0

روستای پناهبندان/شهرستان سیاهکل

 
f3080h517
f3080h517
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : خرداد 1393 
تعداد پست ها : 2840
محل سکونت : گیلان

روستای پناهبندان/شهرستان سیاهکل

روستای سرسبز و زیبای پنابندان دارای مردمی خونگرم و مهمان نواز از توابع شهرستان سیاهکل است که در ۱۲ کیلو متری شهرستان سیاهکل و 30 کیلومتری مرکز استان گیلان یعنی رشت قرار دارد . روستا دارای ۱۲۰ خانوارو تقریباْ ۶۰۰ نفر جمعیت می باشد . شغل اصلی مردم روستاکشاورزی( برنجکاری) ودرکنار کار کشاورزی دامداری (پرورش گاو ) به صورت سنتی رایج است . محصول اصلی روستا برنج بوده و در سالیانگذشته پرورش کرم ابریشم در روستا رایج بوده که به مرور زمان از بین رفته و در حال حاضر جز عده ی معدودی دیگر کسی به این کار مبادرتنمی کند. طبق گفته ی قدیمی های روستا محل قرار گرفتن روستا بر می گردد به جایی که الان شالیزارهای روستا قرار دارند وروستا طیسالیان نه چندان دور چند بار تغیر مکان داده و دلیل اصلی آن تنها باران های سیل آسا و بالا آمدن و طغیان رودخانه سفیدرود بوده است که درمرحله ی آخر مردم به محل فعلی روستا که ۷ الی ۸ متری از سطح زمینهای کشاورزی بلندتر است و امکان آب گرفتگی وجود ندارد نقل مکانکرده و سکنی گزیده اند . نوع خانه های روستا در قدیم از مصالح رایج در گیلان بوده و ساخت خانه ها هم به طور سنتی صورت می گرفته کهامروزه جز تعدادی بقیه از بین رفته است . زمینهای شالیزار روستا از محل کانال فرعی منشعب از سد انحرافی سنگر و رودخانه کیاجوب(درگویش محلی مردم کوجه) منشعب از همان کانال آبیاری می شوند . ارتباط مردم روستا بیشتر با شهر سیاهکل به علت نزدیکی و وجود بازارمحلی در دوروز هفته ( دوشنبه ـ پنج شنبه ) برای تامین مایحتاج و در عین حال با مرکز استان یعنی شهر رشت می باشد .

 

برنجزارهای پنابندان

روش سنتی گرد آوری برنج که برنج ها توسط اسب به در خانه حمل می شد

 

درو با ماشین دروگر - هزینه کم و صرفه جویی در وقت و نیروی کار

 

 

 

نتیجه تصویری برای من یمنی هستم

 

بنده دیگرى مباش، که خدا، تو را آزاده آفریده است.

امام علی(ع)

 

جمعه 25 مهر 1393  11:55 AM
تشکرات از این پست
moradi92 khodaeem1
f3080h517
f3080h517
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : خرداد 1393 
تعداد پست ها : 2840
محل سکونت : گیلان

پاسخ به:روستای پناهبندان/شهرستان سیاهکل

نقل قول f3080h517 

 

آب و هوا

آب و هوای روستا مثل مناطق دیگر استان گیلان و کلاً سواحل خزر آب و هوایی معتدل می باشد که تحت تأثیر آب و هوای کوهستانی البرز و در یای خزر است .

شهدا

روستای پنابندان در سالهای دفاع مقدس ۴ شهید گلگون کفن تقدیم کشور نموده است .

شهید هوشنگ شریفی ، شهید نادر کریمی ، شهید احمد طلوعی و شهید ابراهیم کریمی

مراسم عروسی

مراسم عروسی در گذشته مثل تمام نقاط استان گیلان به صورت سنتی برگزار می شده که تا یک هفته طول می کشیده و از نکات جالب بردن عروس با اسب به خانه ی داماد و یا اینکه داماد روز عروسیش از روستا بیرون می رفته و بعد از اینکه عروس را به خانه داماد می بردند داماد به خانه بر می گشته و ... که امروزه دیگر چیزی از آن مراسم زیبا باقی نمانده است . آنچه در این جا آورده شده است از اطلاعات خودم کمک گرفته ام از دوستان همشهری و هم ولایتی هایم که این مطالب را می خوانند ، می خواهم در صورت ناقص بودن و یا هر گونه کمی و کاستی (که حتماً هم چنین است) لطف نموده و با نظر خود بنده را یاری نمایند .

صورت هگیر ی : مراسم صورت برداری ، که دو خانواده به اتفاق فامیل در خانه ی عروس جمع شده و در باره ی مهریه ، شیربها و بقیه مراسم صحبت می کنند .

شیرینی خوری : در گذشته مراسم جداگانه ای داشته ، اما الانه با همان مراسم صورت برداری برگزار می شود .

