0

درنگی در آیه «یا لَیتَنی کُنتُ تراباً» و مقام شيعيان حضرت علي

 
majidlotfijust4u
majidlotfijust4u
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : تیر 1390 
تعداد پست ها : 7

درنگی در آیه «یا لَیتَنی کُنتُ تراباً» و مقام شيعيان حضرت علي

ایات متعددی در زمینه تفسیر بخش پایانی آیه «یا لَیتَنی کُنتُ تراباً» رسیده است. این آیه بیانگر آرزوی کفار در روز قیامت است که می‌گویند: ای کاش خاک بودیم

حالا به اين دقت كنيد

 ابو تراب به معناى پدر خاك ، يا دمساز خاك ، يا پدر و رئيس خاكيان است .

 اين لقب از محبوب‌ترين القاب در نزد امام علي عليه السلام و يكي از زيباترين القاب آن حضرت به شمار مي‌آيد .

 شيخ علاء الدين سكتوارى در محاضرة الأوائل ( ص 113 ) گويد : نخستين كسى كه به كنيه ( ابو تراب ) ناميده شد على بن ابى طالب رضى الله عنه است ، اين كنيه را رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم به او داد آن گاه كه ديد او بر روى زمين خوابيده و خاك بر پهلوى او نشسته است ، از روى لطف و مهربانى به او فرمود :

 برخيز اى ابو تراب .

و نتيجه اي كه اين حقير گرفتم

وقتي كفار مقام شيعيان حضرت علي و لطف و شفاعت ايشون رو ميبينند ميگن اي كاش ما خاك بوديم تا ابوتراب پدر ما نيز بود !!!  چون :

 

بحار الانوار ، علل الشرايع ، عيون اخبار الرضا ، المناقب و ...

درحدیث انا و علی ابوا هذه الامه مسلما منظور پدر نسبى نیست بلکه ابوت ناشى از تعلیم و تربیت و رهبرى است یعنی ابوت به معنای عام و حق پدری دو پدر بزرگ امت اسلامی یعنی پیامبر-ص- و امیر مومنان –ع- دلالت دارد و مفادش این است که اگر این دو پدر نبودند طفل دین اسلام به رشد و کمال نمی رسید و حامی و رهبر و بزرگ نداشت واز تربیت و هدایت این دو نور درخشان محروم بود و در برابر مشکلات و شدائد مانند کودکی یتیم ، تنها و بدون حامی بود .

البته تفسير عرفاني ديگري نيز از اين حديث مي توان كرد كه به جهت عرفاني بودنش از ذكر آن خود داراي مي كنم .

بحار الانوار ، علل الشرايع ، عيون اخبار الرضا ، المناقب و ... ( عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج‏2، ص: 86 ، علل الشرائع، ج‏1، ص: 128)
لينك بحث اصلي :

شنبه 11 مرداد 1393  3:37 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها