نجفآباد یا شهر موشها؟
چند سالی از حمله و پیدایش موشها در روستای نجفآباد میگذرد که البته پس از انتشار این خبر و علیرغم وعدههای مسئولان همچنان مردم نجفآباد در کنار این موشها زندگی میکنند و متاسفانه هیچ اقدام نتیجه بخشی در این بازه زمانی برای رفع مشکل این روستا انجام نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، روستای نجف آباد در شهر فیروزه در نزدیکی شهرستان نیشابور قرار دارد، این روستا به لحاظ بهداشتی نیز از وضعیت خوبی برخوردار نیست که البته پر شدن چاه فاضلاب روستائیان توسط موشها، بهداشت روستا را به شدت تهدید میکند.
حدود دو ماه قبل فرماندار شهر فیروزه در مصاحبههای قبلی خود از حل شدن این مشکل خبر داده و عنوان کرده بود که این مشکل رفع شده و روستا در آرامش است گرچه در همان زمان نیز وقتی از اوضاع روستا را از مردم جویا میشدیم هنوز از اوضاع گلایهمند بودند، اما آنچه در آن زمان مطرح بود پیگیریهایی کم و بیش از سوی مسئولین انجام میشد، اما حالا مدتی از آخرین اقدام مسئولان برای از بین بردن این موشها میگذرد(از بین بردن موشها با استفاده از دستگاه موشکش الکترومغناطیس) که گویا این اقدام نیز ناتمام ماند و حالا بعد ازگذشت بیش از دو ماه، مشکل این روستا به کلی فراموش شده است و روستاییان به زندگی رقت بار خود با این موجودات ادامه میدهند.
تاکنون هیچ اقدام نتیجه بخشی برای از بین بردن موشها انجام نشده است
یکی از اهالی روستا به نام عباسعلی رضایی میگوید: چند وقت پیش یک دستگاه به روستا آوردند تا با آن موشها را از بین ببرند اما از آن به بعد دیگر هیچ اقدامی نشد و مشکل ما نیز فراموش شده است.
همراه او به یکی از اتاقهای خانهاش میرویم و کیسههای جو و گندم خود را نشان میدهد که بجای نگهداری آنها در انباری از ترس موشها به خانه آورده است.
وی با بیان اینکه موشها در انباریها بسیار زیادند و ما اصلا جرات نداریم آذوقه خود را آن جا بگذاریم، فرش خانه را برداشته و به حفرهها که توسط موشها در کف خانه بوجود آمده و همچنین موکت جویده شده اشاره میکند و میگوید: حتی در خانه هم این موشها دست از سرمان برنمیدارند و مسئولان هم از روستا بازدید کردند اما هیچ اقدام نتیجه بخشی که ما را از شر این موشها رها کند، انجام نشد.
رضایی ادامه داد: از یک هفته پیش به خوبی صدای فعالیت موشها در کف خانه شنیده میشد و بعد حفره ایجاد شده توسط موشها را در یکی از اتاقهای خانه پیدا کردیم، دیوارهای حیاط حدود یک متر پهنا دارد و شما میتوانید لانه موشها را به آسانی رویت کنید.
پرشدن چاه فاضلاب تهدیدی جدی برای سلامت روستائیان
یکی از مشکلاتی که این موشها در روستای نجف آباد بوجود آوردهاند، پر کردن چاه فاضلاب است به این شکل که این موشها بر اثر کاویدن زیرزمین خاک را به درون چاه ریخته و آن را پر میکنند، این اتفاق باعث میشود روستاییان فاضلاب خود را به بیرون منازل رها کنند و باعث ایجاد مشکلات بهداشتی شوند.
توسط یکی از اهالی روستا به سمت آغل گوسفندان میرویم و چاه پر شده فاضلاب خانهاش را نشان میدهد، بوی تعفن فضا را گرفته و در این باره میگوید: به تازگی چاه فاضلاب خانه من پر شده و ما مجبوریم که فاضلاب را به زمین پشت خانه هدایت کنیم تا وقتی که یک چاه دیگر آماده شود چند روزی وقت میبرد.
وی ادامه میدهد: ما مجبور شدیم یک انباری درست کنیم و در آن چاه فاضلاب بزنیم تا از پر شدنش توسط موشها جلوگیری کنیم که تا کنون چهار تا چاه فاضلاب حفر کردیم و توسط این موشها پرشده، هرچاه حدود 500 هزار تومان برای ما هزینه بر میداشت و این برای ما روستاییان هزینه بسیار سنگینی است.
گرچه مریم رضایی بهورز خانه بهداشت نجف آباد پیش از این در گفتگویی با ایسنا گفته بود که اخیرا ازسوی مردم بیماریهای مرتبط با موش ها گزارش نشده است ولی رها کردن فاضلاب توسط اهالی به شدت سلامت روستائیان را تهدید می کند .
تا وقتی مسئولان مشکلمان را نبینند، مشکل حل نخواهد شد
به یک انبار آذوقه سر میزنیم، کف و دیوارهای انباری پر از حفرهها و لانههای موش است، در یک دیوار شما میتوانید بیش از 10 سوراخ موش ببینید گندم و جوهای که در اینجا نگهداری میشود با خاک مخلوط شده زیرا موشها به این آذوقه حمله کرده و خاک کف و دیوار با آذوقه مخلوط میشود و حمله این موشها آذوقههایی که حاصل دست رنج و تلاش کشاورزان است، از بین برده است.
وی عنوان میکند: برادرم خانه خود را تخلیه کرد و من نیز خانه جدیدی ساختم، اما همانطور که میبینید باز هم موشها به خانهمان نفوذ کردهاند.
بازدید از روستا به پایان میرسد یکی از اعضای شورای روستا حاضر به مصاحبه نشده و میگوید باید با بخشدار صحبت کنید گرچه پیش از این هم بخشدار به ما گفته بود که برای مصاحبه به فرماندار مراجعه کنیم، به مسئولان دیگر نیز وقتی مراجعه میشود همه ما را به فرماندار معرفی میکنند، فرماندار هم در مصاحبههای پیشین خود از حل شدن مشکل خبر داده بود چیزی که در روستا دیده نمیشد، موقع برگشت اعضای دهیاری روستا پلیس را خبر میکند و پلیس نیز علت آمدن ما را به روستا جویا میشود، جای سوال است، چرا مسئولان به جای سرپوش گذاشتن روی این مشکل، آن را حل نمیکنند، تصور کنید چند روز میتوانید در خانهای زندگی کنید که در و دیوارش محل زندگی موشهاست مگر اهالی روستا چقدر درآمد دارند که هر چند وقت یک بار باید چاه فاضلاب بزنند و سلامت مردم تا چه حد میتواند بیاهمیت باشد که بوی فاضلابهای رها شده در فضای خانههایشان آدم را اذیت کند؟ دیگر با مردم که صحبت میکنی از گفتن مشکلاتشان خسته شدهاند و رسانهها نیز از نوشتن درباره خبری که انگار سوخته اما مشکل همچنان لاینحل باقی مانده است...
گزارش از: سیمین سلیمانی، خبرنگار ایسنا، منطقه خراسانرضوی
منبع: خبرگزاری ایسنا
نشانی: www.isna.ir