0

قرار شب هجدهم ماه مبارک رمضان

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

قرار شب هجدهم ماه مبارک رمضان

قرار شب هجدهم ماه مبارک رمضان به نیت :  فرج آقا امام زمان(عج) و گرفتن انتقام مادرشون حضرت فاطمه زهرا (س) 

حکمت 7 نهج البلاغه

حکمت 7 نهج البلاغه

حکمت 7 نهج البلاغه

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

چهارشنبه 25 تیر 1393  12:20 AM
تشکرات از این پست
tahmores farnaz_s ravabet_rasekhoon smart_boy nargesza 09303495228
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

پاسخ به:قرار شب هجدهم ماه مبارک رمضان

پیامبر فرمودند: «وَ الصَّدَقَةُ تَكْسِرُ ظَهْرَهُ». صدقه دادن کمر شیطان را می شکند. (سعی کنیم هر روز کم یا زیاد صدقه را بدهیم.)

چهارشنبه 25 تیر 1393  1:29 AM
تشکرات از این پست
farnaz_s nargesza 09303495228
farnaz_s
farnaz_s
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7586

پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم :

الصَّدَقَةُ تَدْفَعُ الْبَلَاءَ وَ هِيَ أَنْجَحُ دَوَاءً وَ تَدْفَعُ الْقَضَاءَ وَ قَدْ أُبْرِمَ إِبْرَاماً وَ لَا يَذْهَبُ بِالْأَدْوَاءِ إِلَّا الدُّعَاءُ وَ الصَّدَقَة

صدقه بلا را برطرف مى‏ كند و مؤثرترينِ داروست. همچنين، قضاى حتمى را برمى‏ گرداند و درد و بيمارى‏ ها را چيزى جز دعا و صدقه از بين نمى ‏برد.

بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 93، ص 137، ح 71

اَلصَّدَقَةُ عَلى‏ وَجهِها و َاصطِناعُ المَعروفِ وَ بِرُّ الوالِدَينِ وَصِلَةُ الرَّحِمِ تُحَوِّلُ الشِّقاءَ سَعادَةً و َتَزيدُ فِى العُمرِ وَ تَقى مَصارِ عَ السُّوءِ؛

صدقه بجا، نيكوكارى، نيكى به پدر و مادر و صله رحم، بدبختى را به خوش‏بختى تبديل و عمر را زياد و از پيشامدهاى بد جلوگيرى مى‏كند.

نهج الفصاحه ص 549 ، ح 1869

اَلصَّدَقَةُ بِعَشرَةٍ وَ القَرضُ بِثَمانِيَةَ عَشرَ وَ صِلَةُ الاِخوانِ بِعِشرينَ وَ صِلَةُ الرَّحِمِ بِاَربَعَةٍ وَ عِشرينَ؛

صدقه دادن، ده حسنه، قرض دادن، هجده حسنه، رابطه با برادران [دينى‏]، بيست حسنه و صله رحم، بيست و چهار حسنه دارد.

كافى(ط-الاسلامیه) ج4، ص10

☆☆ خداوندا، اراده ام را به زمان کودکی بازگردان ☆☆

☆☆ همان زمان که برای یکبار ایستادن هزار بار می افتادم اما نا امید نمی شدم ☆☆

ツ وبلاگ لبخند زیبای زندگیツ

☆☆  مدیر تالار ادبیات ☆☆

چهارشنبه 25 تیر 1393  1:57 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
farnaz_s
farnaz_s
کاربر طلایی1

امام صادق علیه السلام :

ثَلاثَةٌ اُقسِمُ بِاللّه‏ِ أَنَّهَا الحَقُّ ما نَقَصَ مالٌ مِن صَدَقَةٍ و َلا زَكاةٍ

وَ لا ظُلِمَ أَحَدٌ بِظَلامَةٍ فَقَدَرَ أَن يُكافِئَ بِها فَكَظَمَها إِلاّ أَبدَ لَهُ اللّه‏ُ مَكانَها عِزّا

و َلا فَتَحَ عَبدٌ عَلى نَفسِهِ بابَ مَسأَلَةٍ إِلاّ فُتِحَ عَلَيهِ بابُ فَقرٍ؛

به خدا قسم سه چيز حق است: هيچ ثروتى بر اثر پرداخت صدقه و زكات كم نشد،

در حق هيچ كس ستمى نشد كه بتواند تلافى كند، اما خويشتندارى نمود

مگر اين كه خداوند بجاى آن به او عزت بخشيد و هيچ بنده ‏اى

درِ خواهشى را به روى خود نگشود مگر اين كه درى از فقر به رويش باز شد.

بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 75، ص209، ح79

☆☆  مدیر تالار ادبیات ☆☆

چهارشنبه 25 تیر 1393  2:01 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
farnaz_s
farnaz_s
کاربر طلایی1

اهميت صدقه دادن‏

از احاديث اسلامى درباره اهميت صدقه مطالب مختلفى استفاده مى‏ شود؛ مثلا از روايات استفاده مى‏شود كه صدقه بدهيد حتى به اندازه يك دانه خرما و به هرمستمندى كمك كنيد حتى به شخص يهودى و كسى كه از مذهب او خبر نداريد حتى نسبت به حيوانات سفارش شده كه آب دادن به حيوان تشنه صدقه محسوب مى‏شود. از مجموع احاديث استفاده مى‏شود كه توجه خاصى كه اسلام به اين موضوع مستحبى دارد به كمتر موضوعى اين مقدار توجه شده در اين جهت بعضى از روايات را ذكر مى‏كنيم:

1-«قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و اله: كل معروف صدقة الى غنىّ او فقير فتصدّقوا و لو بشقّ التمرة ...». 

«رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله فرمود: هركار نيكى، براى انسان ثروتمند و تهيدست صدقه است، صدقه بدهيد گرچه به مقدارى از خرما باشد ...»

2-«عن عمرو بن ابى نصر قلت لابى عبد اللّه عليه السّلام ان اهل البوادى يقتحمون علينا و فيهم اليهود و النصارى و المجوس فنتصدّق عليهم قال نعم». 

«عمرو بن ابى نصر گويد: به حضرت عرض كردم باديه‏نشينان بر ما وارد مى‏شوند و در ميان آنها يهودى و نصرانى و مجوسى وجود دارد آيا به ايشان صدقه بدهيم؟ فرمود: آرى».

3-«عن سدير الصيرفى قال قلت لابى عبد اللّه عليه السّلام اطعم سائلا لا اعرفه مسلما فقال نعم اعط من لا تعرفه بولاية و لا عداوة للحقّ». 

«سدير صيرفى مى‏گويد: از امام صادق عليه السّلام پرسيدم من به سائل اطعام مى‏دهم و نمى‏دانم كه آيا مسلمان هست يا نه؟ حضرت فرمود: عطا كن هركسى را كه نمى‏دانى دوست يا دشمن حقّ مى‏باشد».

4-«عن ابى جعفر عليه السّلام قال ان اللّه تبارك و تعالى يحبّ ابراد الكبد الحرى و من سقى كبدا حرى من بهيمة و غيرها اظله اللّه يوم لا ظلّ الا ظله». «1»

«ابى جعفر عليه السّلام فرمود: خداوند دوست دارد سرد نمودن جگر تشنه را و هركس سيراب كند جگر تشنه حيوانى را و غير حيوان را، خداوند متعال او را در سايه رحمت خويش قرار مى‏دهد».

پی نوشت :

(1)- وسائل، ج 6، ص 284

☆☆  مدیر تالار ادبیات ☆☆

چهارشنبه 25 تیر 1393  2:08 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

روایت داریم کسی که می خواهد صدقه بدهد هفتاد شیطان به دست او می چسبند و می گویند تو خودت نیاز داری کجا می دهی. یعنی کسی که می خواهد صدقه بدهد باید با هفتاد مورد بجنگد توی دهانشان بزند تا این صدقه را بدهد. یک منبری بالای منبر گفت: مسجد قالی و فرش ندارد به مسجد کمک کنید. یک نفر در خانه قالی کهنه داشت بلند شد گفت: حاج آقا من یک فرش اضافی داریم می روم بر می دارم می آورم. منبری این حدیث را هم خوانده بود که کسی می خواهد صدقه بدهد و انفاق کند هفتاد تا شیطان به دست او می چسبند. گفتند: پس تا پشیمان نشدی برو بیاور ما در مسجد نشسته ایم. رفت وقتی برگشت گفتند: پس چرا قالی را نیاوردی آیا شیطان ها به دستت چسبیده بودند؟ گفت: رفتم خانمم گفت چه کار می خواهی بکنی؟ گفتم: خانه ی خدا فرش ندارد می خواهم فرش را به مسجد بدهم. گفت:  حق نداری. نگذاشت قالی را بیاورم. (شیطان همیشه کارش منفی بافی است و وعده ی فقر می دهد. می گوید خرج نکن انفاق نده گرفتار و بیچاره می شوی ولی خداوند وعده ی آمرزش و مغفرت و  مثبت می دهد.)

چهارشنبه 25 تیر 1393  2:13 AM
تشکرات از این پست
farnaz_s
farnaz_s
farnaz_s
کاربر طلایی1

آداب صدقه دادن‏

در احاديث اسلامى، آداب فراوانى براى صدقه دادن بيان شده كه مقدارى از آن را ذكر مى‏ كنيم:

1- «مخفيانه صدقه دادن»:

«قال على عليه السّلام الصدقة فى السرّ من افضل البر». «1»

«على عليه السّلام فرمود: صدقه در پنهانى از برترين خوبيهاست».

«خير الصدقة اخفاها«2»؛

« بهترين صدقه پنهانترين آن است».

اصولا در صدقه دادن، مسأله پنهانى و نشان ندادن آن، تأكيد و سفارش شده، از همين جهت رهبران دينى ما و ائمه عليهم السّلام زمانى كه صدقه مى‏دادند به نحوى كمك مى‏كردند كه طرف، حتى آنها را نمى‏شناخت يا اينكه در شب انفاق‏ مى‏كردند. در پنج آيه قرآن وقتى سخن از انفاق علنى و پنهانى مطرح است، قرآن كريم كلمه سرّ و پنهانى را مقدم بر علانيه و آشكارا ذكر مى ‏كند.

«فاطر، 29- بقره، 274- نحل، 75- رعد، 22 و ابراهيم، 31».

شايد بتوان استفاده كرد كه در اين عمل به دو موضوع عنايت شده:

1- اين عمل پنهانى و سرّى به اخلاص و تقوا نزديكتر است. 2- شخصيّت طرف مورد احترام قرار گرفته است و به او هيچگونه اهانتى نشده است.

2- «به رحم كمك كردن»:

«قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و اله ان الصدقة على ذى قرابة يضعف اجرها مرّتين». «3»

«پيامبر اكرم فرمود: صدقه بر خويشاوندان، اجر و ثوابش دو برابر است».

«عن ابى عبد اللّه عليه السّلام قال سئل رسول اللّه صلّى اللّه عليه و اله اىّ الصدقة افضل؟ قال على ذى الرحم الكاشح». «4»

«امام صادق عليه السّلام فرمود: از پيامبر پرسيدند كه كدام صدقه افضل است؟ فرمود بر خويشاوندى كه در سينه عداوتى نسبت به تو دارد».

3- «در موقع سلامتى صدقه دادن»:

نوع مردم زمانى كه مريض مى‏شوند يا مواجه با خطر مى‏گردند، صدقه مى‏دهند و حال اينكه در احاديث اسلامى آمده كه صدقه را در حال عاقبت و سلامتى بدهيد كه از ارزش بيشترى برخوردار است:

«سئل رسول اللّه صلّى اللّه عليه و اله اىّ الصدقة افضل؟ قال ان تصدّق و انت صحيح سجيج تأمل البقاء ...». «5»

«از پيامبر سؤال شد كدام صدقه افضل است؟ فرمود: در حال سلامتى‏كه آرزوى بقا و طول عمر دارى ...».

4- «از سائل درخواست دعا نمودن»:

«قال على عليه السّلام اذا ناولتم السائل شيئا فاسألوه ان يدعو لكم فانّه يجاب فيكم و لا يجاب فى نفسه لانّهم يكذبون». «6»

«على عليه السّلام فرمود هرگاه به سائل چيزى عطا كرديد از او بخواهيد براى شما دعا كند كه مستجاب مى‏گردد براى شما، اما براى خودش مستجاب نمى‏شود چون دروغ مى‏گويند».

5- «بوسيدن دست بعد از دادن صدقه»:

«كان زين العابدين عليه السّلام يقبّل يده عند الصدقة فقيل له فى ذلك فقال انّها تقع فى يد اللّه قبل ان تقع فى يد السائل». «7»

«حضرت زين العابدين عليه السّلام هرگاه صدقه مى‏داد، دست خويش را مى‏بوسيد و مى‏فرمود: اين صدقه قبل از اينكه به دست سائل برسد به دست خداوند مى‏رسد».

6- «عطا كردن قبل از سؤال»:

«قال الصادق عليه السّلام المعروف ابتداء فاما من اعطيتة بعد المسألة فانما كافيته بما بذل لك من وجهه ...». «8»

«امام صادق عليه السّلام فرمود: كار خير و نيك بايد به صورت ابتدايى باشد اما هرگاه بعد از سؤال به كسى چيزى عطا كردى اين عطيّه، در مقابل ريختن آبرو و حيثيّت او مى‏باشد (كه چندان ارزشى ندارد) ...»

صدقه به دست خداوند متعال مى‏رسد
از قرآن كريم و روايات استفاده مى‏شود كه موضوع صدقه آنقدر باارزش‏ و بااهميت است كه ذات مقدس خداوند خودش آن را مى‏پذيرد و واسطه‏اى در بين نيست كه نسبت به كمتر مطلبى اين‏طور عنايت شده است:

«قال رسول اللّه ما تقع صدقة المؤمن فى يد السائل حتى تقع فى يد اللّه ثم تلا هذه الآية الم يعلموا ان اللّه هو يقبل التوبة عن عباده و يأخذ الصدقات‏. «9»

« پياكبر اكرم صلّى اللّه عليه و اله فرمود: صدقه مؤمن هنوز به دست سائل نرسيده، به دست خداوند مى‏رسد سپس اين آيه شريفه را تلاوت نمود: آيا ندانستيد كه خدا از بندگانش توبه را مى‏پذيرد و صدقات را مى‏گيرد».

«كان زين العابدين عليه السّلام يقبّل يده عند الصدقة فسئل عن ذلك فقال انّها تقع فى يد اللّه قبل ان تقع فى يد السائل». «10»

«امام زين العابدين عليه السّلام هنگام صدقه دادن، دست خود را مى‏بوسيد، سبب اين كار را پرسيدند فرمود: صدقه قبل از آنكه در دست سائل قرار گيرد به دست خداوند مى‏رسد».

«عن أبى عبد اللّه صلّى اللّه عليه و اله ان اللّه تبارك و تعالى يقول: ما من شى‏ء الّا و قد وكّلت من يقبضه غيرى الا الصدقة فانّى اتلقّفها بيدى تلقّفا»». «11»

«از امام صادق عليه السّلام نقل شده است كه خداوند فرمود: بر همه‏چيز مأمور گذاشته‏ام بجز صدقه كه آن را خودم به سرعت دريافت مى‏كنم».

پی نوشت:

(1)- شرح غرر الحكم، ج 1، ص 392
(2)- شرح غرر الحكم، ج 3، ص 425
(3)- نهج الفصاحه، ص 128
(4)- وسائل، ج 2، ص 286
(5)- وسائل، ج 6، ص 282
(6)- وسائل، ج 6، ص 296
(7)- وسائل، ج 6، ص 303
(8)- وسائل، ج 6، ص 319
(9)- بحار، ج 96، ص 132- 134
(10)- بحار، ج 96، ص 132- 134
(11)- بحار، ج 96، ص 132- 134

☆☆  مدیر تالار ادبیات ☆☆

چهارشنبه 25 تیر 1393  2:24 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

صدقه بلای حتمی که مقدر شده از آسمان به انسان بخورد بر می گرداند. ای خدایی که بلا از آسمان مقدر کردی به خاطر این صدقه از من دفعش کن. کسانی که بر اثر گناه یا چشم نظر از دنیا می روند تعدادشان بیشتر از کسانی است که بطور طبیعی از دنیا می روند. و کسانی که با نیکوکاری و احسان عمرشان زیاد می شود زیادتر هستند از کسانی که به اجل طبیعی عمر می کنند. صدقه عمر انسان را زیاد می کند. گاهی دو سه برابر می کند.

چهارشنبه 25 تیر 1393  2:25 AM
تشکرات از این پست
farnaz_s
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

حضرت عیسی علیه السلام   با حواریون از جایی رد می شدند به در خانه ی رسیدند که عروسی بود. حضرت رو کردند به حواریون و گفتند امشب این ها عروسی دارند ولی خبر ندارند که صبح جنازه ی عروس و داماد باید از این خانه برود. «وَ أُنَبِّئُكُمْ بِما تَأْكُلُونَ وَ ما تَدَّخِرُونَ في بُيُوتِكُمْ». آیه قرآن است که عیسای پیامبر می فرمود آنچه که در خانه ها می خورید من خبر می دهم. حواریون منتظر بودن صبح که شد آمدند دیدند هیچ خبری نیست آمدند به عیسای پیامبر گفتند آقا پس چه شد؟ حضرت فرمود: این ها بنا بود بمیرند باید برویم و ببینیم که چه شده است. آمدند و در خانه را زدند و وارد خانه شدند و آن ها هم شناختند و خیلی تحویل گرفتند. پیامبر فرمودند: شما دیشب کار خیری کرده اید. عروس گفت: بله، یک غذای ویژه برای ما آماده کردند من و داماد هم گرسنه بوددیم آماده شدیم این را بخوریم یک فقیر گرفتاری در خانه را زد گفت من گرفتار و مستحق هستم کمک کنید. من دلم سوخت و غذای عروسیم را به او دادم. حضرت فرمود: بروید رختخواب را کنار بزنید و ببینید که چه خبر است. آمدند و رختخواب را کنار زدند دیدند یک مار خیلی ناجوری در آن زمین لانه کرده بود و مامور بوده که این زن و شوهر را بزند. حضرت فرمود: به خاطر این صدقه خداوند جلوی این مار را گرفت و گرنه اجل شما حتمی بود.

چهارشنبه 25 تیر 1393  2:37 AM
تشکرات از این پست
farnaz_s
farnaz_s
farnaz_s
کاربر طلایی1

صدقه در ماه مبارک رمضان :

«عن ابى عبد اللّه من تصدّق فى شهر رمضان بصدقة صرف اللّه عنه سبعين نوعا من البلاء»

«امام صادق عليه السّلام فرمود: هركس در ماه مبارك رمضان صدقه دهد، خداوند هفتاد نوع بلا را از او بگرداند».

« بحار، ج 96، ص 179»

☆☆  مدیر تالار ادبیات ☆☆

چهارشنبه 25 تیر 1393  2:37 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3221

بسم الله الرحمن الرحیم

امام در این حکمت از شفا بخشی صدقه دادن و تجسم آن در آخرت برای انسان اشاره می کند،دواء منجح:داروی شفابخش ، به صدقه ای گفته می شود که با نیت قرب الهی باشد و برای انسان خیر و پاداش دارد و در دنیا نیز موجب ازدیاد اموال و شفای بیماران می شود.در روایات ما آمده که عده ای نزد رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم آمدند و از فقر شکایت کردند حضرت در پاسخ به آنها فرمودند:صدقه دهید و اگر هم چیزی برای صدقه دادن ندارید قرض کنید و صدقه دهید تا در مقابل کار خیر برکت و رحمت شامل حالتان شود.

دَاوُوا مَرضَاکُم بِالصَّدَقَةِ وَ رُدُّوا اَبوَابَ البَلاءِ بِالدُّعَاءِ؛ بیماران خود را با صدقه درمان کنید و درهای بلا را با دعا ببندید.

در روایت دیگری آمده فردی نزد رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم آمد و از بیماری خود و فرزندانش شکایت کرد حضرت پاسخ دادند صدقه دهید تا بیماری از شما دور شود.شخصی نزد امام موسی کاظم علیه السلام آمد و عرضه داشت فرزندان و همسر من ده نفرند که همه بیمارند، حضرت فرمود: آنها را با صدقه درمان کن زیرا چیزی سریع الاجابه تر و مفیدتر برای درمان بیماران از صدقه نیست.

در صدقه دادن سفارش شده که اولویت با ارحام و خویشاوندان میباشد؛ فردی نزد شیخ رجبعلی خیاط آمد و از فقر شکایت کرد شیخ به او فرمود آیا خواهر داری او پاسخ داد بله شیخ فرمود هدیه ای بخر و به خواهرت هدیه بده و اگر نداری قرض کن ، فرد پارچه ای را نسیه خرید و به دیدار خواهرش رفت ؛ بعد از مدت کمی رزق و روزی با برکتی به فرد روی آورد.

ونیز مولی علی  علیه السلام میفرمایند: سُوسُوا ایمانَکُم بِالصَّدَقَةِ   ایمان خود را با صدقه دادن نگه دارید

چهارشنبه 25 تیر 1393  2:54 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

باید دانست که صدقه، نه تنها موجب ناداری و نیازمندی نخواهد شد، که رمز گشایش درب رحمت الهی است. سرور زاهدان و مهتر نیکوکاران، علی(ع) می‏فرماید: «اِسْتَنزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَةِ؛ روزی را با دادن صدقه فرود آورید.» همچنین آن بزرگوار می‏فرماید: «سُوسُوا ایمانَکُم بِالصَّدَقَةِ؛ ایمان خود را با صدقه نگاه دارید.» و خداوند، کریم‏تر از آن است که از انفاق بندگان، بدون پاداش بی‏شمار گذر کند.

چهارشنبه 25 تیر 1393  3:04 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

اعمال بندگان در این جهان زودگذر در برابر چشمان آنها در آن جهان ابدی است.

امام خمینی رحمة الله علیه می فرماید : بهشت و جهنمی در آخرت ساخته نشده است که انسان بعد از مرگ وارد آنها شود، بلکه بهشت و جهنم اعمال ما هستند و اگر فرد کارهای خیر انجام دهد اعمال بهشتی برای او فراهم میشود و به انداره ای که کارهای خیر می فرستد جایگاههای بهشتی برای او ساخته میشود و بالعکس با انجام کارهای بد جایگاههای جهنمی برای ما ساخته می شود. در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم آمده که فرشتگان مشغول ساختن ساختمانی بودند که یکدفعه ایستادند و دوباره بعد از مدتی شروع به کار کردند حضرت علت کار ملائکه را از جبرئیل علیه السلام سوال کردند،ایشان پاسخ دادند که مومنین وقتی که در دنیا کار خیر انجام میدهند ما نیز برای آنها باغ و بوستان میسازیم و وقتی که از کار خیر دست برمی دارند ما نیز استراحت می کنیم.

فمن یعمل مثقال ذرة خیرا یره ومن یعمل مثقال ذرة شرا یره هرکس هموزن ذره ای کار خیر انجام دهد آن را می بیند و هرکس هموزن ذره ای کاربد کرده آن را می بیند .

چهارشنبه 25 تیر 1393  5:40 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

معنای صدقه چیست؟

در روایات ما برای معنای« صدقه » وسعت عجیبی قائل شده اند و از معنای کوچکی که در ذهن ماست بسیار فراتر رفته اند در حدیث آمده:« کل معروف صدقه » هر کار نیک و پسندیده ای صدقه است و یا « کل معروف صدقة الی غنی او فقیر » صدقه تنها کمک به فقیر نمی باشد بلکه نیکی در مورد افراد ثروتمند نیز صدقه حساب میشود؛  از اموری که در روایات صدقه حساب شده اند :

علم و دانشی که موجب رشد و هدایت کسی گردد

ایجاد تفاهم و آشتی میان دو نفر صدقه است

کلام خوب و مفید و پاکیزه

هر گامی که به طرف نماز برداشته میشود

لبخند و تبسم در چهره ی برادر دینی

امر به معروف و نهی از منکر

راهنمایی فرد گمشده و برداشتن سنگ از سر راه مردم

گاهی ترک بعضی کارها و انجام ندادن آنها صدقه است در روایت است که زبانت را نگه دار که این صدقه ای برای  خودت می باشد ؛ همچنین ترک شر و بدی صدقه به شمار آمده است .

چهارشنبه 25 تیر 1393  6:23 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

بهترین صدقه چیست؟

در روایات ما امور مختلفی به عنوان بهترین صدقه معرفی شده اند؛ که منافاتی با هم ندارند و هر کدام متناسب با شرایط و وضع موجود ، بهترین صدقه به شمار می آیند:

بهترین صدقه آن است که انسان در حال سلامت و صحت و در عین علاقه مندی به چیزی آن را صدقه دهد .

بهترین صدقه آن است که از طرف فردی فقیر که خود تنگدست است به فقیر داده شود.

بهترین صدقه آن است که مسلمانی علمی را بیاموزد و سپس آن را به برادر مسلمانش یاد دهد.

بهترین صدقه حرف خوب است.

بهترین صدقه صدقه بر بستگانی است که با انسان دشمنی می ورزند.

بهترین صدقه صدقه زبان است که با آن خون ها حفظ شود و امور ناگوار دفع گردد و نفعی به برادر مسلمان برسد.

بهترین صدقه، صدقه بر اسیری است که چشمانش از گرسنگی کم نور گشته .

کمک به ضعیف از برترین صدقات است.

برترین صدقه خنک کردن و سیراب کردن جگر سوزان است.

برترین صدقه، صدقه در ماه مبارک رمضان است.

چهارشنبه 25 تیر 1393  6:47 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
دسترسی سریع به انجمن ها