0

عفت در ذات بانوان ایرانی است/ اجبار در ظاهر، نتیجه بالعکس در باطن دارد

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

عفت در ذات بانوان ایرانی است/ اجبار در ظاهر، نتیجه بالعکس در باطن دارد

مدیرکل امور اجتماعی استانداری هرمزگان:

 

عفت در ذات بانوان ایرانی است/ اجبار در ظاهر، نتیجه بالعکس در باطن دارد

» سرویس: اجتماعي - جوانان و زنان
hamidreza dastjerdi-31-13.jpg

مدیرکل امور اجتماعی استانداری هرمزگان گفت: عفت و پاکدامنی به واسطه پیشینه تاریخی و فرهنگی این مرز و بوم، در ذات بانوان ایرانی وجود دارد، اما اگر بخواهیم با اجبار در ظاهر، فرهنگ سازی کنیم، نتیجه آن در باطن بالعکس خواهد بود.

به گزارش سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) -منطقه خلیج فارس، مرتضی محمود زاده در نشست ترویج عفاف و حجاب با بیان اینکه برخورد انتظامی و قضایی نمی تواند فرهنگ حجاب را در جامعه ترویج دهد، اظهارکرد: اجبار در ظاهر نتیجه بالعکس در باطن دارد کما اینکه شیوه اجباری و برخوردی نیز آزموده شده و نتایج آن سامان بخشیدن به حجاب حتی در ظاهر هم نبوده است.

وی ادامه داد: وقتی فردی را برای موضوعی ظاهری علیرغم میل و خواسته اش مجبور می کنیم، امکان دارد حاصل آن مقاومت و تغییر تفکر در باطن باشد، در حالیکه تغییر باید در باطن باشد تا به ظاهر ختم شود و فرد خودش به این نتیجه برسد که پوشش مناسب و حجاب را انتخاب کند و چه بسا این انتخاب ماندنی و دارای ارزش‌های دیگری همچون پاکدامنی است؛ اما حجابی که با اجبار باشد هیچ ارزش تفکری در پس آن نیست.

وی گفت: بحث حجاب در یک دهه اخیر محل چالش نهادها، مسئولین، طیف ها، گروه ها و صاحب نظران کشور بوده است و در این راستا تفکرات و شیوه های مختلفی مطرح و برخی از آنها به اجرا گذاشته شده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری هرمزگان اظهار کرد: طرح مقوله عفاف در کنار حجاب یکی از نکته‌های مهم این بحث چالشی است که سیاست دولت تدبیر و امید نیز در همین راستا می‌باشد.

محمود زاده با بیان اینکه عفت و پاکدامنی در ذات بانوان ایرانی وجود داشته و دارد، افزود: اگر در پیشینه فرهنگ این مرز و بوم حتی گذرا نگاهی بیاندازیم متوجه می شویم که همواره بانوان ما در دوران و حکومت های مختلف از عفیف ترین بانوان بوده اند و فرهنگ پاکدامنی را به عنوان یک ارزش نسل به نسل منتقل کرده اند.

وی تاکید کرد: اگر بانویی در رعایت حجاب کامل خود کمی اهمال نمود دلیل بر بی عفتی وی نیست و نمی توان این دو مقوله را به هم تعمیم داد؛ اما عفاف پیش زمینه حجاب بوده و البته مهم‌تر و با ارزش تر است چرا که امری باطنی و برآمده از تفکر انسان می باشد.

محمودزاده یادآور شد: صیانت از حقوق شهروندی، طرح ریزی سیاست های تشویقی و اشاعه فرهنگ به عنوان یک ارزش و الگوسازی از مواردی است که اجرای آنها می تواند در تقویت عفاف و سامان بخشی به امر حجاب کمک شایانی کند و تمامی دستگاه‌ها و نهادها در این زمینه وظیفه شرعی و قانونی دارند.

وی گفت: حجاب وعفاف همانگونه که در دین مبین اسلام وقران نیز آمده است جدای از یک تکلیف قانونی، امری شرعی است که باید یک فرد مسلمان به آن پایبند باشد.

عملکرد ادارات در ترویج عفاف و حجاب ارزیابی می شود

وی در ادامه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در دی ماه 1384 اشاره و خاطرنشان کرد: در این مصوبه وظیفه 22 دستگاه اجرایی در خصوص ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تعیین شده است و وزارت کشور به طور کل و اداره کل امور اجتماعی استانداری ها به طور جز در استان‌ها ناظر بر اجرای این مصوبه هستند.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری هرمزگان اظهار کرد: اداره کل امور اجتماعی در 6 ماهه دوم سال، موضوع ارزیابی ادارات در زمینه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و رویکرد سیاست های دولت تدبیر و امید را به جد مورد ارزیابی قرار داده و برای هر دستگاه یک امتیاز مشخص تعیین می کند.

محمود زاده تصریح کرد: وظایف و برنامه‌های هر دستگاه به تفکیک معین و مشخص شده است و در قالب فرم های ارزیابی و شاخص‌های ملی این ارزیابی انجام شده و نتایج آن ترتیب اثر داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه باید در زمینه عفاف و حجاب به سمت بومی سازی حرکت کنیم، گفت: از طرح‌های بخش خصوصی در این زمینه استقبال کرده و همکاری های لازم را با آنها انجام می دهیم.

وی در پایان تاکید کرد: تمامی سیاست‌های تشویقی و صیانت از حقوق شهروندی در زمینه حجاب، دلیل بر عدم برخورد با افرادی که قصد دارند به طور عمدی هنجار شکنی کرده و به ارزش‌های اجتماعی توهین کنند نمی باشد و با چنین افرادی باید برخوردهای قانونی لازم صورت گیرد.

انتهای پیام

 

چهارشنبه 9 مهر 1393  12:15 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer
دسترسی سریع به انجمن ها