سرمربی تیم ملی ژیمناستیک معتقد است که امید زیادی برای کسب موفقیت در بخش تیمی نداریم اما در بخش انفرادی 3 فینالیست خواهیم داشت.
محمد آذرپی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در ارزیابی از آخرین وضعیت تیم ملی ژیمناستیک برای شرکت در بازیهای آسیایی اینچئون اظهار کرد: طی اردوی 10 روزهای که در اوکراین داشتیم، ژیمناستها در این اردو به خودباوری لازم رسیدند و به این مسئله واقف شدند که از نظر اجرای مهارتها فاصله زیادی با قهرمانان برتر دنیا ندارند. در حال حاضر نیز که آخرین اردوی خود را در سالن ژیمناستیک امجدیه سپری میکنند، از نظر آمادگی جسمانی و روانی بویژه در اجرای سه وسیله دارحلقه، پرش خرک و خرک حلقه بهترین شرایط را دارند.
وی درباره انتظار کادر فنی از ایمان خاموشی و محمدرضا حمیدی در بازیهای آسیایی اینچئون گفت: خاموشی و حمیدی چون برای اولین بار راهی بازیهای آسیایی میشوند و تجربه حضور در هیچ میدان آسیایی و بینالمللی را ندارند، انتظار زیادی از این دو ژیمناست برای راهیابی به مرحله فینال را نداریم. این دو ورزشکار اگر بتوانند همان چیزی را که در توان دارند در بازیهای آسیایی به مرحله اجرا بگذارند برای کادر فنی کافی است.
آذرپی اضافه کرد: به دلیل تعطیلی اردوهای تیم ملی و لیگ برتر ژیمناستیک به مدت یک سال، هیچ امیدی برای اعزام این تیم به بازیهای آسیایی اینچئون نداشتیم، اما زمانی که متوجه شدیم کمیته ملی المپیک قرار است 5 ژیمناست را راهی این بازیها کند، انگیزه دوباره پیدا کردیم تا با جدی گرفتن تمرینها و برپایی اردوهای منظم عملکرد موفقی را از خود در اینچئون به معرض نمایش بگذاریم. هرچند اگر با 6 نفر به این مسابقهها اعزام میشدیم شرایط بهتری در جمع امتیازات تیمی داشتیم اما به هر حال از کمیته ملی المپیک به خاطر لطفی که به ژیمناستیک داشت، تشکر میکنم.
آذرپی در پاسخ به این پرسش که چه جایگاهی را از نظر ردهبندی تیمی برای تیم ایران در اینچئون پیشبینی میکنید، تاکید کرد: از آنجا که اکثر تیمها در این بازیها با تیم کامل حضور پیدا میکنند و شرایط خوبی از نظر امتیاز تیمی نسبت به ایران دارند، وضعیت برای تیم ما که با 5 نفر اعزام میشود تا حدودی سخت است. بنابراین اگر بتوانیم جایگاه هشتمی خود را تکرار کنیم راضی کننده است.
سرمربی تیم ملی ژیمناستیک شانس فینالیست شدن هادی خناری نژاد در دارحلقه و سعیدرضا کیخواه در خرک حلقه را بیش از محمد رمضانپور در پرش خرک عنوان کرد و افزود: هادی خناری نژاد و سعیدرضا کیخواه در تمرینها عملکرد موفقتری نسبت به رمضانپور داشتند، یقینا اگر این دو ژیمناست به مرحله فینال راه پیدا کنند این امیدواری وجود دارد که در جمع 4 نفر برتر قرار بگیرند.
وی سختترین حریفان تیم ایران را ژاپن، کره شمالی، جنوبی، چین تایپه، چین و قزاقستان عنوان کرد و گفت: ورزشکاران این تیمها در رشته ژیمناستیک قدرتهای نخست آسیا هستند و به صورت انفرادی نیز موانع بزرگی برای ورزشکاران ما برای راهیابی به فینال محسوب میشوند.
آذرپی همچنین در پاسخ به این پرسش که چقدر پیشبینی میکنید در فینال مسابقههای قهرمان قهرمانان نیز فینالیست داشته باشیم، اظهار کرد: این امکان وجود دارد اما بالاتر از رتبه دهم نمیتوانیم قرار بگیریم.
وی اضافه کرد: ژیمناستهای ما این توانایی و پتانسیل را دارند که اگر مسئولان ورزش به آنها توجه ویژهای داشته باشند و از نظر مالی حمایت کنند، حتی به مدال نیز دست پیدا کنند.
آذرپی همچنین در خصوص این که انتخاب نفرات اعزامی به اینچئون بر چه اساس و مبنایی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: در این انتخاب علاوه بر مد نظر بودن مباحث فنی، رعایت اصول اخلاقی، احترام به کادر فنی و حضور منظم در اردوهای تیم ملی نیز ملاک اصلی برای انتخاب نفرات بود. ورزشکاری که به اصول فنی اشراف کامل دارد و تجربه چندین ساله در تیم ملی دارد اما بدون اجازه از کادر فنی اردوها را ترک میکند یا احترام خاص برای کادر فنی قائل نیست، جایگاهی در تیم ملی ندارد.
سرمربی تیم ملی در پایان علت عدم انتخاب حمید قاقزانی که یکی از امیدهای کادر فنی برای راهیابی به مرحله فینال بود و همچنین کیوان انصاری توضیح داد: قاقزانی در ناحیه مچ پا و شانه راست در گذشته آسیب دیدگی داشت و این موضوع را از دید کادر فنی پنهان کرده بود به همین خاطر کادر پزشکی فدراسیون پزشکی ورزشی طی گزارشی به کمیته ملی المپیک مانع حضور وی در بازیهای آسیایی شد. در حقیقت سهل انگاری خود قاقزانی سبب شد تا بازیهای آسیایی را از دست بدهد، در حالی که یکی از نفرات گزینش شده کادر فنی برای اعزام به بازیهای آسیایی بود. همچنین کیوان انصاری با وجود اینکه عملکرد موفقی در اجرای مهارتهای خود داشت، بدون در جریان گذاشتن کادر فنی و هیچ دلیلی از اردوی پنجم دیگر تیم را همراهی نکرد که این جای تاسف داشت.