اسمال کنی : همان عقد کنان است که در قدیم عاقد را به محل می آوردند که امروزه در دفاتر عقد و ازدواج انجام می گیرد .

لباس فچینی : عروس و داماد به اتفاق دو خانواده و تعدادی از فامیل برای خرید لباس و البته خرید طلا به بازار می رفتند که امروزه بیشتر عروس و داماد این کار را کرده و بقیه از این مراسم کنار گذاشته شده اند .

چادر بینی : بریدن و دوختن چادر برای عروس که مادرشوهذ به اتفاق تنی چند از فامیل در خانه ی عروس این مراسن را به جا می آوردند ، این رسم کم و بیش هنوز انجام می گیرد .

جکول قند زنی : جکول همان برنج نارس است . در سال های نه چندان دور در بیشتر نقاط گیلان جکول چینی رسم بوده که متأسفانه از بین رفته است .  چنین بود که عروس به اتفاق دوستان به مزرعه رفته و جکول را کنده و پس از آماده کردن و فرستادن به کارخانه برنجکوبی (قدیم ترها با دست انجام می شده) آن را با شکر و گل های معطری مثل ریحان و ... تزئین کرده و در خانه ها می فرستادند و صاحبخانه هم مبلغی را به عنوان هدیه در ظرف گذاشته و ظرف را بر می گرداند .

عیدی بردن و عیدی شون : در عید نوروز دو خانواده یعنی عروس و داماد وسایلی را به رسم هدیه و کادو برای عروس و داماد تهیه می کردند . عروس به اتفاق دوستان و کلاً خانم های فامیل به خانه ی داماد برای عید دیدنی و تقدیم وسایل رفته و بالعکس داماد هم با خبر کردن دوستان به خانه ی عروس رفته که این مراسم از طرف داماد به صورت شام دهی در خانه ی عروس صورت گرفته و میهمانان بعد از صرف شام مبلغی را به عنوان کادو به عروس و داماد تقدیم می کردند .

خبراکون : عروس شب قبل از عروسی با پوشیدن لباس محلی به اتفاق خواهر یا یکی از دوستان به در خانه ها محل رفته و دوستان خودرا برای عروسی دعوت می کند .

کارت نویسی : در قدیم نوشتن کارت و یا دادن کارت عروسی هم با مراسمی همراه بود و اینکه خانواده داماد با خبر کردن چند نفر که خط خوشی داشته کارت ها را می نوشتند و البته کارت های طرف عروس هم باید از طرف خانواده داماد تأمین می شد .

برخی از رسوم عروسی

مراسم عروسی رسم بوده و این رسم الانه هم اجرا می شود که هنگام بیرون رفتن عروس ازخانه ی پدری هنگامی که می خواهد روانه ی خانه داماد شود یکی از برادران عروس جلوی درب خروجی را گرفته و بعد از گرفتن انعامی از داماد (به زبان محلی درسری ) اجازه ی خروج می دهد .

در قدیم رسم بوده که روز عروسی وقتی برای آوردن عروس به خانه ی داماد روانه می شدند ، خروسی را از خانه ی داماد به خانه ی عروس برده و مرغی را به همراه خروس از خانه ی عروس به خانه ی داماد بر می گرداندند . که این رسم الانه تقریباً برچیده شده است .

رسم بوده و الانه هم کم و بیش اجرا می شود که فامیل داماد در روز عروسی وسیله ای را از خانواده عروس بر می داشتند و البته پنهانی ، و در نهایت آن وسیله به خود عروس و داماد می رسید .

رسم بوده و است که عروس و داماد وقتی میخواهند وارد حیاط خانه ی پدر شوهر شوند زیر پای هردوشان تخم مرغ گذاشته و آن ها با فشار دادن آن را می شکنند .

بعد از شکستن تخم مرغ ها عروس و داماد دور چاه آب که معمولاً در حیاط خانه ی همه اهالی روستا وجود داشته می گشتند و سکه ای برای خوش یمنی داخل چاه آب می انداختند .

رسم بر این بوده که عروس در خانه ی پدر شوهر روی صندلی نمی نشسته تا اینکه پدر شوهر زمین یا گوساله و یا چیز دیگری را به عروسش به عنوان پیش کشی ببخشد.

رسم بوده که عروس در اولین صبح بعد از عروسی در لانه ی مرغ ها را باز کرده و مردم بر این باور بودند که اگر ابتدا مرغ از لانه بیرون بیاید اولین بچه عروس دختر و اگر خروس بیرون بیاید اولین بچه اش پسر خواهد شد .

 


 

نتیجه تصویری برای من یمنی هستم

 

بنده دیگرى مباش، که خدا، تو را آزاده آفریده است.

امام علی(ع)

 

یک شنبه 27 مهر 1393  6:06 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها