله بي‏ تاثير نيست.
**امام‏ خميني‏ «ره‏» در پاسخ به استفتايي که در سالهاي اول پيروزي انقلاب اسلامي در اين زمينه ‏از ايشان شده بود، فرمودند: «در وضع موجود، قمه نزنند...»
**آية الله خامنه‏ اي نيز در ديدار با روحانيون، در آستانه ايام عاشورا (سال 1373 شمسي) در ضمن بيانات مبسوطي درخرافه زدايي از عزاداري سيد الشهدا «ع‏» فرمودند:
«قمه زدن هم از آن کارهاي خلاف ‏است... اين يک کار غلطي است که عده‏ اي قمه‏ ها را بگيرند و بر سر خود بزنند و خون ‏بريزند... کجاي اين کار، حرکت عزاداري است؟ اين جعلي است.اينها چيزهايي است که‏از دين نيست...».
آن را بدعت، خلاف و خرافه دانستند.و در پاسخ به نامه امام جمعه ‏اردبيل، نوشتند: امروز اين ضرر بسيار بزرگ و شکننده است و لذا قمه زدن علني و همراه‏ با تظاهر، حرام و ممنوع.
علماي ديگر نيز در تاييد موضع و سخن رهبر انقلاب، آن را موجب وهن مذهب و نامشروع دانستند.


کي گفت ‏حسين، بر سر خويش بزن؟ 
با تيغ، به فرق خويشتن نيش بزن

تيغي که زني بر سر خود، اي غافل 
بر فرق ستمگران بد کيش بزن

 

  *  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
********
شنبه 3 آبان 1393  3:27 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 siryahya
haj114
haj114
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 3991

پاسخ به:مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

کتابنامه عاشورا

در اينجا برخي از کتب ياد شده را در دو بخش عربي و فارسي نام مي‏ بريم:

عربي: [1] .

ائمتنا (ج 1) -علي محمد دخيل‏
ابصار العين في انصار الحسين‏ «ع‏» -محمد بن طاهر سماوي
‏ابو الشهداء-عباس عقاد
الامام الحسين‏ «ع‏» -عبدالله العلائلي‏
الامام الحسين بن علي الشهيد-عبد الودود الامين‏
الامام الحسين في حلة البرفير-سليمان الکتاني‏
انصار الحسين‏ «ع‏» -محمد علي عابدين‏
انصار الحسين‏ «ع‏» -محمد مهدي شمس الدين‏
اسرار الشهادة-فاضل دربندي‏
بحار الانوار (ج 44-45) -علامه مجلسي‏
ثورة الحسين‏ «ع‏» -محمد مهدي شمس الدين
‏ثورة الحسين في الوجدان الشعبي-محمد مهدي شمس الدين‏
الحسين، في طريقه الي الشهادة-علي بن الحسين الهاشمي‏
الحسين و بطلة کربلاء-محمد جواد مغينه.
حياة الامام الحسين بن علي-باقر شريف القرشي
‏الخصائص الحسينيه-شيخ جعفر شوشتري
‏الدوافع النفسية لانصار الحسين-محمد علي عابدين‏
الشهيد و الثورة-هادي المدرس
‏علي طريق کربلا-محمد حسين فضل الله‏
عوالم (الامام الحسين) -عبدالله البحراني‏
العيون العبري-سيد ابراهيم الميانجي
‏فرسان الهيجاء-ذبيح الله محلاتي‏
في رحاب ثورة الحسين-احمد زکي تفاحه
کتاب العاشوراء-هادي المدرسي‏
اللهوف-سيد بن طاووس‏
مثير الاحزان-ابن نماء حلي
‏مع الحسين في نهضته-اسد حيدر
مقاتل الطالبيين-ابو الفرج اصفهاني
‏مقتل الحسين‏ «ع‏» -خوارزمي‏
مقتل الحسين-ابي مخنف
‏مقتل الحسين-عبد الرزاق المقرم‏
نفس المهموم-شيخ عباس قمي‏
المنابع النوراء في وقايع عاشوراء-سيد محمد صادق البحراني
‏موسوعة کلمات الامام الحسين‏ «ع‏» -پژوهشکده باقر العلوم‏ «ع‏»
نهضة الحسين-سيد هبة الدين شهرستاني
‏الوثاق الرسمية لثورة الامام الحسين-عبد الکريم الحسيني القزويني

فارسي:

الفباي فکري امام حسين‏ «ع‏» -محمد رضا صالحي کرماني‏
بررسي تاريخ عاشورا-محمد ابراهيم آيتي‏
پرتوي از عظمت‏حسين‏ «ع‏» -لطف الله صافي
پيامهاي عاشورا - جواد محدثي
‏پيشواي شهيدان-سيد رضا صدر
چشمه خورشيد-مجموعه مقالات کنگره امام خميني و فرهنگ عاشورا
حسين بن علي را بهتر بشناسيم-محمد يزدي
‏حسين، پيشواي انسانها-محمود اکبرزاده‏
حماسه حسيني-شهيد مرتضي مطهري‏
خون خدا-جواد محدثي‏
درسي که حسين‏ «ع‏» به انسانها آموخت-شهيد هاشمي‏نژاد
سخنان حسين بن علي از مدينه تا کربلا-صادق نجمي
‏سوگنامه آل محمد-محمد محمدي اشتهاردي‏
شکوه شعر عاشورا در زبان فارسي -محمد علي مجاهدي
عنصر شجاعت-خليل کمره‏اي
‏قمقام زخار-فرهاد ميرزا
قيام جاودانه-محمدرضا حکيمي‏
ناسخ التواريخ-سپهر
منتهي الآمال-شيخ عباس قمي‏
منهاج الدموع-قرني گلپايگاني
‏مقتل الشمس-محمد جواد صاحبي‏
مرثيه‏اي که ناسروده ماند-پرويز خرسند
الوقايع و الحوادث (محرم) -محمد باقر ملبوبي
‏يک شب و يک روز عاشورا-خليل کمره‏اي
‏و... [2] .


پی نوشتها : 
[1] اغلب اين کتابها به فارسي ترجمه شده است. 
[2] پيرامون محورهاي گوناگون عاشورا و حوادث و شخصيتها و موضوعاتش، جزوه‏ «فهرست کتب و موضوعات ‏پيرامون واقعه کربلا»، (از نويسنده) چاپ شده است، ناشر: سازمان تبليغات اسلامي. 

 

شنبه 3 آبان 1393  3:56 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 siryahya
haj114
haj114
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1391 
تعداد پست ها : 3991

پاسخ به:مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

پرسش :

 شهادت امام حسین(ع) عمل اختیاری بود یا مقدّر شده بود؟

 

پاسخ :

 قبل از پاسخ، ابتدا لازم است معنای قضا و قدر را بیان کنیم. قََدَر یعنی اندازه و اندازه گیری و تعیین حدّ و حدود چیزی. تقدیر در اصطلاح به این معنا است که خداوند برای هر چیزی اندازه ای قرار داده، آن را بر اساس اندازه گیری و محاسبه و سنجش قرار داده است.

قضا یعنی حکم و حتمیت. در نظام آفرینش،‌ موجودات از چندین راه ممکن است به وجود بیایند، مثلاً اگر به خانة شما از چند کوچه راه باشد، ورود به آن جا از چند راه ممکن است. حال اگر از میان چندین راه ممکن، علل و اسباب یکی از آن‌ها فراهم شد و تنها همان تحقق یافت،‌ این مرحله را قضا می نامند.

خداوند برای هر موجودی، اسباب هایی قرار داده که هستی و ویژگی‌های موجود بستگی به آن علت‌‌ها دارد. هر چه در جهان پدید می آید، بدون رابطه با قبل و بعد و فقط اتفاقی و بی حساب نیست. همان گونه که در بارش برف و باران عواملی دخالت دارد و هرگز چنین کاری بی علل و اسباب انجام نمی پذیرد، کارهای بشر از روی تصادف و اتفاق سر نمی زند، بلکه نخست چیزی را تصور می کند، سپس به آن می اندیشد و پس از آن که فایدة واقعی یا پنداری آن را پذیرفت،‌ به انجام آن می کوشد. پس هر حادثه ای در جهان علت و سببی دارد و این نظامی است تخلف ناپذیر و خداوند چنین مقرّر کرده است.

این مسئله با اصل آزادی و اختیار انسان ناهمگونی ندارد،‌زیرا اختیار و آزادی یکی از اسباب و علل جهان است؛ یعنی خداوند خواسته و مقدّر کرده که بشر کارهای خود را به اراده و انتخاب خود انجام دهد، و سرنوشت خویش را رقم زند. این که می گوییم کارهای انسان هم به اختیار او است و هم قضا و قدر الهی دخالت دارد، به همین معنی است که خدا اراده فرموده و مقدّر کرده که بشر در تعیین سرنوشت خود مؤثر باشد. خداوند برای حوادث جهان، علل و اسبابی مقدّر کرده،‌در مورد افعال انسانی،‌عقل و اراده و اختیار از جملة آن اسباب است اما آنچه که انسان با اختیار خود از میان تقدیرهای مختلف برگزیند، قضای الهی است.

بشر در کارهای ارادی خود مانند سنگ نیست که او را از بالا به پایین رها کرده باشند و تحت تأثیر جاذبة زمین خواه نا خواه به طرف زمین سقوط کند. نیز مانند گیاه نیست که فقط یک راه دارد و همین که در وضع رشد و نمو قرار گرفت، خواه ناخواه مواد غذایی را جذب و راه رشد و نمو را طی ‌کند. هم چنین مانند حیوان نیست که به حکم غریزه کارهایی انجام دهد. بشر همیشه خود را بر سر چهار راه هایی می بیند و هیچ گونه اجباری که فقط یکی از آن‌ها را انتخاب کند ندارد و سایر راه ها بر او بسته نیست. انتخاب یکی از آن‌ها به نظر و فکر و ارادة او مربوط است؛ یعنی طرز فکر و انتخاب او است که یک راه خاص را معیّن می‌کند، و این همان قضا و قدر الهی خواهد بود.

در این جا شخصیت و صفات اخلاقی و روحی و پیشینة تربیتی و موروثی و میزان عقل و دور اندیشی بشر به میان می آید و معلوم می‌شود که آیندة سعادت بخش یا شقاوت بار هر کس تا چه اندازه مربوط به شخصیت و صفات روحی و ملکات اخلاقی و قدرت عقلی و علمی او است،‌ و بالاخره به راهی که انتخاب می‌کند.

تفاوتی که میان بشر و آتش که می سوزاند و‌آب که غرق می‌کند و گیاه که می روید و حیوان که راه می رود وجود دارد، این است که انسان انتخاب می‌کند. او همیشه در برابر چند کار و چند راه قرار گرفته، در قطعیت یافتن یک راه و یک کار، خواست او مؤثر است.

انسان، عملی را که با غریزه طبیعی و حیوانی او هماهنگ است و هیچ مانعی برای آن وجود ندارد، به حکم تشخیص و مصلحت اندیشی قادر است ترک کند (مانند ترک گناهان) همچنین کاری را که مخالف خواسته‌های او است و هیچ گونه عامل اجبار کنندة بیرونی وجود ندارد، به حکم مصلحت اندیشی و نیروی خرد می‌تواند انجام دهد مانند خوردن دارو و حاضر شدن برای عمل جراحی.

پس تقدیر خداوندی این است که بشر افعال خود را از روی اختیار انجام دهد، نه این که تقدیر او را مجبور سازد.

انسان فقط یک سرنوشت حتمی ندارد، بلکه سرنوشت های گوناگونی در پیش دارد که ممکن است هر کدام از آن‌ها جانشین دیگری گردد. در تعیین و حتمی شدن یکی از آنها، ارادة شخص تأثیر جدی دارد، مثلاً اگر بیمار شود، سرنوشت او بستگی به درمان دارد. اگر اقدام کند، ممکن است معالجه شود و اگر اقدام نکند، از بین می‌رود. حتمی شدن یکی از آن دو، به اختیار خودش می‌باشد.

امام علی(ع) از پای دیوار کجی برخاست و کنار دیوار دیگری نشست. گفتند: آیا از قضای الهی فرار می کنی؟ پاسخ داد: "از قضای خدا به قَدَر وی و قضای دیگری فرار می کنم". یعنی قضا و قدر معیّن کرده که هر چیزی اثر خود را داشته باشد و من با آگاهی که دارم، راهی را انتخاب می کنم که اثر خوب داشته باشد.

اما امام حسین(ع)، با علم و آگاهی و به خاطر رسوا کردن بنی‌امیه و عمل به دستور جدّ بزرگوارش (که سکوت در مقابل حاکم ستمگرِ بدعت‌گذار را جایز ندانسته بود)حاضر نشد با یزید بیعت کند و به جوار خانة خدا پناهنده شد. در آن جا نامه‌های بی‌شمار کوفیان را دریافت کرد و وقتی مکه را نا امن دید، در جواب دعوت مردم کوفه، به سوی آن شهر رهسپار شد، ولی سپاه «عبیدالله» مانع ورود ایشان به کوفه گشت و به اجبار ایشان را به کربلا برد. در آن جا امام را بین دو راه آزاد گذاشت: بیعت ذلیلانه با یزید، یا رو به رو شدن با شمشیرهای سپاه عبیداالله. امام راه دوم را انتخاب کرد. بنابراین راهی که امام برمی‌گزیند، هم اختیاری است و هم تقدیر الهی است و میان تقدیر الهی و انتخاب او نه تنها تضادی نیست، بلکه همخوانی دارند.

حضرت می‌فرماید: «قد شاءالله أن یرانی مقتولاً مذبوحاً ظلماً و عدواناً؛ خداوند می‌خواهد مرا کشتة‌سربریده، بناحق و ستمدیده ببیند».

کلام حضرت بیانگر اراده و مشیت خداوند در مورد بندگان اوست. خداوند می‌خواهد همه بندگان رهرو صراط مستقیم باشند. خدا آنان را به پیمودن این راه امر کرده، از آنها پیمان گرفته که رهرو این راه باشید، ولی انسان‌ها را آزاد گذارده که به خواست خدا عمل کنند یا عصیان کرده و راه دیگری در پیش گیرند.

در مورد امام حسین(ع) هم خداوند می‌خواست بهترین راه را برگزیند که نتیجه و عاقبت آن کشته شدن مظلومانه بود، ولی امام حسین در انتخاب آن راه مجبور نبود.

حضرت خود را آزاد می‌دانست، ولی فقط اراده و خواست خدا را می‌پسندید، زیرا خواست خدا را بهترین سرنوشت و عاقبت می‌دانست. متأسفانه کافران و مشرکان هستند که با استناد به تقدیر و جبر می‌خواهند گمراهی خود را توجیه کنند و می‌گویند:

«لو شاء الله ما أشرکنا و لا آباؤنا...؛ اگر خدا می‌خواست، ما و پدرانمان مشرک نمی‌شدیم»!

منظور آنان این است که مشرک شدن ما به تقدیر الهی و بدون اختیار بوده است،‌هم چنان که قرآن از آنان نقل می‌‌کند: «لو شاء الله ما عبدنا من دونه من شیء نحن و لا آباؤنا و لا حرّمنا من دونه من شیء؛ اگر خدا می‌خواست، ما و پدرانمان غیر از خدا را عبادت نمی‌کردیم و بدون اجازة او چیزی را حرام نمی‌شمردیم»، یعنی عبادت بت‌ها توسط ما تقدیر و قضای حتمی بوده، قدرت سرپیچی نداشته‌ایم، ولی خداوند چنین اراده و مشیتی را از خود نفی کرده و می‌فرماید: «لو شاء الله لهداکم اجمعین؛ اگر خدا می‌خواست، همه شما را هدایت می‌کرد».

اگر خداوند بخواهد به صورت اجبار انسان‌ها را به راهی ببرد،‌ مطمئناً به راه ایمان و بندگی اجبار می‌کرد، نه به سوی کفر و گمراهی در عین حال خدا ایمان اجباری را نمی‌پسندد و ایمانی را می‌خواهد که از روی اراده و انتخاب باشد و این ارزشمند است،‌نه ایمان اجباری.

پس خداوند وقتی ایمان جبری نخواهد و ارادة قطعی و تخلف ناپذیرش بر هدایت شدن اجباری مردم تعلق نگیرد، ارادة قطعی او بر کفر کافران و شرک مشرکان تعلق نخواهد گرفت، زیرا چنین اراده‌ای علاوه بر آن که جبر را حاکم می‌کند و مخالف دستور الهی است (که به ایمان امر کرده است) و فرستادن پیامبران را بی فایده می‌کند و...، ظلم می‌باشد اما خداوند از ظلم و ستم پیراسته است. پس نه کفر کافران به تقدیر حتمی است (که اراده انسان در آن نباشد) و نه ایمان مؤمنان، چون در این صورت نه کفر آنان گناه بود و نه ایمان ایشان ارزش داشت.

 

  *  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
********
شنبه 3 آبان 1393  4:02 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 siryahya
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

********** تـــذکّــــر **********

 با عرض سلام و احترام؛

دوستان عزیز از ارسال پستهای طولانی و تکراری جداً خودداری کنید. در غیر این صورت حذف خواهد شد.

حتماً قوانین تالار صالحین را بار دیگر مطالعه بفرمایید.

 با تشکّر فراوان

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

شنبه 3 آبان 1393  4:21 PM
تشکرات از این پست
moradi92
fasihi1380
fasihi1380
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : خرداد 1393 
تعداد پست ها : 157
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

فضيلت روزه تمام روزهای ماه محرم

رُوِّينَا ذَلِكَ بِعِدَّةِ طُرُقٍ مِنْهَا عَنْ شَيْخِنَا الْمُفِيدِ رِضْوَانُ اللَّهِ عَلَيْهِ فِيمَا ذَكَرَهُ فِي كِتَابِ حَدَائِقِ الرِّيَاضِ وَ قَدْ رُوِيَ عَنِ الصَّادِقِ ع أَنَّهُ قَالَ

استحباب روزه گرفتن تمام روزهاى ماه محرم از چندين طريق نقل شده است. از جمله: شيخ «مفيد» -رضوان اللّه عليه-در كتاب «حدائق الرياض» آورده است: در حديثى از امام صادق-عليه السّلام-آمده است:

لِمَنْ أَمْكَنَهُ صَوْمُ الْمُحَرَّمِ فَإِنَّهُ يَعْصِمُ صَائِمَهُ مِنْ كُلِّ سَيِّئَةٍ

«هركس بتواند ماه محرم را روزه بدارد، روزه‌ى آن، روزه‌دار را از هر بدى نگاه مى‌دارد.»

وَ ذَكَرَ يَحْيَى بْنُ الْحُسَيْنِ بْنِ هَارُونَ الْحُسَيْنِيُّ فِي أَمَالِيهِ بِإِسْنَادِهِ إِلَى النَّبِيِّ ص قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص‏

«يحيى بن حسين بن هارون حسينى» در كتاب «امالى» خود نقل كرده است كه رسول خدا-صلّى اللّه عليه و آله و سلّم-فرمود:

إِنَّ أَفْضَلَ الصَّلَاةِ بَعْدَ صَلَاةِ الْفَرِيضَةِ الصَّلَاةُ فِي جَوْفِ اللَّيْلِ وَ إِنَّ أَفْضَلَ الصَّوْمِ مِنْ بَعْدِ شَهْرِ رَمَضَانَ صَوْمُ شَهْرِ اللَّهِ الَّذِي يَدْعُونَهُ الْمُحَرَّمَ‏

«برترين نماز بعد از نماز واجب، نماز خواندن در تاريكى شب است و برترين روزه بعد از ماه رمضان، روزه‌ى ماه خدا است كه ماه محرم ناميده مى‌شود.»

نور است خمینی و عدویش ظلمات 

بر خامنه ای حسین دوران صلوات

شنبه 3 آبان 1393  4:58 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 siryahya haj114
hdarvishie
hdarvishie
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 187
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

معرفی کتاب‌های خوب عاشورایی

این کتاب را سال 90 وقتی مسئول قرارگاه نشریات حیات بودم، منتشر کردیم.

و لعن الله شمرا

تقدیم به همه آنانی که زیارت عاشورا را دقیق می‌خوانند! این کتاب کارگاه درس شمرشناسی است؛ کمی هم دشمن‌شناسی لازم است. می‌خواهیم ببینیم چه‌طور می‌شود سرباز علی علیه‌السلام می‌شود قاتل پسرش! چه‌طور می‌توان قاتل امام زمان شد؟! اصلاً بعد از مطالعه این کتاب، محتاطانه‌تر خواهیم گفت: «ولعن‌الله شمرا»

شمرِ هزار و سیصد سال پیش مُرد،
شمرِ امروز را بشناس‏!

استاد 
شهید مرتضی مطهری
 
جلد دوم مجموعه زیر خیمه حسین (مجموعه کتاب‌های کاربردی عاشورا، از شهدا تا سیدالشهدا) با عنوان «ولعن الله شمرا: اولین کلاس کارگاهی شمرشناسی»
این کتاب 60 صفحه‌ای با نثر مینی‌مال و روان خود، در راستای ره‌نمودهای رهبری مبنی بر دشمن‌شناسی، نگاه جدید و تازه‌ای از دفتر عاشورا برای زندگی امروز ارائه داده است.
هر صفحه این کتاب، یک بحث مستقل را در قالب جذاب ارائه می‌دهد. اما مطالب، فصل‌بندی شده و دارای سیر مشخص هستند.
کارگاه شمرشناسی، به این موضوع می‌پردازد که چه کنیم چون شمر- قاتل امام حسین علیه‌السلام- نشویم. خدا فقط یک امام حسین علیه‌السلام داشت تا به شمر نشان بدهد تو شمری! ولی برای همه ما که نمی‌تواند یک امام حسین علیه‌السلام را قربانی کند!

 

شنبه 3 آبان 1393  7:18 PM
تشکرات از این پست
siryahya omiddeymi1368 haj114
hdarvishie
hdarvishie
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 187
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

معرفی کتاب‌های عاشورایی

این کتاب، یکی از کارهای دوست داشتنی ما بود. این کتاب را به یاد غلام سیاه ارباب، حضرت جون منتشر کردیم.

پیر غلام تو کیست؟ جون علیه‌السلام

بایسته های خادم الشهداء

تا خدمت حسین

می‌خواهی خادم شهدا باشی؟ خادم سیدالشهدایی؟ نوکری آداب دارد. منطق دارد. مبانی دارد. این کتاب، شما را پای درس جون می‌نشاند؛ غلام سیاه حضرت، خوب استادی است. به‌ویژه برای تو که از خادمی شهدا شروع کردی تا به خادمی سیدالشهداء برسی. می‌دانی؟ به جای نوشتن از اساس‌نامه و شرح وظایف و رسالت برای خادمان کافی است خادم خود امام حسین را معرفی کنیم.

خادمی که عمری پا به پای امام زیسته و آیین نوکری آموخته و هم البته می­آموزد.

کسی که با امام به کربلا آمده و خون سیاهش با خون­های مطهر اصحاب عجین شده است

همان غلامِ سیاه اباعبدالله الحسین علیه السلام، حضرت جون علیه السلام

این متن بخش ابتدایی کتاب گران سنگ تا خدمت حسین علیه السلام است

این کتاب شامل بایسته‌های خادم‌الشهداء از منظر خادم سیدالشهداء برمبنای زندگی حضرت جَون علیه‌السلام و جلد 18 کتابهای حیات و جلد سوم مجموعه زیر خیمه حسین علیه‌السلام است.

