آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 4 ساعت
مجموعاً: 4 ساعت و 30 دقیقه
روغن گیاهی 110 گرم |
تخم مرغ 2 عدد (+ 1 عدد برای رویه) |
آب 170 گرم (آب گرم) |
آرد 500 گرم |
خمیر مایه 2 و 1/4 قاشق چای خوری |
نمک 1.5 قاشق چای خوری |
شکر 55 گرم |
طرز تهیه:
مخلوط کردن خمیر مایه:
داخل یک کاسه بزرگ، خمیر مایه و 3/4 پیمانه آرد را مخلوط کنید و سپس با آب گرم مخلوط کنید تا نرم و یکدست شوند. اجازه دهید که خمیر مایه آب شود بدون سرپوش به مدت 10 الی 20 دقیقه و یا اینکه شروع به ورم کردن و پف کردن بکند.
مخلوط کردن خمیر:
دو عدد تخم مرغ، روغن، نمک و شکر داخل کاسه خمیر مایه بریزید و مخلوط کنید تا اینکه تخم مرغ ها جذب شوند و نمک و شکر داخل آن حل شوند، با دستتان ماساژ دهید یا با یک قاشق چوبی آن را مخلوط کنید و سه پیمانه آرد باقیمانده را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید وقتی خمیر به شکل یک توپ پرز دار شد آن را به سطح صاف انتقال دهید و آن را ورز دهید فقط به مدت 10 دقیقه نه بیشتر تا نرم و یکدست شود. یا اگر دوست دارید خمیر خیلی سریع درست شود و ورز داده شود داخل دستگاه غذاساز ترکیبات را با هم داخل یک کاسه مخلوط کنید خمیر را نصف کنید و داخل دستگاه بیندازید و هر دو تکه خمیر را با هم ورز دهید. اگر خمیر خیلی سفت تر شد یک یا دو قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید و بلعکس آن. اگر خمیر خیلی نرم بود یک یا دو قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کنید.
ور آمدن خمیر:
خمیر را داخل یک کاسه گرم و تمیز قرار دهید و روی آن را پلاستیک ببندید و به مدت 2 ساعت اجازه دهید خمیر ترش شود تا اینکه حجم آن حداقل دو برابر شود و در دمای معمولی آشپزخانه قرار دهید.
شکل دادن خمیر:
دو عدد سینی شیرینی پزی را با کاغذ پوستی بپوشانید. خمیر را به دو تکه 450 گرمی حلزونی شکل و یک تکه مارپیچی 680 گرمی و سه تکه کوچک رول شده تقسیم کنید و در بیاورید.
روی خمیر ها را بپوشانید و بگذارید ثابت شوند و سایز آنها به مدت یک و ساعت و نیم سه برابر شود.
در این حین 30 دقیقه قبل از پختن، طبقه فر را یکی در بالا و یکی در وسط حاضر کنید و فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) گرم کنید. تخم مرغ های باقیمانده را با مقداری نمک هم بزنید و آغشته کردن آنها روی نان.
پخت نان:
وقتی که خمیرها حجمشان سه برابر شده روی آن ها با فرچه مخصوص از مخلوط تخم مرغ و نمک بمالید. در صورت تمایل روی آنها دانه های کنجد را پخش کنید. رول های کوچک را به مدت 15 الی 20 دقیقه و حلزونی ها را به مدت 20 الی 35 دقیقه و مارپیچی را به مدت 35 الی 45 دقیقه داخل فر قرار دهید و بپزید تا روی آنها خوب برشته شود. بعد از 20 دقیقه اول نان ها را برگردانید تا همه طرف آنها برشته شود. اگر بزرگترین نان خیلی سریع برشته شد روی آن را فویل بکشید. بعد از پخته شدن آن ها را از داخل فر دربیاورید و بگذارید خنک شوند