0

گفتگوی ویژه خبری / بررسی راهکارهای کنترل استعمال دخانیات

 
alifanoodi
alifanoodi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 17248
محل سکونت : خراسان جنوبی

گفتگوی ویژه خبری / بررسی راهکارهای کنترل استعمال دخانیات

گفتگوی ویژه خبری / بررسی راهکارهای کنترل استعمال دخانیات

در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب درباره راهکارهای کنترل استعمال دخانیات بحث و بررسی شد.

محمد رضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در این برنامه گفت: سازمان بهداشت جهانی روز 31 می 10 خرداد را به عنوان روز جهانی مبارزه با دخانیات اعلام کرده است.

این سازمان چهار بیماری را عمده ترین عوامل مرگ و میر در جوامع اعلام کرده است که شامل بیماری قلبی وعروقی، بیماری مزمن تنفسی، دیابت و سرطان است.

پس از بررسی چهار عامل را برای مبارزه با این بیماری ها اعلام کردند که شامل رژیم غذایی مناسب، فعالیت فیزیکی مطلوب، کنترل چاقی و مبارزه با دخانیات است.

مسجدی در ادامه افزود: دستگاههایی که باید در امر مبارزه با دخانیات دخالت کنند متاسفانه جدی عمل نمی کنند.

وی گفت: در برخی کشورها مانند ترکیه نخست وزیر متولی مبارزه با دخانیات است که تحولی خوبی رخ داد در روسیه و آفریقای جنوبی روسای جمهور متولی کنترل مواد دخانی هستند در کشور ما رئیس شورای عالی سلامت رئیس جمهور است وقتی دغدغه خاطر رئیس جمهور مسئله سلامت است باید به طور جدی به این مسئله توجه شود یعنی اگر نهادی دراین زمینه خواست منحرف شود هدایت می شود قطعا وزارت بهداشت نمی تواند در مقابل نهادهای مختلف بایستد.

گفتگوی ویژه خبری / بررسی راهکارهای کنترل استعمال دخانیات

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: وزارت بهداشت میتواند هماهنگ کننده باشد اما ان قدرت لازم را ندارد در بیشتر کشورها معمولا رئیس قوه مجریه وارد کار می شود که بتواند این مسئله را جمع کند.

مسجدی افزود: شعار امسال سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با مواد دخانی، مالیات بیشتر ، مصرف کمتر، مرگ کمتر است. طبق تحقیقاتی که در بنگلادش انجام شد اگر ده درصد قیمت سیگار از طریق افزایش مالیات بالا رود مصرف سیگار در کشورهای فقیر8 درصد کم می شود و در نوجوان اثر بازدارندگی دارد و در کشورهای غنی 4 درصد میزان مصرف را می کاهد .

وی گفت: طبق بندهای کنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات قیمت خرده فروشی 70 تا 80 درصد ان باید مالیات باشد اما در کشور ما فقط 12 درصد است اما در ترکیه حدود 80 درصد، در اردن 86 درصد و در پاکستان 72 درصد است.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: در کشور ما روزانه حدود 10 میلیارد تومان خرج سیگار و تا حدودی قلیان می شود بانک جهانی اعلام کرده است که کشورها1/2 تا 2 برابر این رقم را هم برای بیماریهای ناشی از سیگار خرج می کنند.

مسجدی افزود: یکی از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی اخیرا به ایران امد وی بیش از 70 کشور دنیا را در بحث مالیات ارزشیابی کرده است به گفته او مبهم ترین و نامشخص ترین فرمول مالیات سیگار در ایران است.

محمد رضا مسجدی دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات از وزارت اقتصاد و دارایی و مجلس شورای اسلامی خواست وارد این مسئله شوند.

وی اظهارداشت: جاهایی در تهران وجود دارد که ورودی قلیان 250 هزار تومان است خوب باید این مالیات دریافت شود چه کسی مانع این کار است؟ این مالیات باید دریافت و خرج سلامتی مردم شود.

وی تصریح کرد: کمترین رقمی که ما محاسبه کردیم این مالیات 20 هزار میلیارد تومان می شود این بسیار تاثیر گذار است اما متاسفانه نگاه جدی به ان نمی شود .

مسجدی گفت: براساس اعلام بانک جهانی هر یک میلیون نخ سیگار سبب یک مرگ در سال می شود رقم متعارف در کشور ما مصرف سیگار 65 میلیارد نخ است که اگر تقسیم بر یک میلیون شود یعنی حداقل 65 هزار نفر در سال به علت مصرف مواد دخانی فوت می کنند و 10 درصد هم که سیگاری نیستند اما در معرض دود قرار میگیرند جان می بازند.

دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: از دود سیگار 4 هزار ماده (مضر) جدا کرده اند و از دود قلیان 7 هزار تا این که فکر می کنند دود قلیان از اب میگذرد پس مشکل ندارد برعکس است دود وقتی از اب می گذرد غلیظ تر و رسوبش در دستگاه تنفسی بیشتر می شود از این رو ضرر بیشتری دارد.

توتون های معطر هم اتفاقا از جنس توتونهایی هستند که باید دور انداخته شوند.

کاظم ندافی رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات نیز دراین برنامه گفت: مصرف سیگار درسال 88 در بین افراد 15 تا 64 سال به میزان 10و82 صدم بود که در سال 90 به 10 درصد کاهش یافت.

وی افزود: زنان نیز در سال 88 یک درصد مصرف داشتند که درسال 90 شش دهم شد.

ندافی گفت: دراین مدت در بین مردان بیش از 20 درصد افراد سیگاری بودند که به 19 درصد کاهش یافت.

در سال 88 در بخش کل دخانیات(اعم از سیگار) 12/55 صدم این جمعیت مصرف داشتند که در سال 90 یک دهم درصد اضافه شد.

گفتگوی ویژه خبری / بررسی راهکارهای کنترل استعمال دخانیات

دراین مدت زنانی که مواد دخانی به طور اعم (سیگار و قلیان) مصرف می کردند حدود 3 درصد بودند که این نشانه افزایش مصرف قلیان است.

درسال 88 به میزان 22/19 درصد مردان به طور کلی مصرف مواد دخانی داشتند که به 22/43 افزایش یافته است.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات گفت: درقانون جامع کنترل دخانیات به این نکته توجه شده است که ما باید سالیانه از طریق افزایش مالیات ده درصد به قیمت مواد دخانی اضافه کنیم با درنظر گرفتن نرخ تورم اما در کشور ما مقدار افزایش قیمت مواد دخانی پایین تر از نرخ تورم و تاکنون این قانون اجرا نشده است به طوری که الان مالیاتی که از مواد دخانی می گیریم بر مبنای قیمت خرده فروشی کمتر از 20 درصد است

اگر ماهم طبق روند کشورهای همسایه عمل کنیم قیمت مواددخانی افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد و به تبع ان کاهش مصرف و مرگ و میر محقق می شود و این چیزی است که ما در جلساتی با وزارت اقتصاد و دارایی داشتیم و به توافق رسیدیم که کار کارشناسی انجام شود و درلایحه بودجه ای که برای سال 94 تنظیم خواهد شد این را اعمال کنیم.

کاظم ندافی افزود: دولت جرایم مربوط به قانون دخانیات را سال گذشته چهار برابر افزایش داد و در برنامه جدیدی که داریم بازرسان وزارت بهداشت و وزارت بازرگانی و نیروی انتظامی با مراکزی که بطور غیر مجاز به عرضه مواد دخانی می پردازند برخورد می کنند و آنها با جرایم سنگین مالی مواجه خواهند شد.

 

191.32 مگابايت دانلود فایل تعداد دانلود: 27
 

 

جمعه 24 مرداد 1393  4:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها