کارشناس مسائل سیاسی گفت: گروهی که در ماههای گذشته همواره متهم به استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه بوده اند، مخالفینند.
به گزارش پایگاه اراده ملی ، در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دوم سیما، آقای سعدالله زارعی، با اشاره به برتری ارتش سوریه افزود: در گذشته هم مواردی افشا شد که نشان می داد مخالفین مجهز به سلاح شیمیایی هستند این در شرایطی که ارتش دست برتر دارد، طرح ممنوعیت کاربرد سلاح شیمیایی به ضرر سوریه نیست و محدود به سوریه هم نمی تواند باشد.
زارعی تصریح کرد: این ممنوعیت تعهد و فضای اخلاقی نه فقط برای سوریه بلکه فراتر از آن و به طور مشخص برای رژیم صهیونیستی هم ایجاد می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به اعلام نظر پیشین اوباما که گفته بود ادامه حیات اسد قابل تحمل نیست گفت: این روزها ارتش سوریه عملیات داشت و مناطق جدیدی را از مخالفان پاکسازی کرد از این رو آنها برای حفظ آبروی خود و برای وارد نشدن به جنگی که نمی توانستند در آن به نتیجه روشنی برسند، خواستند تا مسئله را جمع کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: امریکا مشخصه های یک ابر قدرت را از دست داده است.
زارعی با برشمردن ویژگی های یک ابرقدرت شامل قدرت اجماع سازی، ایجاد فضای پذیرش همگانی، قدرت یک سره کنندگی سریع، خاتمه مسائل در چارچوب برنامه خود و در نهایت کنترل و مهار قدرت های مخالف گفت: سوریه مینیاتوری از آن چیزی است که در فضای بزرگتر اتفاق می افتد.
كارشناس سياسي: واقعه غوطه شرقي در سوريه طراحي صهيونيست ها بود
کارشناس مسائل غرب آسیا، واقعه غوطه شرقی را طراحی صهیونیست ها در پی شکست های اخیر گروههای تروریستی در این کشور دانست.
در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دوم سیما، آقای هادی محمدی با اشاره به روند چند ماهه شکست گروههای تروریستی در سوریه گفت: میلیاردها پول برای اینها هزینه شد و قرار بود تا در چند ماه تا یک سال حکومت اسد را ساقط کنند ولی دست کم در 6 ماه گذشته شکست های راهبردی متحمل شدند.
وی افزود: غرب از روندهای سیاسی که اساس آن را ژنو یک ساخته بود، به علت آن که غرب فاقد ابزار و امتیازات لازم برای مذاکرات دور بعد بود از آن طفره می رود.
محمدی تصریح کرد: در لایه دیگر، شکست گروههای تروریستی این ضرورت را در کشورهای غربی برجسته کرد که آنها باید از این گروهها حمایت تسلیحاتی کنند، برخی کشورها هم اعلام آمادگی کردند ولی برآوردها این بود که اگر این حمایت انجام شود ولی معادله میدانی تغییر نکند، چنین کاری بیهوده است.
وی گفت: در نتیجه جریانی اسرائیلی با ابعاد هوشمندانه به عنوان حادثه غوطه شرقی به صحنه آمد.
محمدی افزود: از آنجا که اوباما قبلا اعلام کرده بود که استفاده از سلاح شیمیایی خط قرمز امریکاست، آنها به ناچار خود را در موضع فعال نشان دادند و واکنش تندی از آنها شاهد بودیم.
این کارشناس در ادامه گفت: هدف از جمع آوری تسلیحات شیمیایی سوریه، حذف آن از مولفه های قدرت آنها بود و امروز هم خوشحالی خود را از این امر پنهان نمی کنند ولی آن چه امروز در رژیم صهیونیستی اساسی ترین نقطه ضعف به شمار می رود که خودشان هم به آن اذعان دارند، آسیب پذیری پر شدت داخلی آنها حتی موشک های کاتیوشاست که می تواند تمام تافته های اجتماعی و جمعیتی آنها را از هم بپاشد.
وی افزود: سوریه نه فقط این ابزارها را دارد بلکه از طرف دیگر تضمین های امنیتی یک ابرقدرت را هم کسب کرده است.
محمدی تصریح کرد: اوباما نه فقط امروز توان ایجاد اجماع حتی در کشورهای اروپایی را ندارد بلکه امریکایی ها پذیرفته اند که باید برای حل مناقشات امنیتی بزرگ دست کم در یک رفتار دو قطبی با روسیه توافق کنند.
وی با اشاره به سخنان بوش پدر که زمانی گفته بود قرن آینده قرن آمریکا است، افزود: الان قدرت اجماع سازی امریکا کجا است وقتی حتی انگلیس از همراهی با آنها طفره می رود، وقتی که ناچارند همه واقعیات صحنه از جمله بقای اسد و حزب الله لبنان و نیز ادامه سیاست های جمهوری اسلامی ایران در منطقه را قبول و از طرف دیگر با رقیب دائم خود گفتگو کنند.
171.83 مگابايت دانلود فایل تعداد دانلود: 0