اوّلین تحول در درون جهان
روزی بود که روزی بود
![](http://s5.picofile.com/file/8103107576/Space_10_.jpg)
در اینجا برای اولین بار سیمای این عبارت عوض میشود. قبلاً و در آغاز دو فصل از مباحث کتاب به صورت «روزی بود، روزی نبود» آمد. و بار علمی آن در آغاز کتاب بیان گردید. گفته شد زمان عین ماده است و وقتی که مادهای نبود زمانی هم نبود. اینک سخن در مرحلهای است که جهانی وجود دارد، پس زمانی هم وجود داشته است.
غیر از خدا یک جهانی بود، اما نه به بزرگی جهان کنونی. خیلی کوچکتر از این، لیکن نه به آن کوچکی که هنوز هم انار را در ذهن ما تداعی کند. جهانی بود که تنها یکی از کرات آن میلیونها بار از انار، بزرگتر بود.
ناگهان محتوای جهان دگرگون گردید کرات، منظومهها و کهکشانهای آن بهم ریختند. یک انفجار عظیم همه چیز را متلاشی کرد. محتوای درون جهان به طوری تبدیل به گاز و مادة مذاب گردید.
اولین بار مصداق آیة «و کان عرشه علی الماء» ـ آن روز حاکمیت خدا بر آب بود ـ در اینجا تحقّق یافت. و مصداق این آیه برای چندمین بار در طول عمر جهان تحقّق یافته است.
که غیر از انرژی و گاز و ماده مذاب، در آن چیزی یافت نمیشد.
![](http://s3.picofile.com/file/7844610107/King_2010_3_1280x1024_15_.jpg)
اجازه بدهید از خشونت لفظ «انفجار» و «متلاشی» کمی بکاهیم تا تصویر ماجرا مقداری آسانتر شود.
لابد تنة بریدة درختی که به صورت افقی بریده شده است را ملاحظه کردهاید در جای بریده شدة درخت، چندین قشر حلقهوار که در درون همدیگر قرار گرفته و ساختمان تنه را تشکیل میدهند، دیده میشود. سن و سال درخت نیز از تعداد این قشرها معلوم و مشخص میشود.
در هر تحوّلی که در مغز تنه (مرکز حلقهها) رخ میدهد، قشر جدیدی از آن جدا میشود. تحوّل درون جهان اولیه نیز همینگونه بوده و بیش از آن نبوده است. تفاوتی که هست در نسبت میان آن دو است. به نسبتی که جهان از درخت یا هویج بزرگتر است، تحول آن نیز عظیمتر است.
بخش تکامل یافتة مواد و انرژیهای آن مذابها و گازها در زیر پوسته جمع شده و پوسته (یا قشر) جدیدی را به وجود آوردند.
بهتر است سخن آخر را در همینجا بگوئیم: این ماجرا که اسمش را در اینجا «تحول» گذاشتیم دقیقاً همانند تحولی است که در آینده و پیش روی جهان بوده و باز هم تکرار خواهد شد. که آن را «قیامت» یا «نباء عظیم» یا «معاد» مینامیم.
قرآن کریم میفرماید: در آن قیامت یک آسمان جدید (قشر جدید) پیدایش خواهد یافت. در جلد 58 صفحة 82 بحارالأنوار، از امیر المؤمنین ـ علیه السّلام ـ نقل کرده است که فرمود: «انّها تنشقّ عن المجرّة»: آن آسمان جدید از کهکشان(ها) جدا میشود. باز هم شرح بیشتر به آیندة نزدیک موکول میشود.
همانند هویجی که فقط یک مغز و یک قشر داشت و اینک دارای دو قشر شده است. یا مانند درخت جوانی که تازه دو ساله شده و دارای یک مغز و دو حلقة قشر در کنار آن، میباشد.
این پوستة جدید گاز گونه و نرم است. یعنی هنوز مانند پوستة قبلی سفت و محکم نشده است.
اشاره به آیة 16 سورة (حاقه) 69، است: و انشقّت السّماءُ فهی یومئذٍ واهیةٌ. البته در این قسمت از بحث با مشکلی که تاکنون از آن آسوده بودیم، روبرو میشویم. و آن یک سری سخنانی است که متأسفانه تحت عنوان مقدس تفسیر در مورد بعضی آیات مشهور و رایج شده و منشاء حدیثی ندارند. به عنوان مثال گفته شده که مراد از «انشقّت» شکافهایی است که در آسمان پدید خواهد شد. در حالی که این سخن با «واهیه» بودن و سُست و نرم بودن همة پیکرة آسمان، نمیسازد. البته در آینده بحث فنّی حدیثی در این مورد خواهیم داشت.
اینک جهان مورد بحث ما نیز دارای دو «سماء» ـ دو آسمان ـ شده است. ولی باقیماندة محتوای درونی آن به صورت گاز، مواد مذاب و انرژی بوده و برای اینکه از نو نظام منظومهای کهکشانی بخود بگیرد، در تلاطم است.
امواج سهمگین مواد مذاب و توپندگی گازها و فعالیت انرژی در درون آسمان و پوستة تازه بوجود آمدة آن، غوغایی برپا کردهاند.
در نتیجة این فعالیتها و به مرور زمان، ساختمان جدیدی از منظومهها و کهکشانها بوجود میآید. باز روز از نو و چرخشها از نو.
منبع: کتاب تبیین جهان و انسان
![دانلود مستند داستان آفرینش جهان دانلود مستند داستان آفرینش جهان](http://s5.picofile.com/file/8146973918/Lable_CD_01.jpg)
دانلود مستند داستان آفرینش جهان با کیفیت HD
برگفته و اقتباسی است از کتابها و تالیفات دانشمند و کیهان شناس بزرگ جهان اسلام
آیت الله استاد مرتضی رضوی
![مرتضی رضوی](http://www.binesheno.com/images/books/MortizaRazavi.jpg)
اما در مستند ذیل که اقتباسی است از کتاب تبیین جهان و انسان نوشته دانشمند و متفکر بزرگ اسلام استاد مرتضی رضوی، شما خواهید دید که نظریه انفجار بزرگ غربی ها یا همان بیگ بنگ مربوط به آخرین بیگ بنگ است و در واقع استاد مرتضی رضوی معتقد است که علاوه بر این بیگ بنگ اخیر جهان پنج بیگ بنگ دیگر و یک مرحله ایجاد نیز داشته است که در قرآن با عنوان هفت آسمان بیان شده است. آیت الله مرتضی رضوی تمامی این اصول کیهان شناسی را از قران و احادیث اهل بیت علیهم سلام استخراج و در سه کتاب ارزشمند خود ارائه فرموده اند که شامل کتابهای : تبین جهان و انسان-قرآن و نظام رشته ای جهان و با دانشمندان فیزیک و کیهان شناسی می باشد که برخی از این اصول و اکثرشان از دسترسی دانش فیزیک و کیهان شناسی امروز خارج است که قرآن و اهل بیت (ع) اندیشمندان را به آن هدایت میکنند. مستند مذکور در فصل اول شامل ۵ قسمت جهان شناسی و در فصل دوم شامل 5 قسمت درباره سیاره زمین، پیدایش حیات، بشرهای نخستین، خلقت آدم و کابالا و پایان تاریخش می باشد. این مستند در 10 قسمت از دیدگاه قرآن و روایت ائمه به تبیین جهان و انسان از آغاز تا کنون می پردازد، که در ذیل قابل دسترسی می باشد:
دانلود مستند داستان آفرینش جهان با کیفیت HD