0

خواص انار

 
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 3243
محل سکونت : خراسان جنوبی

خواص انار

خواص انار

«و الزیتون و الرّمان مُتَشابِهاً و غَیرَ مُتشابِه» 

«زیتون و انار و میوه های متشابه یکدیگر و غیر متشابه هستند» (انعام/141)

خواص درمانی:

قابض، تقویت کننده ی قلب، بهترین داروی ضد کرم کدو، تقویت کننده معده، تسکین دهنده حرارت معده، خنک کننده، ضد باکتری، ضد سرفه، تصفیه کننده خون، مقوی کبد، ادرار آور، باز کننده رنگ صورت، رفع کننده اسهال و اسهال خونی " گل نر انار را گل نار می گویند که دارای خاصیت منقبض کنندگی بالایی است".

عصاره پوست درخت انار ضد کرم، ضد worm Tape، و ضد Hymenolepidasis می باشد و اثر کرم کشی آن مربوط به وجود آلکالوئید ایزوپله تیدرین می باشد.

طریقه مصرف:

انار شیرین: مصرف انار شیرین باعث افزایش ادرار می شود و به علت تانن فراوانی که دارد قابض می باشد.

آب انار: مصرف آب انار شیرین بعد از غذا برای تصفیه خون، تقویت کبد، رفع یرقان، صاف شدن صدا، باز شدن رنگ صورت، رفع خفقان، تقویت قلب، تقویت معده و کبد نافع است.

میوه پخته: شربت انار، پوست خشک شده انار، جوشانده پوست انار، دم کرده ریشه انار، غرغره جوشاندن پوست درخت از مواد مصرف میوه انار.

انار در روایات:

امام علی علیه السلام: "به کودکان خود انار بخورانید که به سرعت زبان را باز می نماید".

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم: هیچ اناری نیست مگر این که در آن یک دانه از بهشت وجود دارد و من دوست دارم حتی یک دانه از آن را ترک نکنم.

علی بن الحسین علیه السلام: "دو چیز است داخل شکم نمی شود مگر آن را فاسد می نماید، دو چیز آن را اصلاح می کند که دو اصلاح کننده انار و آب سرد شده و دو فاسد کننده پنیر و کباب خشک است".

امام علی علیه السلام: "انار را با پیه آن بخورید که معده را دباغی می کند. در هر دانه ای از انار، موقعی که در معده مستقر گردید، حیات قلب و روشنگر نفس و برنده وسواس، نیز شیطان را چهل روز مریض و ضعیف می نماید".

در روایت کافی چنین است:

"هر کس انار بخورد درد از بدنش بیرون می کند".

امام رضا علیه السلام فرمود: «حَطَب الرّمان یَنفی الهوام » هیزم انار حشرات و حیوانات کوچک را دور می نماید.

امام صادق علیه السلام فرمود: «من الحل رُماناً فَهو آمن فی نَفسهِ إلی أن یَصبَح» هر کس انار بخورد، پس جان او تا صبح در امان است.

امام صادق علیه السلام هر شب جمعه انار می خورد.

خواص انار:

1- روشنایی دل:

داوود ابن سلیمان از امام رضا علیه السلام از پدرش از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نقل می کند که:

"انار بخورید، زیرا هیچ دانه ای از آن بر معده نمی افتد مگر این که دل را روشن می کند و شیطان را چهل روز از بدن بیرون می نماید".

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم: "هر کس انار بخورد، قلبش را روشن می گرداند و وسوسه را از دلش برمی دارد تا چهل روز".

2- تعدیل مزاج:

ابن الحسن امام رضا علیه السلام: "حضرت آدم از وصیت هایی که بر هبة الله نمود، یکی آن آیت بود که بر تو باد خرما، زیرا اگر آن را در حالت گرسنگی بخوری بر تو کفایت می کند و اگر در حالت سیری بخوری غذا را هضم می کند".

امام صادق علیه السلام: "چهار چیز است که طبیعت را به حالت اعتدال در می آورد، انار سورانی، خرمای پخته، بنفسج و کاسنی".

3- قوه باه

خراسانی گوید: حضرت امام رضا علیه السلام می فرماید: "أکل الرمّآن یِزید فی ماء الرجُل و یُحَسن الولد"؛ خوردن انار نطفه مرد را زیاد می کند و فرزند را زیبا می گرداند.

4- سرعت رشد:

امام صادق علیه السلام: "أطعموا صبیانکم الرمّان، فأنه أسرَع شبابهم"؛ به کودکان خود انار دهید که بر جوانی آنان سرعت می دهد.

5- هضم غذا:

حارثت بن مغیر می گوید: به امام صادق علیه السلام شکایت کردم از سنگینی دل و هضم نشدن غذا در معده، فرمود: "انار شیرین را با پیه آن بخور که معده را دباغی می نماید و به هضم نشدن غذا شفا می بخشد، غذا را هضم می نماید و در اندرون انسان تسبیح می گوید".

(امالی طوسی ج1، بحار ج64، المحاسن ج 2، عیون اخبار ج، صحیفه الرضا، مکارم الاخلاق، بحارالانوار ج66، فصال، طب الائمه)

 

دوشنبه 31 شهریور 1393  11:05 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها