در جریان نود و هشتمین جلسه شورا یک فوریت طرح "مدیریت منابع و درآمدهای غیر نقدی شهرداری تهران" به صورت عادی در آمد، اما لایحه "جامع عفاف و حجاب بر مبنای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی" به تصویب رسید.
به گزارش سرویس«شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در جریان برگزاری نود و هشتمین جلسه شورا، یک فوریت طرح "مدیریت منابع و درآمدهای غیرنقدی شهرداری تهران" که به امضای 12 نفر از اعضای شورا رسیده بود، مورد بررسی قرار گرفت.
رحمت الله حافظی- رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا در دفاع از یک فوریت طرح فوق افزود: با بررسی بودجه سنواتی سال 93 شهرداری تهران به این نتیجه می رسیم که سهم غیر نقد بودجه بیش از 50 درصد کل بودجه است و بیانگر این است تا برای شفاف سازی چگونگی تامین و هزینه کرد این بخش از بودجه، اقداماتی صورت گیرد.
وی افزود: در بخش نقدی به دلیل شفاف بودن ردیفها و کد پروژهها، هزینه کرد بودجه نقدی قابل رصد و پیگیری است؛ اما در بخش غیرنقدی شفافیت لازم وجود ندارد.
حافظی در ادامه تاکید کرد: برای آنکه به شفافیت لازم برسیم باید، هزینه های کارگزاری، فرایندهای تخصیصی و غیر نقد و اینکه این بودجه توسط چه واحدهایی مدیریت می شود و همچنین چگونگی واگذاری ها و برون سپاری املاک مشخص شود.
اسمعیل دوستی که مخالف یک فوریت طرح فوق بود گفت: دغدغه های رییس کمیسیون سلامت درست است اما تمام مواردی که در طرح عنوان شده در کتابچه بودجه سنواتی و برنامه دوم 5 ساله آمده است.
وی همچنین درخصوص فروش املاک در مزایده ها گفت: املاکی در مزایده فروخته می شود که معارض و مشکلات حقوقی ندارد. در حالی که بسیاری از املاکی که در اختیار شهرداری است دارای مشکلات حقوقی و معارض است و سرمایه گذار خصوصی به دنبال املاک مشکل دار نمی آید.
محسن سرخو رییس کمیسیون حمل و نقل شورا نیز ضمن اعلام موافقت خود با یک فوریت طرح مذکور خاطر نشان کرد: شفافیت و ساماندهی مباحث مالی در شهرداری تهران یکی از ضروریات است، در حال حاضر بیش از 50 درصد بودجه شهرداری به صورت غیر نقد است که نحوه هزینه کردها از این بخش درآمدی چندان شفاف نیست.
وی افزود: به دلیل دو وجهی بودن بودجه شهرداری بسیاری از پروژه ها به دلیل اینکه اعتباراتشان باید از بخش غیرنقد تخصیص پیدا می کرده است که نکرده بنابراین با کمبود بودجه مواجه هستند. هدف از این طرح تنها شفاف کردن مباحث مالی و تحصیل کردن امور است.
مجتبی شاکری نیز ضمن تاکید بر نظارت دقیق بر بودجه نقد و غیر نقد شهرداری، موضوع گزارش گیری دقیق از ذی حساب ها را مطرح کرد و گفت: نظارت بر اجرای بودجه در مناطق توسط ذی حساب هایی که شورا به رسمیت شناخته است انجام می گیرد. آیا شما تاکنون از یکی از ذی حساب های گزارشی مبنی بر عدم اجرای صحیح بودجه مصوب در منطقه توسط شهردار آن منطقه دریافت کرده اید؟
وی افزود: به عقیده من ما باید اول از ابزارهای نظارتی مان در جهت شفاف سازی اجرای مصوبه بودجه شهرداری استفاده کنیم. بعد به سراغ تصویب طرح های نظارتی دیگر برویم.
حبیب کاشانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا در غیاب رییس کمیسیون بودجه به دفاع از دلایل رد فوریت این طرح پرداخت و افزود: وقتی در بودجه سنواتی و در برنامه 5 ساله شهرداری ، تمام موارد مندرج در تبصره های این طرح در نظر گرفته شده است. دیگر لزومی بر تهیه طرحی با همان مضامین نیست. چرا می خواهیم دوباره کاری انجام دهیم.
در نهایت یک فوریت طرح مدیریت منابع و درآمدی غیرنقد شهرداری تهران رای نیاورد و طرح به صورت عادی در کمیسیون های شورا بررسی خواهد شد.
همچنین در ادامه جلسه لایحه پیشنهاد به دولت مبنی بر محاسبه هزینه های برق، گاز و آب معدنی میادین و بازارهای عرضه میوه و تره بار شهرداری تهران براساس تعرفه اماکن عمومی و خدماتی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در نهایت جهت بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.
حبیب کاشانی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در توضیح این لایحه گفت: با توجه به اینکه فعالیت مراکز میادین میوه و تره بار خدماتی است و تعرفه سنگین آب و برق بر میزان هزینه های مردم تحمیل می شود، بنابراین شهرداری لایحه پیشنهاد به دولت مبنی بر کاهش تعرف آب، برق و گاز را ارائه کرد که ما در کمیسیون برنامه و بودجه با جلسات مشترک که با شرکت های آبفا و توزیع نیرو برق تهران داشتیم به توافق رسیدیم که تعرفه این مراکز را به گونه ای محاسبه کنند تا هزینه های آنها کاهش یابد.
کاشانی تصریح کرد: پیشنهاد مشخص کمیسیون بودجه این است که با توجه به توافق بعمل آمده، لایحه از طرف شهرداری پس گرفته شود.
در ادامه جلسه رحیمی معاون برنامه ریزی سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، گفت: در موضوع تعرفه آب با کمک شورای شهر با آّبفا به توافق رسیدیم و اختلاف ما تنها 10 درصد بود که آن هم پذیرفته شده وی اضافه کرد: اختلاف اصل ما در قیمت تعرفه ها درخصوص برق و گاز است که در برق 104 درصد و در گاز 223 درصد اختلاف قیمت داریم که در سرجمع مبلغ سنگینی به بهره برداران و در نهایت به مردم تحمیل می شود.
رحیمی افزود: درخصوص تعرفه برق، نیز در کمیسیون برنامه و بودجه شورا با شرکت توزیع برق تهران به توافقات مشترک رسیدیم و تنها موضوع گاز باقی مانده است که در حال رایزنی هستیم.
در ادامه اعضای شورا پیشنهاد دادند به دلیل آنکه هنوز موضوع تعرفه گاز مشخص نشده است تا توافق نهایی با شرکت گاز این لایحه به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شود که در نهایت به تصویب شورا رسید.
در این جلسه همچنین طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه جامع عفاف و حجاب بر مبنای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب اعضای شورای شهر رسید.
براساس این مصوبه شهرداری تهران موظف شد تا با رعایت اسناد بالا دستی، لایحه جامع عفاف و حجاب را حداکثر طی دو ماه از تاریخ تصویب این طرح جهت بررسی و تصویب به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کند.
همچنین براساس تبصره های این مصوبه شهرداری موظف است با بهره گیری از ایده های خلاق در جهت تبلیغ و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، اقدامات آموزشی و تبلیغی مناسب و استفاده از ظرفیت سیما و منظر معماری شهر و با بهره گیری از استعدادهای خلاق در انجام مطالعات هدفمند برای رسیدن به پوشش ایرانی- اسلامی در راستای مناسب سازی محیط شهری اقدام کند.
انتهای پیام