چاي سبز فوايد زيادي دارد . چاي سبز پيشگيري كننده از حمله قلبي و سرطان شناخته شده است و يك تونيك ( تقويت كننده ) بسيار مفيد است. اين چاي داراي خاصيت ضد چربي (از هر نوع آن )و مقوي اعصاب بوده و قدري نيز خاصيت تب بري دارد.چاي سبز باعث تقويت معده شده و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نيز برطرف مي كند . چاي سبز باعث تقويت حافظه شده و براي افراد افسرده يك داروي ضد افسردگي است. زيرا نوشيدن چاي سبز باعث نشاط و سرزندگي مي شود.
بيشترين بهره براي زنان
در پي يك مطالعه فوايد چاي سبز ظاهرا براي زنان بيشتر بود.
زناني كه روزانه پنج فنجان يا بيشتر چاي سبز مي نوشيدند - در مقايسه با كساني كه يك فنجان يا كمتر مصرف مي كردند - كمتر با خطر مرگ در اثر بيماري قلبي روبرو بودند.
اما در اين مطالعه رابطه اي ميان مصرف چاي سياه و كاهش خطر مرگ در اثر بيماري قلبي نيافت
خواص كلي چای سبز :
كاهش وزن
: پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق(آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار ميكند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود
پوسيدگي دندان:
عصاره برگ چاي سبز داراي اثرات ضد ميكروبي است و از ايجاد پلاك و پوسيدگي دندان جلوگيري ميكند.
حفاظت از قلب
دانشمندان ماده اي شيميايي را در چاي سبز شناسايي كردند كه در حفاظت از قلب در برابر آسيب هاي مختلف موثر است.
كارشناسان "موسسه بهداشت كودكان انگليس" در مطالعه روي تركيبات چاي سبز موفق به شناسايي ماده اي شيميايي به نام "اپيگالوكاتچين سه گاليت" شدند كه مي تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبي يا سكته كاهش دهد. اين دانشمندان اعلام كردند: ماده شيميايي موجود در چاي سبز مانع از فعاليت پروتئيني به نام "استات يك" مي شود كه پس از رويدادهاي استرس آميز نظير حمله قلبي يا سكته در درون سلول فعال مي گردد.
"اپيگالوكاتچين سه گاليت" همچنين روند بهبود سلول هاي قلبي را سرعت مي بخشد و موجب كاهش صدمه به آن مي شود. از طرفي يكي از عوامل اصلي امراض و حمله هاي قلبي، وجود كلسترول بالا در خون انسان است.
چاي سبز علاوه بر داشتن ويتامين هاي A و C (آنتي اكسيدان هاي قوي)، باعث كاهش كلسترول در خون نيز مي گردد كه اين موضوع خطر احتمال حمله قلبي و امراضي از اين قبيل را پايين مي آورد.
كاهش تري گليسيريد
كاتچين موجود در چاي سبز، فعاليت آنزيم ليپاز را (آنزيم مسئول هضم چربي ها) در لوزالمعده مهار مي كند، در نتيجه، شكستن چربي با سرعت بسيار كمي صورت مي گيرد و چربي خون با سرعت كمي بالا مي رود.
با توجه به اين كه افزايش تري گليسيريد خون بعد از مصرف هر وعده غذايي يك عامل خطر در بروز بيماري قلبي است ، مصرف چاي سبز در بين وعده هاي غذايي روشي مناسب جهت كاهش تري گليسيريد خون است.
كاهش فشار خون
مصرف نيم تا 5/2 فنجان چاي سبز در روز احتمال بروز پُرفشاري خون را تا 46 درصد كاهش مي دهد.
جلوگيري از ديابت
چاي سبز قادر است از عوارض ناشي از ديابت مانند آب مرواريد و بيماري هاي كليوي به طور معجزه آسايي جلوگيري كند. چاي سبز با مهار كردن فعاليت آنزيم آميلاز بزاق و روده كه مسئول هضم نشاسته است، باعث مي شود كه نشاسته با سرعت آهسته تري بشكند و در نتيجه قند خون با سرعت كمي بالا برود.
پيشگيري از بيماري هاي ايمني خودكار بدن( با استفاده از چای سبز)
پژوهش گران اعلام كردند مصرف چاي سبز از ابتلا به بيماري هاي ايمني خودكار بدن جلوگيري مي كند. تحقيقات پژوهش گران دانشكده پزشكي ژورژيا حاكي از آن است كه مصرف چاي سبز علاوه بر مؤثر بودن در كاهش ابتلا به سرطان، باعث محافظت افراد در برابر بيماري هاي ايمني خودكار بدن مي شود. چاي سبز از گسترش آنتي ژن هايي كه مي توانند موجب تحريك ايمني بدن شوند جلوگيري مي كند. نتايج تحقيقات حاكي از آن است وجود ماده اي موسوم به EGCG در چاي سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثيرات آن بر روي پوست و سلول هاي مترشحه بزاق مي شوند. در يك اختلال ايمني خودكار، موسوم به سندرم شوگرن (Sjogren)، سلول هاي مترشحه بزاق، هدف قرار گرفته و باعث خشكي دهان مي شوند و در اختلالي ديگر، پوست ارگان هدف واقع شده و فرد مبتلا به سل جلدي مي گردد.
شايان ذكر است تحقيقات بيشتر بر روي حيوانات در حال انجام است و تاثير مفيد چاي سبز در پيشگيري از آرتريت نيز مشخص شده است.
موارد منع مصرف:
اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآوردههاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش از ??? ميلي ليتر در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني ميشود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اينحال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نميشود.
تداخلات دارويي:
افزايش اثر متي سيلين و بنزيل پني سيلين، تشديد اثر آسپيرين و ساير داروهاي
ضد انعقاد مانند وارفارين (ويتامين K موجود در چاي سبز ميتواند بر ضد اثرات وارفارين عمل نمايد).
عوارض:
مصرف بيش از حد كافئين كه در چاي سبز و بعضي از عصاره هاي آن وجود دارد در بعضي از افراد باعث علائمي مانند عصبانيت، بيخوابي و بيقراري ميشود. افرادي كه داراي بيماري فشار چشم هستند نبايد استفاده كنند و افرادي كه ميگرن دارند ميزان مصرف كمي بايد داشته باشند .
طريقه دم كردن چاي سبز :
به ازاي هر فنجان آب يك قاشق مرباخوري چاي سبز استفاده مي شود . آب به هيچ عنوان نبايد در حال جوشيدن باشد . چاي سبز را توي فنجان يا قوري ميريزيم و در آنرا ميگذاريم . ( روي حرارت نباشد ) بعد از 5 دقيق صاف ميكنيم . اگه از نوع كيسه ايي استفاده مي كنيد كيسه را دربياريد و وقتي سرد شد روي چشم كمپرس كنيد كه براي رفع خستگي چشم مفيده . .
معطر كردن چاي
براي معطر كردن چاي مي توان به آن مقداري گل ياس، گل سرخ، گل بهار نارنج، نعنا، هل، ليمويخشك يا تازه، چند پر زعفران( بسته به علاقه و ذائقه ) را به صورت تركيبي يا به تنهايي اضافه كرد.
خواص چای سبز:
قدر فکری را افزایش داده و قابلیت تمرکز را بالا میبرد.
سوخت و ساز بدن را بالا برده و اکسیداسیون چربی را افزایش میدهد.
احتمال خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و حملات قلبی را کاهش میدهد
برای پیشگیری و درمان سرطان به کار میرود.
آرامبخش است و رفع استرس میکند.
برای درمان بیماری پارکینسون و آلزایمر کاربرد دارد.
برای درمان ام اس مفید است.
سطح کلسترول خوب خون را نسبت به کلسترول بد افزایش میدهد.
برای تقویت سیسم ایمنی بدن مفید است.
مانع از ایجاد جرم دندان میشود.
احتمال خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش میدهد.
نوشیدن چای سبز رشد سلولهای سرطانی خاص را متوقف می کند.
برای رفع تعدادی از عفونت های قارچی، باکتری و حتی ویروسی (مانند سرماخوردگی عادی) نیز مفید است.
خلط را از گلوی ملتهب پاک و اثر مواد سمی را خنثی می کند.
تانین موجود در چای سبز می تواند از تداوم اسهال جلوگیری کند. اگر می خواهید میزان "تانین" را در چای افزایش دهید، بگذارید بیشتر دم بکشد.
1- کاهش قند خون – پیشگیری از سکته های قلبی، افزایش دهنده اشتها، از بین برنده سرطان معده و روده بزرگ
2- برقراری تعادل مایعات بدن: کافئین موجود در چای سفید کمتر از انواع دیگر چای است. پس می تواند تعادل مایعات بدن را برقرار کند. کافئین چای سفید 15 میلی گرم در هر واحد – چای سیاه 40 میلی گرم در هر واحد – چای سبز 20 میلی گرم در هر واحد می باشد.
3- چای سفید بدلیل داشتن پلی فنون ها (آنتی اکسیدان قوی) می باشد به همین دلیل از بیشتر انواع چای دارای خاصیت ضد سرطانی است.
4- ضد ویروس، قارچ، باکتری: چای سفید به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند همچنین دارای خاصیت ضد قارچ می باشد.
5- چای سفید از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند. عملکرد سلول های پوست را بالا برده و از تخریب پوست در مقابل نور ماوراء بنفش جلوگیری می کند.
6- چای سفید دارای فلوراید زیاد می باشد و جلوی خرابی دندان ها و رشد پلاک های دندانی را می گیرد.
7- کسانیکه چای سفید می خورند تراکم استخوانی بالاتری دارند.
8- چای سفید در درمان آرتریت (روماتوئید) موثر است.
9- چای سفید فاقد کالری می باشد که این امر می تواند به کاهش وزن کمک کند.
10- بدلیل داشتن ترکیبی به اسم کاتشین باعث کاهش کلسترول می گردد.
11- چای سفید ضد استرس است.
لینک خرید آنلاین
چای سفید
![چای سفید چای سفید](http://sanai.ir/media/wysiwyg/blog/chaeesefid.jpg)
چای سفید فواید زیادی برای پوست، قلب، کلیه، گردش خون و مغز دارد.
از جمله فواید آن عبارتند از :
کاهش قند خون و مشکلات قلبی و سکته
افزایش دهنده انرژی و کاهش دهنده استرس
از بین برنده سرطان معده ، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات.
کاهش بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها ، سکته ها، دیابت و خطرات حاصل از اشعه ماورای بنفش بر پوست می گردد.
برقراری تعادل مایعات بدن
چای سفید دارای مقدار زیادی پلی فنول (آنتی اکسیدان قوی) می باشد. به همین خاطر این نوع چای، بیشتر از چای های دیگر خاصیت ضد سرطانی دارد.
ضد ویروس، باکتری و قارچ
سلامت پوست
سلامت دهان و دندان
سلامت استخوان
کاهش وزن
کاهش کلسترول
لینک خرید آنلاین
زعفران
![زعفران زعفران](http://sanai.ir/media/wysiwyg/blog/2zaferan.jpg)
از جمله خواص دارویی زعفران ،خوردن چای زعفران باعث هضم غذا میشود؛
اثر مسکن درد دارد؛
قاعدهآور است؛
باعث تحریک اعصاب میشود؛
زعفران خونساز است و گردش خون را آسان میسازد ؛
مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین میبرد؛
قوای جنسی را تقویت میکند؛
از جمله دیگر خواص دارویی زعفران اینكه می تواند کبد را تصفیه و قوی میسازد؛
سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد؛
کلیه و مثانه را پاک میکند؛
آرام بخش و خواب آور است؛
زعفران ضدتشنج است؛
گاز معده را برطرف میکند
ادرارآور است؛
از جمله دیگر خواص دارویی زعفران روشن كردن پوست رخساره است؛
تقویت حافظه و یادگیری؛
از جمله دیگر خواص دارویی زعفران کاهش فشارخون است؛
کاهش چربی خون؛
درمان آسم
از جمله دیگر خواص دارویی زعفران رفع نفخ شکم است.
زعفران در درمان حالات تشنجی و درد دندان موثر است و به صورت دم كرده 5/0 تا 2 گرم در لیتر مورد استفاده قرار میگیرد؛
به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به عنوان توان بخش قلب و پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی و سرطان نیز مطرح است؛ زعفران مانع گسترش سرطان سینه؛
زعفران نه تنها عوارض رنگدهندههای مصنوعی همچون حساسیتزایی را ندارد، بلکه حاوی ویتامینهای B6، B2، B1، ویتامین C و دیگر مواد مغذی موردنیاز بدن است و اگر بالاخره میخواهید همیشه شاد و خندان باشید؛ زعفران بخورید.فرمول قدیمی زعفران برای تنظیم عادت ماهانه خانمها و بازکردن قاعدگی سالها است که به کار میرود و اثر بسیار مفیدی دارد.
لینک خرید آنلاین
چای سیاه
![چای سیاه چای سیاه](http://sanai.ir/media/wysiwyg/blog/chasiah.jpg)
چای از تشكیل لختههای خونی در سرخرگهای اصلی جلوگیری میكند. پلاكها در واقع تركیبی از چربی خطرناك و كلسترول هستند به گزارش روزنامه تلگراف، متخصصان تغذیه معتقدند كه به لحاظ تحویل آنتی اكسیدانها، دو فنجان چای معادل پنج نوبت مصرف سبزیجات یا دو عدد سیب حاوی آنتی اكسیدانها است. مزایای چای به طور چشمگیری به خاطر محتوای فلاوونوئید آن است. فلاوونوئیدها در واقع محتویات آنتی اكسیدانی هستند كه با بیماریهای قلبی ـ عروقی تعامل دارند. هر یك فنجان چای بین 150 تا 200 میلیگرم فلاوونوئید دارد. علاوه بر اینها میزان فلاوونوئید موجود در چای سیاه درست به همان اندازه چای سبز است.
چای سیاه دارای ترکیبات و خواص گوناگونی است از جمله کافئین و تانین که آرام بخش دستگاه عصبی می باشد.
تئوفیلین که ساختاری مانند کافئین دارد و در چای سبز و سیاه موجود است باعث شل کردن عضلات، افزایش دهنده جریان خون در کلیهها , افزایش انقباض پذیری و کارایی عضلات قلب، تنظیم ضربان قلب، کاهش فشار خون و اثرات التهابی می باشد.
تیانین که طعم دهنده چای است.
کاتچین که در چای سبز و سیاه وجود دارد اما در چای سبز بیشتر است , این ماده ضد سرطان , کاهش دهنده چربی بدخون و ضد ویروس است و ازافزایش قند خون جلوگیری می کند.
ویتامین C که کاهش دهنده اضطراب است و علائم سرماخوردگی را برطرف می کند.
فلوراید و فلووانوئید که باعث استحکام دندان است و از ایجاد بویبددهان جلوگیری می کند.
ویتامین های B کمپلکس C , و E نیز در چای وجود دارد.
ویتامین ب کمپلکس و ویتامین ای نیز سبب بهبود سوخت و ساز بدن می شود.
بنابراین نوشیدن چای به اندازه متعادل باعث بهبود عملکرد بدن می شود.
لینک خرید آنلاین