بهترین روش یادگیری
سلام دوستان
حالتون خوبه
امروز می خوام یک روش علمی برای مطالعه را بهتون معرفی کنم
ویژگی خاصی که این روش داره اینه که یکبار مطلبی را می خوانید و برای همیشه اونرو به ذهن می سپارید
وتا اخر عمر یادتون میمونه
برای اینکه این روش اثر کنه باید باخلوص نیت بهش عمل کنید واگر جوابی نگرفتید بدونید که ایمانتون ضعیف بوده
خوب جدا از شوخی میریم سر اصل مطلب
این روش در سال 1996 ابداع شده و کاری که انجام میده اینه که با ایجاد زمینه اولیه در ذهن فرایند یادگیری را اسان میکنه
این شیوه 5 مرحله دارد که عبارتند از پیش خوانی -سوال سازی-خواندن- باز گویی وتعریف-مرور
پیش خوانی
اول درس را سریع مرور کنید تا بفهمید موضوع چیه بعد هرجا که به نظرتون مهم اومد زیرش خط بکشید
تیتر پاراگرافها را نگاه کنید و سعی کنید با مطالعه تیتر متن داخل نوشته را پیشبینی کنید بعد سوالهای اخرش را نگاه کنید
سوال سازی
چند تا سوال در مورد متنی که خواندید مطرح کنید
مثلا چرا باید این مطلب را بخوانم
یا هدف از بیان این مطلب چه بوده و…البته این سوالها کلی است و شما باید از متن سوال دربیارید.
روخوانی
خوب متن را بخوانید و هنگام مطالعه جواب سوالاتی را که مطرح کرده بودید را بیابید
هنگام مطالعه جاهایی را که علامت زده اید را با دقت بیشتری مطالعه کنید و اگر مطالعه درسی میکنید به سوالات هم پاسخ دهید
بازگویی
من این روش را خیلی دوست دارم چون واقعا خوانده های شما را به چالش میکشد
فرض کنید شما نویسنده این مطلب هستید یا اینکه خودتان را جای معلمتان تصور کنید و می خواهید این مطلب را
برای دانش اموزان بیان کنید .فقط حواستون باشه زیاد توهم نزنید که کارتون به کتک کاری برسه
مرور
اخرین مرحله و مهمترین بخش همین قسمت مرور ه
بعداز اینکه بازگویی تموم شد و دانش اموزان تنبل را تنبیه کردید بعداز 5 دقیقه مطالب را مرور کنید خلاصه نویسی هایی که تو مرحله روخوانی نوشید (نگفتم .. حالا دارم میگم) مرور کنید
زمان مرور خیلی مهمه شما اگر 10 بار پشت سر هم یک مطلب را بخوانید به اندازه نصف کسی که یک مطلب را یکبار خوانده و مرور منظمی داشته مطالب یادتون نمیمونه. خوب فکر کنم قسمت اصلی مقاله همین خط بود
زمانهای مرور بعدی به ترتیب 24 ساعت بعد و 3 روز بعد و یک هفته بعد و یک ماه بعد است
توصیه
توصیه اخر اینکه با یک مداد در گوشه مطالبی که خواندید یک جدول بکشید و مراحل را یکی یکی در این جدول قرار دهید و بعداز انجام هر مرحله کنارش تیک بزنید و تاریخش را هم حتما بزنید . والسلام
راستی داشت یادم میرفت اون دانش اموزی رو هم که از کلاس بیرونش کرده بودی را صداش کن بشینه سرجاش
موفق باشید
منبع :www.dabir1.ir