سلام
ایران هم داره
مثل موشک بالستیک بینا
مختصات عمومی موشک بلند برد بارانی بالستیک
هنوزجزئیات دقیقی از ویژگی های دو موشک جدید بالستیک ایرانی که مورد آزمایش موفق قرار گرفت منتشر نشده است. اما براساس اطلاعات منتشر شده توسط وزیر دفاع در مراسم تست موفق دو موشک بالستیک فوق الذکر، نسل جدید موشک بالستیک برد بلند زمین به زمین با «کلاهک بارانی» که گمان می رود برد مفید آن در ارتفاع بالا و خارج از جو بیش از 2000 کیلومتر باشد، برای انهدام جنگ افزارها و تجهیزات نظامی دشمن به کار گرفته میشود. گریز از سامانه های ضد موشکی دشمن، قابلیت تخریب اهداف گسترده، امکان تخریب چند هدف مجزا از یکدیگر از ویژگی های این موشک بالستیک به شمار میرود.
اینکه موشک بالستیک جدید عنوان بلند برد با «کلاهک بارانی» به خود گرفته است به خاطر نصب سرجنگی از نوع بارانی بر روی موشک جدید ایرانی است که در بردارنده بمبچه های پرتاب شونده به بالا پس از اصابت به هدف است.
در واقع این سرجنگی از تعداد زیادی زیربمب تشکیل شده اما فرایند عملکرد آن با خوشهای متفاوت است به طوریکه پس از فرود آمدن در محوطه ای نسبتاً گسترده که ممکن است پیش ازپرتاب با توجه به شرایط هدف قابل تنظیم باشد، سطح مورد هدف رامورد اصابت قرارداده ومهمات آن به صورت شعاعی تا فاصله چند ده تا چند صد متری به اطراف پراکنده میشوند که برای آسیب زدن به هواگردها که اساساً از پوشش زرهی برخوردار نیستند، سلاح مفیدی محسوب می شوند.
کلاهک بارانی موشک بالستیک جدید ایران،اساساً برای انهدام هدف واحد طراحی نشده بلکه برای آسیب رسانی به محوطه ای شامل اهداف پراکنده وپخش شده مورد استفاده قرار می گیرند مثلاً یک پادگان نظامی که خودروهایی با زره سبک درآن قرار دارند یا یک فرودگاه که در آن بالگردها و هواپیماها در توقفگاه های روباز یا زیرسایه بانی ساده مستقر هستند و یا یک شناور غول پیکر . . .
مختصات عمومی موشک بالستیک بینا
موشک بالستیک بینا یک موشک «هدایت شونده لیزری» هوا به سطح و سطح به سطح میباشد که قابلیت شلیک از هواپیما و انواع سکوی پرتاب زمینی را دارا است. انهدام بسیار دقیق اهداف مهمی همچون پلها، تانکها، ادوات جنگی ومراکز فرماندهی دشمن و در کناراینها سرعت عمل فوق العاده درازبین بردن اهداف مورد نظر، نگهداری آسان وقدرت سریع بکارگیری ازویژگی های مهم موشک بینا می باشد.
در مورد اهمیت موشک بالستیک بینا از نوع هدایت شونده لیزری همین بس که گفته شود در جنگ جهانى دوم براى انهدام هدفى به اندازه آشیانه هواپیما لازم بود هشت هزار بمب سبک شلیک شود، اما امروزه مى توان همین کار را با استفاده از یک بمب هدایت شونده لیزرى مانند از یک جنگنده اف 14 انجام داد.
تاکنون دو نوع بمب هوشمند وارد میدان نبرد شده اند که عبارتند از: بمب هاى هدایت شونده چشمی/ تلویزیونی و بمب هاى هدایت شونده لیزرى. موشک های هدایت شونده لیزرى یا lgb ها (laser guided bombs) نوعی موشک هدایت شونده است که از هدایت نیمه فعال لیزری برای حمله به یک هدف نشانه گذاری شده استفاده می کند. این موشک ها با دقت بسیار بالاتری که نسبت به موشک های معمولی دارند، از قابلیت تحرک بالایى برخوردارند که به صورت سقوط آزاد فرود مى آیند وبراى این منظور به هیچ گونه ارتباط الکترونیکى درونى هواپیما احتیاج ندارند.
در یک دید وسیع تر، lgb ها که موشک بالستیک جدید ایرانی بینا مجهز به آن است، داراى یک سیستم داخلى هدایت نیمه فعال هستند که انرژى لیزر را آشکار کرده و جنگ افزار را به سمت هدفى که توسط یک منبع لیزر خارجى روشن شده رهگیرى مى کند