طرز تهیه خورش مرغ و انجیر
آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 1 ساعت و 30 دقیقه
برای 9 نفر
مرغ 1ونیم كیلو |
انجیر 12عدد (خشك و ترجیحا سیاه) |
سیر 5حبه |
تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری (پودر) |
پودر زیره نصف قاشق چایخوری |
برگ بو 3عدد |
آب مرغ 1ونیم فنجان |
پوست لیمو 1قاشق چایخوری (رنده شده) |
آبلیمو 2قاشق غذاخوری |
روغن به میزان لازم |
نمك به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
طرز تهیه:
ابتدا فر را با حرارت 180 درجه سانتیمتر (350 درجه فارنهایت) گرم کنید. مرغ را شسته و تمیز کنید و به تکه های مساوی خرد کنید. سپس نمک، فلفل، یک برگ بو و نیمی از ادویه جات (پودر تخم گشنیز، پودر دارچین و پودر زیره) را به آن افزوده و درکمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود. تکه های مرغ را از تابه درآورید و در ظرف مخصوص فر بچینید. پیاز را خلال و سیر را ریز خرد کنید. پیاز، سیر، نیم دیگر ادویه ها و آب مرغ را روی مرغ بدهید و انجیرهای خشک را لابه لای مرغ ها بچینید و روی ظرف را فویل بکشید. ظرف مرغ را 25 دقیقه داخل فر قرار دهید.پس از این مدت از فر در آورید و پوست لیمو و آب لیمو را روی مرغ بدهید و ظرف را بدون فویل دوباره 20 دقیقه داخل فر قرار دهید تا مرغ کاملاً بپزد و برشته شود. بعد از این مدت زمان غذا را از فر درآورید و سرو کنید.
نكات:
1)بهتر است مرغ را از شب داخل مواد طعم دهنده دلخواه و آب پیاز بخوابانید تا خوشمزه تر شود.
2)در صورت تمایل چند عدد قیصی به غذا بیفزایید.
3)این غذا رب ندارد ولی در صورت تمایل میتوانید به آن مقداری زعفران بیفزایید.