![](http://digiato.com/wp-content/uploads/2014/09/Document-management-and-Metadatas.jpg)
آیا مراقب حریم خصوصی خود هستید؟ باید مراقب باشید باشید و یا در غیر اینصورت احتمالا جزء افرادی هستید که می گویند: «من چیزی برای مخفی کردن ندارم، همه می توانند هر چیزی بخواهند را ببینند.» متاسفانه ممکن است شما چیزهایی برای پنهان کردن داشته باشید که حتی خودتان هم از آنها خبر ندارید، مگر می شود؟ شما احتمالا می گویید: «من که چیزی برای پنهان کردن ندارم، من هیچوقت کاری خلاف قانون انجام نداده ام.» اما منظور ما این نیست.
![](http://digiato.com/wp-content/uploads/2014/09/Corbis-42-59948066.jpg)
چه می شد اگر کسی می توانست قبل از اینکه خودتان بفهمید، به شما اعلام کند که قرار است با مشکلات مالی روبرو شوید؟ آبا در این شرایط آنها می توانند از دادن وام طفره رفته یا نرخ بهره آن را بالا ببرند؟ چه می شد اگر کسی حتی قبل از خودتان از مشکلات سلامتی شما باخبر بود؟ در این صورت می توانستند از دادن بیمه به شما خود داری کنند اینطور نیست؟ چه میشد اگر شما در حال صحبت با کسی بودید و می دانستید که چیزی را مخفی می کند، در اینصورت اگر وی بازداشت می شد می توانستید به او فشار بیاورید تا آنچه مخفی کرده را بیان نماید.
آیا می بینید با یک بررسی در زندگی خود با مشکل مواجه شده اید؟ در صورتی که کاری را هم اشتباه انجام نداده اید؟
اگر می خواهید در مورد اهمیت فراداده ها بیشتر بدانید در ادامه مطلب با دیجیاتو همراه شوید.
![](http://digiato.com/wp-content/uploads/2014/09/immersion-logo.jpg)
احتمالا شما پاسخ سوالات بالا را می دانید. جواب مثب است! اکنون شما ممکن است متعجب شوید و از خود بپرسید: چگونه ممکن است کسی بدون سرکشی در ایمیل، نامه ها، تلفن همراه، تماس ها و سایر اطلاعات من که دسترسی به آنها نیز به حکم قضایی احتیاج دارند، در مورد من اطلاعات کسب کند؟
البته این درست است و آنها نیاز به حکم قضایی دارند. اما برای دانستن جزئیات و اطلاعات و یا بهتر بگوییم، فراداده ها، در مورد تماس های شما، ایمیل شما، نامه های شما و … نیاز به چنین حکمی نیست. اگر شخصی در مورد شما اطلاعاتی را بفهمید و بگوید فقط با استفاده از اطلاعات ناچیزی که از ارسال ایمیل به شما و ایمیلی که شما به او فرستاده اید و در کل ایمیل هایی که بین شما و مخاطبتان ارسال و دریافت شده اند به دست آورده، متعجب خواهید شد. و البته همه ی این اطلاعات بدون نیاز به حکم قضایی در دسترس هستند.
Immersion – این روش را بر روی خود بررسی کنید
![](http://digiato.com/wp-content/uploads/2014/09/immersion-email-metadata-web.jpg)
اگر شما باور ندارید که شخصی می تواند از طریق فرداده ها جزئیات شخصی شما را بفهمد، می توانید شخصا آن را تست کنید. دانشگاه MIT یک برنامه به نام Immersion را توسعه داده است که تنها با اجازه ی شما به جمع آوری فراداده ها درمورد ایمیل هایتان، می پردازد. البته این فراداده ها بسیار ناچیز هستند و می توان داده های بیشتری را نیز جمع آوری نمود. می توانید به این مطلب مراجعه کنید تا ببینید از هر ایمیل چه مقدار فراداده قابل جمع آوری است.
این چیزیست که Immersion به دنبال آن است:
هرگاه شما وارد ایمیلتان شوید، Immersion فقط از بخش ارسال کننده، دریافت کننده ی دوم و سوم و … و زمان ارسال ایمیل استفاده می کند و به موضوع و متون ایمیل های شما کاری ندارد.
با همین اطلاعات مختصر، Immersion یک نمای بصری از نوع ارتباطتان با مردمی که با آنها از طریق ایمیل در ارتباط هستید، به شما نشان خواهد داد. شما می توانید بازه های زمانی تغییر دهید تا ببینید که عمق ارتباطات ایمیلی شما چقدر است و ارتباطات افراد با یکدیگر چگونه است.
اجازه دهید در ادامه ی داستان، نگاهی به ایمیل مورد استفاده در این مطلب بیندازیم. در ویدئوی زیر می توانید طریقه ی استفاده از Immersion را ببینید، و متوجه شوید چگونه می توان از جنبه های گوناگون به داده ها نگاه کرد، و مشاهده نمایید چه نوع اطلاعاتی فقط با همان چهار بخش از ایمیل شما قابل دیدن است. با افزودن فراداده های بیشتر از منابع گوناگون مانند شماره تلفن، اینترنت و سوابق ایمیل ها یک تصویر عمیق تر و دقیق تر در مورد شما ساخته خواهد شد.