0

مبحث هفتادم طرح صالحین: "نقش فرهنگ در زندگی شخصی و اجتماعی"

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

پاسخ به:مبحث هفتادم طرح صالحین: "نقش فرهنگ در زندگی شخصی و اجتماعی"

فرهنگ شخصی هر کس اگر برگرفته از کلام خداوند تبارک تعالی و سنت نبی (ص) و سنت معصومین علیهم السلام باشد ، آن شخص آرامش درونی در خود حس میکنه و دید وسیعی به مسائل داره.

و اگر این فرهنگ در خانواده باشد آن خانواده اِن شاء الله خوشبخت و سرزنده و دارای آسایش هستند

و اگر بیشتر گسترش پیدا کنه و جامعه دارای فرهنگی اسلامی و دینی باشد

مردم آسوده خاطر و خوش خلق و ... می باشند، جرایم اندک و روابط سالم بیشتر میشه. اِن شاء الله 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
یک شنبه 27 مهر 1393  7:24 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 omiddeymi1368 shokoofeh shayesteh2000 zare58 moradi92 nargesza
shokoofeh
shokoofeh
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 952

سلام خدمت همه راسخونی های عزیز

به نظر من اول باید ببینیم چه چیزهایی فرهنگ رو در یک جامعه تحت تاثیر قرار میده، به نظر من وقتی من از تکنولوژی خاصی که از غرب اومده استفاده میکنم باید اون طور استفاده کنم که سازندگانش میگن، پس باید حواسمون باشه به تکنولوژی یا هر چیز دیگری که از غرب میاد، راسخونی های عزیز منظورم فقط تکنولوژی نیست، حتی اگه یه علمی از اون ور آب بیاد باید حواسمون بهش باشه.

قوم من ترنج را با پوست می خورند

راستی! کسی زلیخا را ندیده است؟

یک شنبه 27 مهر 1393  8:06 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 yarabyarabyarab ehsan007060 shayesteh2000 haj114 zare58 moradi92
shokoofeh
shokoofeh
کاربر نقره ای

نقل قول moradi92

فرهنگ، ماوراءِ پديده‌هاى غريزى است. فرهنگ دربرگيرنده تمام عواملى است که فرد از گروه‌هاى انسانى يا به‌وسيله رفتار آگاهانه آموخته و يا توسط تکنيک‌ها، شيوه‌هاى گوناگون، نهادهاى اجتماعي، باورها، اشکال مختلف تماس و غيره تحت تأثير قرار گرفته است.

فرهنگ عبارتست از مجموعه ارزش‌هاى مادى و معنوى که توسط انسان‌ها در طى تاريخ انسانى آفريده شده است. هر فرهنگى در هر دوره‌اى مبيّن ميزان، سطح پيشرفت و ترقيات فني، تجربيات توليدى در کار، وضع آموزش و پرورش، علوم، ادبيات، هنرها، آرمان‌ها و نهادهاى اجتماعى معيّن از زندگى انسان‌ها است.

خلاصه بايد گفت فرهنگ راه و روش زندگى است که هر قومى براى خود دارد. ”فرهنگ“ عبارت است از کليه ساخته‌ها، پرداخته‌ها، اندوخته‌ها، آداب و رسوم، مقررات عقايد، هنرها و دانستنى‌هاى عامه که از نسلى به نسل بعد منتقل مى‌شود.

میشه بیشتر توضیح بدید.

یک شنبه 27 مهر 1393  8:41 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shayesteh2000 zare58 moradi92
shokoofeh
shokoofeh
کاربر نقره ای

نقل قول haj114

فرهنگ شخصی هر کس اگر برگرفته از کلام خداوند تبارک تعالی و سنت نبی (ص) و سنت معصومین علیهم السلام باشد ، آن شخص آرامش درونی در خود حس میکنه و دید وسیعی به مسائل داره.

و اگر این فرهنگ در خانواده باشد آن خانواده اِن شاء الله خوشبخت و سرزنده و دارای آسایش هستند

و اگر بیشتر گسترش پیدا کنه و جامعه دارای فرهنگی اسلامی و دینی باشد

مردم آسوده خاطر و خوش خلق و ... می باشند، جرایم اندک و روابط سالم بیشتر میشه. اِن شاء الله 

بله حق با شماست اما به شرط اینکه از شعار عبور کنیم و به شعور هم فکر کنیم.

یک شنبه 27 مهر 1393  8:51 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 shayesteh2000 zare58 moradi92
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

نقل قول shokoofeh

سلام خدمت همه راسخونی های عزیز

به نظر من اول باید ببینیم چه چیزهایی فرهنگ رو در یک جامعه تحت تاثیر قرار میده، به نظر من وقتی من از تکنولوژی خاصی که از غرب اومده استفاده میکنم باید اون طور استفاده کنم که سازندگانش میگن، پس باید حواسمون باشه به تکنولوژی یا هر چیز دیگری که از غرب میاد، راسخونی های عزیز منظورم فقط تکنولوژی نیست، حتی اگه یه علمی از اون ور آب بیاد باید حواسمون بهش باشه.

با سلام

کاش منظورتون رو واضح تر میگفتید!

فرهنگ استفاده از کالا و علوم غربی به نظرم بحث ابتدایی فرهنگه!!

یک شنبه 27 مهر 1393  11:05 PM
تشکرات از این پست
shayesteh2000 omiddeymi1368 moradi92
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

فرهنگ نقش بسزایی درجامعه و کشور و محیط های اجتماعی داره. اگر حیطه فردی رو در نظر بگیریم، مشاهده میکنیم که یک فرد بخودی خود چه مشکلات فرهنگی رو به بار خواهد آورد اما اگر همین فرد تحت آموزشهای فردی و گروهی قرار گیرد و این آموزشها رو در محیط اجتماعی از طریق ارتباط با دیگران بکار گیرد نقش خودشو اونجا از بالقوه بودن به بالفعل مبدّل خواهدساخت.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

دوشنبه 28 مهر 1393  12:12 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 moradi92 omiddeymi1368 shayesteh2000
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

پاسخ به:مبحث هفتادم طرح صالحین: "نقش فرهنگ در زندگی شخصی و اجتماعی

تأخر فرهنگی

«تأخر فرهنگی» بلای تکنولوژی اطلاعات و ارتباط است. تأخر فرهنگی چیه؟
تأخر فرهنگی یعنی ابتدا تکنولوژی وارد کشور شود و جا باز کند، بعدا بفهمیم که این تکنولوژی:
اولا: فرهنگ خاصی به همراه خود آورده است. (مانند آشپزخانه اوپن كه با فرهنگ اسلامي و غيرت و حيا سازگاري ندارد خانمي كه مهمان دارد بهترين لباس‌هايش را مي پوشد و طبيعي است موقع كار كردن راحت نيست و گاهي حجاب و چادرش كنار مي رود و نامحرم بر او اشراف دارد. وقتي دفعات زيادي تكرار شود به تدريج از حياي زن و غيرت مرد هم كاسته مي شود.(مثالش خیلی زیاده، این یک مثالشه)
ثانیاً: فرهنگی را از ما گرفته است.
ثالثاً: استفاده از آن تکنولوژی نیاز به فرهنگ خاص، متناسب با فرهنگ ملی - مذهبی ما دارد.
این که امروزه بحث سبک زندگی از مباحث داغ کشورمان در حوزه و دانشگاه شده است، برای دفع و رفع آسیب های فرهنگی است. اینترنت نیز با همه مزایای خودش اگر با سبک زندگی ملی-مذهبی ما همخوان نشود، ما را فرد گرا می کند، فرهنگ اسراف را در ما تقویت می کند و جلسات بزم خانوادگی را از ما می گیرد، برنامه ریزی و مدیریت زمان ما را با مشکل مواجه می کند و در یک کلام، به جای این که ما اسب اینترنت سوار شویم، اسب اینترنت از ما سواری می گیرد.

پی نوشت :
1- وبلاگ زندگي آرام، پرشين بلاگ دات آي آر.

دوشنبه 28 مهر 1393  12:25 PM
تشکرات از این پست
moradi92 omiddeymi1368 shayesteh2000
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3481

نقل قول shokoofeh

میشه بیشتر توضیح بدید.  بله. angel

فرهنگ، ماوراءِ پديده‌هاى غريزى است.

توضیح:

خوب یه چیزهایی توی آدمها به صورت غریزیه؛ مثل اینکه از همون هولش که به دنیا میاد، میل و غریزه به خوردن و خوابیدن و مثل اینها داره. یه سری از چیزها هم هست که اکتسابیه؛ مثل علم. هیچ کس از اولش عالم به دنیا نمیاد! همه (بحثم از ائمه اطهار جداست) جاهل به دنیا میان و کم کم، سطح علمشون بالا میره.

فرهنگ هم همینطوره. هیچ آدمی با فرهنگ به دنیا نمیاد. اتفاقاً آدما بی فرهنگ و بی هویت به دنیا میان. شاید بتونم به جرات بگم، در ابتدا انسان و حیوان با هم فرقی ندارن! هر دو فقط غریزه دارن و بر اساس همین غریزه عمل میکنن.  

کاش میشد زمان چند سال، به عقب برگرده!!

اون وقت، حتماً یه راه دیگه رو میرفتم و الان اینجای زندگی نبودم!!

دوشنبه 28 مهر 1393  7:48 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 shayesteh2000
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1

نقل قول shokoofeh 

میشه بیشتر توضیح بدید. بله. angel

فرهنگ دربرگيرنده تمام عواملى است که فرد از گروه‌هاى انسانى يا به‌وسيله رفتار آگاهانه آموخته و يا توسط تکنيک‌ها، شيوه‌هاى گوناگون، نهادهاى اجتماعي، باورها، اشکال مختلف تماس و غيره تحت تأثير قرار گرفته است. 

توضیح:

تا حالا فکر کردید که چرا آدمها هیچ کدوم دقیقاً مثل هم نیستند؟ چرا افراد یک خانواده، تا حدودی شباهتهایی به هم پیدا میکنن؟ چرا اهالی یک منطقه یه سری اشتراکات پیدا میکنن؟ چرا دانشجویان یک دانشگاه، تا حدودی از نظر فکری مثل میشن؟ چرا مردم یک شهر، استان، کشور و یا قاره بالاخره به هم شبیه ترند و اختلافاتشون کمتر! (این از بعد مکانی و جغرافیایی)

متر! تا حالا فکر کردین، چرا نسل ما مثل نسل پدر و مادرهامون یا نسل پدربزرگ و مادربزرگهامون و همین طور برگردید به عقب... نیست؟ (این هم از بعد زمانی)

شاید بشه اینطور گفت که زمان و مکان بر آدمها که هیچ بر همه عالم که جز همین زمان و مکان نیست، تاثیر دارن!

دوشنبه 28 مهر 1393  7:51 PM
تشکرات از این پست
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1

نقل قول shokoofeh 

فرهنگ عبارتست از مجموعه ارزش‌هاى مادى و معنوى که توسط انسان‌ها در طى تاريخ انسانى آفريده شده است. 

توضیح:

گفتیم که آدمی، زندگی را بر اساس غریزه شروع به طی کردن میکند. غریزه آدمها هم که مثل همه. پس چی میشه، آدمها انقدر متفاوت میشن؟ یکی مال و ثروت براش ارزش میشه و زندگیشو صرف اون میکنه؛ یکی میره سراغ علم. یکی مسلمون میشه، یکی مسیحی و ... . راستی چرا ما شیعه شدیم!؟ اگه ما توی مثلاً اقیانوسیه به دنیا اومده بودیم، آیا باز مثل الان شیعه بودیم؟!؟ (بحث عجیب و پرسش برانگیزیه که میتونیم با دوستان روی این موضوع بحث کنیم.) به نظرم این برمیگرده به ارزشهایی که انسانها برای خودشون تعریف میکنن. اینکه ارزشهاشون هم چه جوری تعریف میکنن، به عوامل مکانی و زمانی که در بالا بهش اشاره کردم، وابستگی شدید داره. (اِن شاء الله در پستهای بعدی بیشتر روی این مطالب حرف میزنم.)

دوشنبه 28 مهر 1393  7:53 PM
تشکرات از این پست
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1

نقل قول shokoofeh 

هر فرهنگى در هر دوره‌اى مبيّن ميزان، سطح پيشرفت و ترقيات فني، تجربيات توليدى در کار، وضع آموزش و پرورش، علوم، ادبيات، هنرها، آرمان‌ها و نهادهاى اجتماعى معيّن از زندگى انسان‌ها است.

توضیح:

شما خودتون درباره آدمها چه جوری نظر میدین؟ از کجا میفهمین که کدوم خوبن و کدوم بد؟ چرا با بعضی دوست و با بعضی نادوست (همون دوشمن cheeky) هستید یا ازشون خوشتون نمیاد یا بهشون بی تفاوتید؟ چرا ادبیات و هنر کشوهای مختلف با هم فرق داره؟ ساده تر بگم، چرا دستخط شما با دستخط من فرق داره؟ چرا پستهای شما با پستهای من فرق داره؟ (البته پستهای شما بهتره!wink ) چرا شغل آدمها با هم فرق داره؟ چرا لباس پوشیدنشون با هم فرق داره؟ چرا...

دوشنبه 28 مهر 1393  7:55 PM
تشکرات از این پست
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1

نقل قول shokoofeh 

خلاصه بايد گفت فرهنگ راه و روش زندگى است که هر قومى براى خود دارد. ”فرهنگ“ عبارت است از کليه ساخته‌ها، پرداخته‌ها، اندوخته‌ها، آداب و رسوم، مقررات عقايد، هنرها و دانستنى‌هاى عامه که از نسلى به نسل بعد منتقل مى‌شود. 

توضیح:

خلاصش کنم دیگه! آدمیزاد چیز پیچیده ای هستش! خداوند وقتی انسان را آفرید، به خودش آفرین و تبارک الله گفت! انسان همون موجودیه که فرشتگان برش سجده کردن! چرا اینقد انسان نسبت به حیوانات برتری داره؟! دلیلش یه چیزه: آدم عقل داره؛ قدرت انتخاب داره. همین. هر کدوم از ما، یه جایی، توی یه خونواده ای به دنیا اومدیم. توی یه مدرسه رفتیم. دوستان متفاوتی داشتیم. با آدمهای مختلفی برخورد کردیم. توی زندگی هر کدوم از ما اتفاقات مختلفی افتاده. میخام بگم شرایط هیچ دو آدمی مثل هم نبوده و نیست. شاید اگه زمین رو مثل یه آزمایشگاه در نظر بگیریم، بشه گفت اون آدمهایی که در یک شرایط مشابه آزمایشگاهی قرار میگیرن، شاید شباهتهای بیشتر به هم داشته باشن.. البته این همه مطلب نیست. اراده و تفکر آدمها خیلی تاثیر گذاره و میتونه همه معادلات رو به هم بزنه. همون طور که گاهی می بینیم در یک خانواده، دو برادر صد و هشتاد درجه با هم تفاوت دارن!ا

اجازه بدید توی پستهای بعدی بیشتر وارد موضوع بشیم. اما نقداً بگم که همه این چیزهایی که یک آدم و شخصیت اونو شکل میدن، من اسمش رو میذارم فرهنگ و بعد خود همین آدم هم فرهنگ رو میسازه! جالبه نه!؟ آدمها فرهنگ سازند و فرهنگ آدم ساز...

دوشنبه 28 مهر 1393  7:57 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1

نقل قول moradi92

فرهنگ عبارتست از مجموعه ارزش‌هاى مادى و معنوى که توسط انسان‌ها در طى تاريخ انسانى آفريده شده است.

گفتیم که آدمی، زندگی را بر اساس غریزه شروع به طی کردن میکند. غریزه آدمها هم که مثل همه. پس چی میشه، آدمها انقدر متفاوت میشن؟ یکی مال و ثروت براش ارزش میشه و زندگیشو صرف اون میکنه؛ یکی میره سراغ علم. یکی مسلمون میشه، یکی مسیحی و ... . راستی چرا ما شیعه شدیم!؟ اگه ما توی مثلاً اقیانوسیه به دنیا اومده بودیم، آیا باز مثل الان شیعه بودیم؟!؟ (بحث عجیب و پرسش برانگیزیه که میتونیم با دوستان روی این موضوع بحث کنیم.) به نظرم این برمیگرده به ارزشهایی که انسانها برای خودشون تعریف میکنن. اینکه ارزشهاشون هم چه جوری تعریف میکنن، به عوامل مکانی و زمانی که در بالا بهش اشاره کردم، وابستگی شدید داره. (اِن شاء الله در پستهای بعدی بیشتر روی این مطالب حرف میزنم.)