شنبه 3 آبان 1393  7:24 PM
تشکرات از این پست
siryahya omiddeymi1368 haj114
hdarvishie
hdarvishie
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 187
محل سکونت : تهران

پاسخ به:مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

شعر شب اول محرم

این شعر رو دکتر سیدمحمدحسین رضوی پور  از شاعران جوان، مومن و دانشمند کشورمون، همین روزها گفتند. ان‌شاءالله امسال برای هر یک از شبهای دهه اول، شعر ویژه همون شب را می‌گن.

 

بفرمایید شعر با طعم اشک و آه

رزق شب اول، شب متعلق به حضرت مسلم بن عقیل:

با کوفه و نامردمی‌هایش غریبم
با کوچه و دیوار و درهایش غریبم

این شهر از مهر و صفا بویی نبرده
مردانش از عهد و وفا بویی نبرده

اینجا کسی چشم‌انتظارت نیست آقا
جز اندکی در کوفه یارت نیست آقا

دیدم به چشمم، عده‌ای شمشیر بستند
با قصد چشمانت کمان و تیر بستند

دیدم کسی امشب عمودش را جلا داد
فرزند مرجانه به این خوکان طلا داد

دیدم که مشقِ تیر، سوی مشک کردند
چشم زمین و آسمان، پر اشک کردند

دیدم که دشمن با تبارِ یاس هستند
در فکر قطع بازوی عباس هستند

در کوفه حرفی جز عداوت با شما نیست
حتی یکی از این جماعت با خدا نیست

با شیعه خصمِ پشت در پشتند اینان
هانی و یاران تو را کشتند اینان

مختارها را در غل و زنجیر کردند
بعضی ز یاران خودت هم دیر کردند

اینان که می‌بینم همه اهل قتالند
مردان نامردی که اشباه الرجالند

دل‌هایشان از لقمه‌های مشتبه پر
هم خانه‌ و هم‌خانه‌هاشان از تبه پر

شیعه در اینجا اهل جنگ و دردسر نیست
دیگر کلامم را در این مردم اثر نیست

آری حسین من بیا از راه برگرد
آه از خیانت! از خیانت آه! برگرد!

شنبه 3 آبان 1393  7:31 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 haj114
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 3481

پاسخ به:مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

عکس/ اهتزاز پرچم سیاه بر فراز گنبد سیدالشهدا

ـ پرچم سرخ گنبد امام حسین(ع) در آستانه محرم الحرام تعویض شد و پرچم سیاه بر فراز این حرم مطهر به اهتزاز درآمد.

 مراسم تبدیل پرچم حرم مطهر امام حسین(ع) ساعاتی پیش به مناسبت فرارسیدن روزهای عزاداری سید و سالار شهیدان با حضور خیل سوگواران برگزار شد. 


 

عکس/ اهتزاز پرچم سیاه بر فراز گنبد سیدالشهدا

 

شنبه 3 آبان 1393  8:39 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 3481

پاسخ به:مبحث هفتاد و یکم طرح صالحین: فضیلت شب‌های محرم

عکس/ در آستانه محرمی دیگر

در آستانه ماه محرم و ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، شهرهای مختلف ایران، حال و هوای حسینی به خود گرفته و عاشقان اهل بیت(ع) با برپایی خیمه های عزاداری، سیاه پوش کردن تکایا، حسینیه ها و تهیه ملزومات محرم، خود را برای عزاداری آماده می کنند.
 

 

شنبه 3 آبان 1393  8:48 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 3481
شنبه 3 آبان 1393  8:50 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 3481
شنبه 3 آبان 1393  8:51 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 3481
شنبه 3 آبان 1393  8:52 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 3481
شنبه 3 آبان 1393  8:54 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 3481
شنبه 3 آبان 1393  8:55 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها