طرز تهیه آش برنج همدان
آماده سازی: 1 ساعت
مواد اولیه :
برای 3 نفر
ماست به مقدار لازم (برای سرو كردن همراه غذا) |
نمك به میزان لازم |
آب قلم 2 لیوان |
عدس یك چهارم پیمانه |
برنج 1 پیمانه |
گشنیز 200 گرم (به صورت ساطوری شده) |
آش برنج غذای محلی مخصوص استان همدان و غذایی سرشار از انرژی است .مواد اولیه بسیار در دسترس و سردسیر بودن همدان باعث شده اند این غذا جزو غذاهای پر طرفدار در این استان به شمار بیاید.
طرز تهیه :
یك عدد قلم را با مقداری آب و نمك از شب روی شعله قرار میدهیم . برنج را دو ساعت قبل از شروع طبخ غذا خیس میكنیم
(البته بدون نمك)
سپس آب قلم خوب پخته شده را با برنج خیس خورده مخلوط كرده و اجازه میدهیم تا جند جوش بزند.سپس عدس و گشنیز و نمك را به مواد اضافه میكنیم و با شعله ملایم اجازه میدهیم جابیفتد و به خوبی لعاب بیندازد. پس از آنكه آش به خوبی جا افتاد آن را برای سرو كردن در ظزف بریزید و همراه آن ماست میل كنید البته برخی از افراد در همدان اضافه كردن آبغوره را به ماست ترجیح میدهند!