سلام
 به نظرم علاقه و استعداد نباید با فرهنگ خلط مبحث بشه! مثلا کسی که تو زندگیش میره دنبال علم شاید صرف علاقه باشه و یا تقلید کورکورانه و یا....
اگر ما که مسلمان هستیم! بدون معرفت به دین و ائمه باشه چقدر ارزش داره!؟ آیا کسی که تو اقیانوسیه زندگی میکنه نمیتونه با تحقیق به شناخت و حق بودن اسلام پی بره و حتی از خیلی از مسلمانان بهتر مسلمانی کنه!؟
البته باید به تعاریف مختلف فرهنگ هم توجه کرد!

دوشنبه 28 مهر 1393  8:34 PM
تشکرات از این پست
moradi92 omiddeymi1368 shayesteh2000
moradi92
moradi92
کاربر طلایی1

نقل قول ehsan007060 

نقل قول moradi92

سلام  سلام بر شما و شبتون بخیر. 

به نظرم علاقه و استعداد نباید با فرهنگ خلط  مبحث بشه!  اما به نظر من اینطور نیست تا حدودی! خود علاقه و استعداد هم دو عامل فرهنگ ساز هستند. انسانها وقتی که خط  و خواندن و نوشتن را اختراع کردند، تازه شروع کردن به با فرهنگ شدن. خوب اگر این استعداد نبود و خط اختراع نمیشد، فکرشو بکنید الان چه وضعی بود؟!!؟ یه قسمت از فرهنگ هر کشوری، ادبیات اون کشوره! خوب این ادبیات چه جوری به وجود میاد؟ آیا غیر از اینه که باید یک نفر انسان با علاقه و با استعداد وجود داشته باشه!؟ پس به نظر من فرهنگ شامل خیلی چیزها میشه از جمله علاقه و استعداد! در واقع اینها اسباب فرهنگ سازی اند و نمیتوان آنها را از هم جدا دانست. شاید دارم چیز تازه ای میگم. خوب این نظر منه! شاید هم هر چی که تا حالا توی کتابها و این و اون ور توی ذهن ما کردن درسته! نمیدونم!

مثلا کسی که تو زندگیش میره دنبال علم شاید صرف علاقه باشه و یا تقلید کورکورانه و یا.... علاقه رو که بالا گفتم.. نمیدونم قبول میکنید که "تقلید کوکورانه" هم خودش نوعی فرهنگه! البته از نوع منفی آن! 

اگر ما که مسلمان هستیم! بدون معرفت به دین و ائمه باشه چقدر ارزش داره!؟ آیا کسی که تو اقیانوسیه زندگی میکنه نمیتونه با تحقیق به شناخت و حق بودن اسلام پی بره و حتی از خیلی از مسلمانان بهتر مسلمانی کنه!؟  در این که شکی نیست! من میگم وقتی آدم متولد میشه، خیلی مهم و تاثیرگذاره که توی چه محیطی به دنیا میاد! ما شانس آوردیم، توی یه خانواده و کشور شیعه به دنیا اومدیم! شما مثلا همین "داعش" رو در نظر بگیرید. بالاخره اینها هم بچه دار میشن دیگه! به نظرتون شرایطی که برای بچه اونها هنگام تولد وجود داره با شرایط بچه ای که الان توی یکی از خانواده های مذهبی ما به دنیا میاد، یکیه!؟ البته که نه! بحث اختیار و اراده رو هم که در پستهای دیگه آورده ام. اما اعتقاد دارم، هنوز جای بحث در همین مورد اخیر بسیار بسیار زیاده...

البته باید به تعاریف مختلف فرهنگ هم توجه کرد! صد البته!

دوشنبه 28 مهر 1393  8:44 PM
تشکرات از این پست
omiddeymi1368 ehsan007060 shayesteh2000
zare58
zare58
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2180

بررسی نقش اینترنت در زندگی فردی و اجتماعی

به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای آی تی امروزه موضوع اینترنت، مسیله مهمی برای بیشتر کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه و از جمله کشورهای اسلامی است. آگاهی از پی آمدهای اینترنت و در کنار آن، در نظر گرفتن راهبردهای مناسب برای استفاده درست و پیش گیری یا کاهش پی آمدهای احتمالی منفی آن، اهمیت اساسی دارد. 
در این مقاله، پس از بیان تاریخچه اینترنت، جنبه های روان شناختی و پی آمدهای مثبت و منفی آن بر سلامت و رفتار انسان بررسی شده است. دست آوردهای این مقاله که بیانگر بخشی از پژوهش های تجربی در این زمینه است، نشان می دهد افزون بر دست آوردهای مثبت و انکارناپذیر اینترنت، پی آمدهای نامطلوبی نیز هم در جنبه های فردی و هم در جنبه های اجتماعی به همراه دارد. 
فراگیر شدن رسانه ها در آغاز قرن بیست و یکم و موضوع جدّی نقش اینترنت در شکل دهی به فرهنگ، هویت و باورها و ارزش های اجتماعی، اهمیت پژوهش در این زمینه را افزایش داده است. در جامعه امروز ما، گرایش به اینترنت و استفاده از آن چنان رایج شده است که بیشتر خانواده ها، رایانه شخصی دارند و اعضای خانواده، بخش زیادی از وقت خود را در استفاده از اینترنت سپری می کنند. اینترنت در میان همه گروه های اجتماعی اعم از زن و مرد، پیر و جوان، بی سواد و باسواد از جذابیت خاصی برخوردار است. گسترش اینترنت، مانند هر نوآوری دیگری به ایجاد دگرگونی هایی در جنبه های مختلف زندگی انجامیده و استفاده از آن، امری اجتناب ناپذیر شده است؛ به گونه ای که بدون آن زندگی برای کسانی که بدان خوگرفته اند، دشوار می شود.

بسیاری از نظریه پردازان ارتباطات، اینترنت را گام مهمی در پیشرفت کشورهای در حال توسعه قلمداد می کنند. از این رو، با توجه به کاربردهای فراوان اینترنت که با هدف انتقال اطلاعات قصد دارد باورهای مشخصی را درباره کالاها یا خدمات مرتبط با آن در جامعه رواج دهد، بررسی این پیام ها از نظر مضمون، محتوا و فرم ارایه، اهمیت فرایندهای ارتباطی، رفتار و حالت های روانی افراد در هنگام استفاده از اینترنت می پردازد.ارزیابی ویژگی های رفتاری و روانی، یکی از عوامل تأثیرگذار در پیدایش روان شناسی اینترنت بوده است. این بررسی ها در درون پژوهش های گسترده تری قرار می گیرد که از آن به روان شناسی رسانه های گروهی  یادمی شود. های لیس (1992م.)، هیل مس (1997م.)، کیتلر (1999م.)، کلوک13(1998م.)، ریویس و کلیفورد (1996م.)، سیلور (1998م.) در پژوهش هایشان دربارهرسانه های گروهی، به برخی جنبه های روان شناختی اینترنت پرداخته اند. اسمیت و کلوک (1999م.) در پژوهشی با عنوان ارتباط در فضای مجازی به طور ویژه،جنبه های روان شناختی اینترنت را بررسی کردند. ریوا و گالیمبرتی (2001م.)پژوهش های گسترده ای در زمینه روان شناسی اینترنت انجام دادند استرات، جاکوبسونو گیبسون20 (2003م.) تصریح کردند پیچیدگی اینترنت ایجاب می کند که ما دیدگاه های اجتماعی، فرهنگی و رشدی را در نظر داشته باشیم. 
ریوا (2001م.) به این موضوع اشاره کرد که روان شناسی اینترنت کار ساده ای نیست؛ زیرا اول اینکه اینترنت رسانه ای است که می توان آن را از راه های متفاوت تجربه کرد. اگرچه رایانه معمولاً واسطه تجربه اینترنتی ما است، راه های مختلفی هست که کاربران می توانند از طریق جست وجو در اینترنت خودنمایی کنند و با استفاده از آن، با دیگران ارتباط برقرار کنند. 
دوم اینکه اینترنت فضای اجتماعی و شناختی است. استفاده از اطلاعات، به فعال سازی روابط اجتماعی کمک می کند. این فرایند درون فضایی خاص ـ فضای مجازی ـ رخ می دهد که ویژگی های ساختاری و فرایندی ارتباط را گسترده تر می کند. 
سوم اینکه تجربه اینترنتی، حتی وقتی ما در یک فضای مجازی گفت وگو می کنیم، همواره در بافتی ویژه صورت می گیرد. 
بسیاری از پژوهش گران حوزه روان شناسی اینترنت، گفته اند ارتباط افراد از طریق اینترنت به شیوه های مختلف، در مقایسه با انواع روزمره ارتباط که با حضور جسمانی افراد همراه است، حالتی تقلیل یافته دارد. برای مثال، هیوبرت دریفوس در کتاب در باب اینترنت می نویسد درک ما از واقعیت، اشیا، افراد و توانایی ما در برقراری ارتباط مؤثر با آنها به شیوه ای است که بدن ما به گونه ای بی سروصدا در پس زمینه عمل می کند. توانایی بدن ما در دست یابی به اشیا، فراهم آورنده درک ما از واقعیت است. اینکه چرا روان شناسان به این گونه بحث ها می پردازند، روشن است؛ زیرا معمولاً گمان می کنیم بسیاری از پیوندهای شخصی ما، با تماس چهره به چهره و مستقیم امکان پذیر باشد. 
همان گونه که گوردون گراهام و بسیاری دیگر گفته اند، در اینترنت بسیار آسان است که افراد را با خلق شخصیت های کاملاً تخیلی فریب داد؛ کاری که امکان آن در واقعیت، بسیار مشکل تر است. بنابراین، روابط اینترنتی در مقایسه با روابط واقعی و همراه با حضور جسمانی، روابطی ضعیف و در عین حال، پیچیده است. 
همسبرگر (2005م.) در تحلیل جنبه های روان شناختی اینترنت، این پرسش را مطرح می کند که کاربران چگونه از اینترنت برای خودشکوفایی استفاده می کنند؟ وی گفت در روان شناسی اینترنت و به هنگام تحلیل روابط اینترنتی، نباید از زاویه منفی به موضوع نگریست، بلکه باید توجه داشت که اینترنت نشان دهنده فضای گروهی و اشتراکی و سرشار از مفاهیم ملموس و فرهنگی نیز هست. این فرهنگ ها که در فضای لیبرال قرار گرفته اند، مجالی به فعالیت های سیاسی و آرمان گرایانه می بخشند و بستر مناسبی برای پیشرفت کاربران هستند. 
کاربران اینترنتی را به تفکر، تجربه و فعالیت های گروهی وا می دارد تا سرانجام به تعالی و خودشکوفایی برسند.

پرسش دیگری که در روان شناسی اینترنت بررسی شده این است که ما خود را چگونه در فضای مجازی ادراک می کنیم؟ وقتی به صورت رو در رو یا آن لاین با دیگران تعامل داریم، می کوشیم با مشاهده خود از دیدگاه دیگران، بر تأثیری که روی دیگران می گذاریم نظارت کنیم. در این صورت، در صورت نیاز، از سازوکارهای مختلف مدیریت تأثیر بهره می گیریم تا با ارایه اطلاعات گلچین شده، ادراک دیگران از خود را دگرگون کنیم. ارتباط از طریق رایانه، هم مدیریت تأثیر و هم چگونگی ادراک ما را در نظر دیگران، به چالش می کشد. مدیریت تأثیر در اینترنت، همانند قایق رانی با دو پارو در رودخانه های طوفانی است. 
اینها برخی از موضوع هایی است که در قالب روان شناسی اینترنت ارایه شده است. در این میان، برخی کوشیده اند جنبه های گوناگون روان شناسی اینترنت را کامل تر نمایش دهند و محورهای اصلی و ریز موضوع های مربوط به آنها را در چشم انداز نظری و تجربی بیان کنند. برای مثال، جوینسون (2003م.) روان شناسی اینترنت را شامل موضوع هایی از این دست می داند: 
1) بررسی ماهیت و فرایند روابط اینترنتی؛ 
2) فریب کاری و پرهیز از خودافشایی در روابط رو در رو؛ 
3) آرمان گرایی در ارتباط از طریق اینترنت 
4) خیانت و حقه بازی در اینترنت؛ 
5) پرخاش گری و هرزه نگاری در اینترنت 
6) پی آمدهای اینترنت در سلامت روانی و رفتار؛ 
7) حمایت اجتماعی و اینترنت؛ 
8) جنسیت و الگوهای ارتباط؛ 
9) جنبه های مثبت میانْ فردی رفتار اینترنتی؛ 
10) اینترنت و هویت یابی؛ 
11) روابط خیالی در اینترنت؛ 

بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست . . .
(حضرت علی علیه‌السلام)

دوشنبه 28 مهر 1393  8:45 PM
تشکرات از این پست
ehsan007060 moradi92 omiddeymi1368 shayesteh2000
دسترسی سریع به انجمن ها