آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت
برای 10 نفر
روغن مایع 1و1چهارم پیمانه |
زرده تخم مرغ 1عدد |
آب 3چهارم پیمانه (گرم) |
پودر شكر 1چهارم قاشق سوپخوری |
زعفران 1قاشق چایخوری (ساییده شده) |
نمك 1هشتم قاشق چایخوری |
تخم مرغ 1عدد |
شیر 1پیمانه (داغ) |
خمیر ترش 2قاشق سوپخوری (پودر) |
آرد 6پیمانه |
شكر 1پیمانه |
پودرقند 2قاشق غذاخوری |
طرز تهیه :
در ظرفی مناسب آب گرم و پودر خمیر ترش و 1/4 قاشق پودر شكر را مخلوط نموده و در دمای اتاق پنج تا ده دقیقه قرار میدهیم تا پف كند.
شیر را داغ كرده و با شكر را مخلوط میكنیم سپس نمك و تخممرغ را به آن اضافه كرده و مایه خمیر ترش را نیز به آرامی افزوده، تمام مواد را با هم مخلوط كرده و آرد و روغن مایع را به تدریج اضافه میكنیم تا جایی كه دیگر خمیر به دست نچسبد. روی خمیر را میپوشانیم و در محل گرم یك ساعت قرار داده تا خمیر استراحت كند و حجم آن دو برابر شود. كف سینی فر را چرب كرده، خمیر را ورز داده و به حالت گرد فرم میدهیم و به همان حالت 45 دقیقه میگذاریم تا بماند. زعفران و زرده را با چنگال زده، با پودر قند مخلوط میكنیم و با قلممو روی نانها میمالیم سپس با قالبهای شیرینی یا چنگال روی نان فرو رفتگی ایجاد میكنیم و در فری كه از یك ربع قبل با حرارت 175 درجه سانتیگراد گرم كردهایم، به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار میدهیم.
نکات:
1)بهتر است در فر یك ظرف آب هم قرار دهید تا نان شما بهتر بپزد و پوك شود.
2)این نوع فطیر بیشتر شبیه فطیر اراك است و با نوع اردبیلی متفاوت است.
3)اگر روی نانها از سیاه دانه و كنجد به همراه زرده تخم مرغ استفاده شود نان شما زیبا تر میشود.
4)اگر دوست دارید نان شما شیرین تر باشد كمی بیشتر از مقدار گفته شده شكر اضافه كنید.
5)به جای پودر خمیر ترش میتوانید از 4/5 تا 5 قاشق سوپخوری مایه خمیر فوری استفاده كنید.