همه چیز در مورد خوردن ته دیگ
به گزارش کمیاب، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت اعلام کرد حدود نیمی از افراد ۱۵ تا ۶۵ ساله کشور چاق هستند یا اضافه وزن دارند.
دکتر شهرام رفیعیفر با بیان این مطلب که ۴۸ درصد ایرانیان چاق هستند یا اضافه وزن دارند، توصیه کرد: با فعالیت بدنی مرتب و روزانه، انرژی مصرفی خود را افزایش داده و وزن خود را در محدوده طبیعی نگه دارید و غذا خوردن را همراه با کارهای دیگر مثل مطالعه و تماشای تلویزیون انجام ندهید.
دکتر رفیعی فر سایر توصیهها را چنین برشمرد: از بشقابهای کوچک برای غذا خوردن استفاده کنید، مواد غذایی که سبب تحریک غذا خوردن در شما میشوند را از معرض دید و دسترس خود خارج کنید، از قرار دادن دیس غذا با حجم زیاد در سر سفره خودداری کنید، وعدههای غذایی را در ساعات معینی از روز و بطور منظم مصرف کنید و قبل از آن که کاملاً سیر شوید دست از غذا خوردن بکشید.
وی ادامه داد: بلافاصله پس از مصرف غذا میز یا سفره را ترک کنید، آهسته غذا بخورید، بیش از حد نیاز غذا نخورید، به جای نوشابههای شیرین و گازدار از آب و یا دوغ کم نمک بدون گاز استفاده کنید و از مصرف ته دیگ اکیدا خودداری کنید زیرا ته دیگ بسیار پرچرب و پرنمک است.
به گفته سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت، عدم مصرف شربتهای پاکتی و پودری، مصرف کردن بهترین نوشیدنیهای کم شیرین خانگی و انواع دوغ کم نمک و کم چرب و آبمیوههای طبیعی، عدم مصرف بستنیهای پرچرب و خیلی شیرین، محدود کردن مصرف تنقلات شور، وزن کردن خود به طور هفتگی، آرام جویدن لقمه، ننشستن مقابل تلویزیون هنگام غذا خوردن نیز به پیشگیری از چاقی کمک میکنند.