گزارش همایش حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت
همایش دو روزه حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و با مشارکت انجمن زمین شناسی ایران صبح روز سه شنبه 16 اردیبهشت ماه آغاز به کار کرد.
معاونت آموزش و مدیرگروه زمین شناسی این دانشگاه با بیان اینکه 200 مقاله به دبیرخانه این همایش تا اسفند سال 92 ارسال شد، گفت: با نظر صاحبنظران و داوران برجسته پس از بررسی مقالات ارسال شده، 87 مقاله ارسالی پذیرفته شد که بر همین اساس 50 مقاله به صورت سخنرانی و 37 مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می شود.
دکتر لیلا فضلی، از ایران به عنوان کشوری در حال توسعه یاد کرد و افزود: جوانانی که در گرایش های مختلف رشته زمین شناسی تحصیل می کنند برای انجام پژوهش های دانشگاهی خود به ارتباط به صنعت نفت روی می آورند که این امر به استحکام رابطه میان دانشگاه و نفت کمک می کند.
وی رفع مشکلات پیش روی بخش نفت کشور،توسعه ارتباط میان گرایش زمین شناسی نفت با دیگر گرایش های زمین شناسی و همچنین استفاده از نتایج مقالات ارائه شده در توسعه فعالیت های صنعت نفت را به عنوان بخشی از برگزاری این نشست یاد کرد.
دبیر علمی همایش حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت در ادامه هم اندیشی میان پژوهشگران نفت و دانشگاه را نیز به عنوان یکی دیگر از اهداف این نشست یاد کرد و گفت: معرفی توانمندی های علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی دماوند و معرفی دانشجویان نخبه در این زمینه به مدیران این عرصه نیز از موارد دارای اهمیت عنوان کرد.
در ادامه دکتر سروش مدبری ریاست محترم انجمن زمین شناسی ایران ضمن تبریک روز معلم از دکتر سید علی آقانباتی به عنوان معلم پیشکسوت عرصه علوم زمین کشور تقدیر به عمل آورد.
دبیر انجمن زمین شناسی ایران از انجمن زمین شناسی ایران به عنوان زبان گویای زمین شناسی کشور یاد کرد و گفت: این انجمن از سالهای پیش همایش های زیادی برگزار کرده و در حال حاضر برگزاری همایش های تخصصی از این دست را در دستور کار خود قرار داده است.
وی آغاز همکاری میان دانشگاه آزاد اسلامی دماوند و انجمن زمین شناسی ایران را مثبت ارزیابی کرد و افزود: امیدواریم همایشی مشابه و به صورت بین المللی در آینده ای نزدیک توسط دو طرف برگزار شود.
دکتر مدبری با بیان اینکه ایران کشوری نفت خیز است که فعالیت های نفتی گسترده ای توسط کارشناسان و پژوهشگران این عرصه در حال انجام است یادآورشد: این دستاوردها و فعالیت های علمی و عملی کمتر به صورت مقاله و در قالب هم اندیشی ارائه شده که برگزاری همایش حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت به عنوان نقطه عطفی در این عرصه محسوب می شود.
دبیر انجمن زمین شناسی ایران تاسیس اتحادیه انجمن های علوم زمین را به عنوان یکی از رویکرد های مهم این انجمن یاد کرد.
وی تبیین و ارتقای جایگاه آزاد علوم زمین در جامعه را به عنوان یکی از اهداف اساسی انجمن زمین شناسی ایران یاد کرد و گفت: برای دستیابی به این هدف سال گذشته نخستین المپیاد زمین شناسی به طور آزمایشی برگزارشد که امید است در آینده این المپیاد به صورت دائمی برگزار شود.
این همایش درروز چهارشنبه نیزبا ارائه بقیه مقالات و تقدیر از چهره های برجسته علمی وفرهنگی شهرستان دماوند و دانشگاه،از جمله دکتر ولی ا.. مظفریان صاحب عنوان برگزیده کتاب سال کشور در سال 1392 و سخنرانی حمیدرضا مشهدی عباسی نماینده مردم شهرستان های دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی،به کار خود خاتمه داد.
لازم به ذکر است، مراسم اختتامیه این همایش با حضور فرماندار شهرستان، شهردار، رییس و اعضای شورای اسلامی شهر، رییس اداره آموزش و پرورش دماوند و ... و همچنین اساتید و پیشکسوتان عرصه زمین شناسی برگزار شد.