0

مسابقه فرهنگی به مناسبت دهه کرامت

ehsan007060
ehsan007060
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10952

آخرین مهلت شرکت در مسابقه ساعت 12 ظهر روز شنبه مورخ 15/6/93 میباشد .
لطفاً فایل ذیل را دانلود و پس از مطالعه به سئوالات مطرح شده در لینک بالا پاسخ دهید .
به شش نفر از کسانیکه پاسخ صحیح داده اند به قید قرعه از طرف آستان مقدّس ، هدیه تبرّکی اهداء میگردد .

1- شرافت نَسبی فاطمه معصومه (سلام الله علیها ) به امامان معصوم (علیهم السّلام) عبارت است از: *
الف -دختر امام ، خواهر امام ، عمّه امام .
ب - دختر حضرت خدیجه (سلام الله علیها) ، دخترحضرت فاطمه (سلام الله علیها ) ، دختر امام و خواهر امام .
ج - نوة امام ، نتیجة امام ، نبیرة امام .
2- چرا حضرت معصومه (سلام الله علیها) را در میان دختران امام کاظم (ع) با عنوان" فاطمه کبری" می خواندند ؟ *
الف - چون از سایر خواهرانشان بزرگتر بودند.
ب - چون از همة دختران حضرت برتر بودند.
ج - چون مادرشان حضرت نجمه (سلام الله علیها) همان مادرِ امام رضا علیه السلام بودند .
3- لقب"معصومه" که بیانگر مقام عصمت و اوج طهارت حضرت می باشد را چه کسی به ایشان داده است ؟ *
الف - امام کاظم علیه السلام .
ب - امام جواد علیه السلام .
ج - امام رضا علیه السلام .
4- حضرت رضا علیه السلام در فضیلت زیارت حضرت معصومه(سلام الله علیها) چه فرموده اند؟ *
الف -«کسی که معصومه (سلام الله علیها)را در قم زیارت کند ، مانند آن است که مرا زیارت کرده باشد.»
ب - « هرکه او [ فاطمه معصومه (سلام الله علیها)] را زیارت کند و حقّ او را بشناسد ، از برای اوست بهشت».
ج - هر دو مورد صحیح می باشند .
5- کدام عناوین را در زیارتنامه غیر معروفه حضرت ، خطاب به ایشان می خوانیم؟ *
الف - سلام بر تو ای پاک سرشت و پاک روش ، ای ستوده ؛ ای نیکوکار.
ب - ای بانوی رشد یافته و پاک و پاکیزه .
ج - ای بانوی شایسته و پسندیده و موارد فوق .
6-دعا و تقاضای قاری زیارتنامه حضرت معصومه (سلام الله علیها) ، از خداوند عزّو جلّ چیست ؟
الف - بین ما و شما خاندان در بهشت ابد، رابطة شناسایی بر قرار نماید و در زُمرة شما محشور گرداند.
ب- برحوض کوثر پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم شما وارد سازد و به کاسة جدّ شما از دست ساقی کوثر علی بن ابیطالب (ع) سیراب سازد .
ج - دوران سُرور و فرج شما اهلبیت علیهم السّلام را به ما بنماید ، وموارد فوق .یس
7- علاّمه مجلسی در باره فضائل مادر حضرت شاهچراغ ( ع) چه فرموده است ؟
الف - حضرت امام کاظم (ع) امانتی به او سپرده و فرمودند : هرکسی از اولاد من در طلب این امانت آمد خلیفه و جانشین من است .
ب- او داناترین ، پرهیزگارترین و گرامی ترین زنهایش در نزد آن حضرت [ امام کاظم (ع) ] بود .
ج - ایشان با حضرت رضا (ع) بعنوان امام هشتم شیعیان بیعت کرد .
8 - شاهچراغ (ع) در باره امام رضا (ع) چه فرمودند؟
الف - ای مردم ! همچنان که اکنون تمامی شما با من بیعت کردید، بدانید که من در بیعت برادرم علی بن موسی(ع) هستم .
ب- او پس از پدرم ، امام، خلیفه بحقّ و ولیّ خداست .
ج - از طرف خدا و رسولش بر من و شما واجب است که از او اطاعت کنیم، و موارد فوق .
9- حضرت رضا (ع) در باره شاهچراغ (ع) چه دعایی فرمودند؟
الف -همچنان که حقّ را پنهان نگذاشتی ، خداوند در دنیا و آخرت تو را ضایع نگذارد .
ب - کسی که او را زیارت کند ، مانند آن است که مرا زیارت کرده باشد .
ج - او « سیّدالسّادات الاعاظم» ، فرزند بزرگوار امام کاظم (ع) است .
10- مأمون به چه دلیل ولایتعهدی را به حضرت رضا (ع) تحمیل نمود ؟
الف - جلوگیری از قیام و نهضت سادات « هاشمی » و « علوی» با زعامت و رهبری امام .
ب - پوشانیدن چهرة کَریه خلفای عبّاسی و حکومت غاصبین و تحکیم خلافت عبّاسیان .
ج - هر دو مورد صحیح می باشد .
11- مأمون ، با اطّلاع از حرکت شاهچراغ و یارانش به قصد خراسان چه دستوری صادر کرد؟
الف- به همه حکّام و عمّال خود دستور داد تا هرکجا از بنی فاطمه (س) و اولاد پیغمبر(ص) را بیابند ، بُکشند.
ب- پیروان سادات بنی هاشم (ع) را با آزار و شکنجه مرعوب و مقهور حکومت نمایند .
ج- هر دو مورد صحیح است .
12- در جنگ نابرابر یاران شاهچراغ با سپاه قتلغ خان ، چه تعداد از آنان به شهادت رسیدند؟
الف - 500 نفر .
ب - 300 نفر .
ج- 800 نفر .
13- ویژگی های شخصیّت شاهچراغ (ع) عبارتنداز :
الف - نزد پدرش(ع) از جایگاه و احترام ویژه ای بر خوردار بوده و مردی کریم ، جلیل القدر، بزرگوار و پارسا بودند .
ب - مُلکی را که پدرش(ع) به ایشان هدیه کرده بود را فروخته و بوسیله آن/ 1000 نفر اسیر را آزاد کردند.
ج- اعتبار و جایگاه شان در بین فرزندان امام کاظم (ع) به اندازه ای بود که به حمایت ایشان فرقه امامیّه پدیدآمد.
14- مورّخین و برخی از منابع می نویسند :
الف - احمد بن موسی (ع) به تنهایی با لشکر انبوهی به نبرد پرداخته و دشمن از عهدة او بر نمی آید.
ب - غالب امامزادگان در فارس و دیگر شهرهای ایران از پراکنده شدگان این نهضت هستند.
ج - هر دو مورد صحیح است
لینک پاسحگویی

پنج شنبه 6 شهریور 1393  12:14 AM
تشکرات از این پست
zare58
دسترسی سریع به انجمن ها