0

قرار شب سیزدهم ماه مبارک رمضان

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

قرار شب سیزدهم ماه مبارک رمضان

قرار شب سیزدهم ماه مبارک رمضان به نیت : رفع غم و اندوه

سوره لقمان/ آیه 34

سوره لقمان/ آیه 34

سوره لقمان/ آیه 34

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 19 تیر 1393  11:59 PM
تشکرات از این پست
salma57 nargesi saeedakh hoseinh1990 ravabet_rasekhoon
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

پاسخ به:قرار شب سیزدهم ماه مبارک رمضان

سلام .واقعا اینکه گفته میشه ادمیزاد از یک دقیقه بعد خبر نداره رو من خیلی خیلی خوب درک کردم.خداروشکر که الان زنده ام و پیش دوستانم هستم زندگی ارزش غم و غصه خوردن رو نداره .شاید فردایی برسه که تنها بشیم پس قدر داشته هامون رو بدونم نزاریم یه روزی این داشته برامون حسرت بشن .یاد یه شعری افتادم که بی ربط به موضوع نیست

كسی هرگز نمیداند چه سازی میزند فردا...

چه میدانی تو از امروز...

چه میدانم من از فردا...

همین یك لحظه را دریاب، كه فردا میشویم تنها...

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

جمعه 20 تیر 1393  12:39 AM
تشکرات از این پست
tahmores hoseinh1990 Beshkan
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3221

بسم الله الرحمن الرحیم

شأن نزول

در تفسیر« دُرُّ المَنثور» نقل شده: مردی بنام « وراث » از طائفه « بنی مازن » خدمت پیامبر (صلى الله علیه وآله) آمده گفت:

ای محمد! قیامت کی برپا میشود؟ همچنین در شهرهای ما خشکسالی آمده ، کی نعمت فراوان میشود؟

و نیز موقعی که می آمدم همسرم باردار بود ، کی فرزند می آورد؟ من میدانم امروز چه کرده ام ، فردا چه خواهم کرد؟

و بالاخره من می دانم در کجا متولد شده ام ، بگو ببینم در کدام سرزمین میمیرم؟!

آیه ی فوق نازل شد گفت: « علم همه ی این امور نزد خداست »

---------------------------------------------------------------------------------------------

تفسیر «درّ المنثور»، طبق نقل تفسیر «المیزان»، جلد 16، صفحه 254.

جمعه 20 تیر 1393  12:39 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh hoseinh1990 Beshkan
ayeneh
ayeneh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2761

این آیه بسیار با اهمیت وجای دقت داردچراکه اگر ما میدانستیم که قیامت چه وقتی است بسیاری از آنهایی که مفهمیدند در زمان آنها قیامت برپا نمیشود چه  قبل از ما بودند ویاخود ما و یا بعد از ما میگفتیم پس هرچه میخواهیم می توانیم انجام دهیم

اگر ما زمان باران باریدن و تشخیص دختر و پسر را براحتی و با اطمینان کامل در رحم مادر میفهمیدیم بسیاری از جنین های  بشر به دنیا نیامده سقط میشد

اگر ما آخر وعاقبت خود را میدانستیم خیلی ها ناامید و خیلی ها بخاطر اینکه میدانستند عاقبت به خیر هستند هر کاری میکردند

واقعا  خداوند علیم و دا نا و آگاه است..الله اکبر و لله الحمد.

اللهم صل علی محمد وآل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم

جمعه 20 تیر 1393  12:55 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh tahmores hoseinh1990 Beshkan
ayeneh
ayeneh
کاربر طلایی1

این آیه بسیار با اهمیت وجای دقت داردچراکه اگر ما میدانستیم که قیامت چه وقتی است بسیاری از آنهایی که مفهمیدند در زمان آنها قیامت برپا نمیشود چه  قبل از ما بودند ویاخود ما و یا بعد از ما میگفتیم پس هرچه میخواهیم می توانیم انجام دهیم

جمعه 20 تیر 1393  1:06 AM
تشکرات از این پست
ayeneh
ayeneh
کاربر طلایی1

اگر ما زمان باران باریدن و تشخیص دختر و پسر را براحتی و با اطمینان کامل در رحم مادر میفهمیدیم بسیاری از جنین های  بشر به دنیا نیامده سقط میشد

اگر ما آخر وعاقبت خود را میدانستیم خیلی ها ناامید و خیلی ها بخاطر اینکه میدانستند عاقبت به خیر هستند هر کاری میکردند

واقعا  خداوند علیم و دا نا و آگاه است..الله اکبر و لله الحمد.

اللهم صل علی محمد وآل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم

جمعه 20 تیر 1393  1:06 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh tahmores hoseinh1990
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

« عِلْمُ السَّاعَةِ » : آگاهي از وقوع قيامت .

« يُنَزِّلُ الْغَيْثَ » : مراد اين است كه تنها خدا مي‌داند در چه موقع باران مي‌بارد و كدام منطقه را زير پوشش قرار مي‌دهد

و دقيقاً چه مقدار در دشت و بيابان و كوه و درّه مي‌بارد .

« يَعْلَمُ مَا فِي الأرْحَامِ » : مراد آگاهي از تمام خصوصيّات و جزئيّات كودك است . از قبيل پسر و دختر بودن ،

و استعدادهاي دروني و ويژگيهاي بيروني جنين و به طور كلّي كيفيّات روحي و صفات جسماني

و اوضاع حال و آينده او است‌ ؛ نه گوشه‌اي از احوال فعلي وي .

« مَاذَا تَكْسِبُ غَداً » : مراد از كسب ، همه چيزهائي است كه براي انسان حاصل مي‌شود ،

اعم از اين كه به سود او باشد يا به زيان او . همچون : خير ، شرّ ، صحّت ، مرض ، و . . .

مراد از ( غَداً ) زمان آينده است ولو اين كه لحظه‌ای بعد باشد .

خلاصه مراد از عدم آگاهي مردم از امور پنجگانه مذكور در آيه ،

خصوصيّات و جزئيّات هر يك از موارد است .‏

جمعه 20 تیر 1393  1:07 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

در تفسیر المیزان، حدیثی به نقل از علی ابن ابی‌طالب  علیهما السلام  بیان شده است که:

هیچ چیزی از نظر پیامبران مخفی نیست، مگر همان پنج سِرّ غیبی که آخر سوره‌ی لقمان است  الدرالمنثور،ج5، ص169

-------------------------------------------------------------------------------------------

1-زمان قیامت
2-دانش فرستادن باران
3-دانش تشخیص جنسیت فرزند قبل از تولد
4-دانش اینکه انسان فردا چه چیزی را بدست می‌آورد.
5-دانش اینکه انسان در کجا مرگش فرا می‌رسد.

جمعه 20 تیر 1393  1:38 AM
تشکرات از این پست
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11998

سلام و‌تشکر 

من وقتی داشتم این آیه رو‌ برای شاگردام توضیح‌میدادم بهشون گفتم کی از مادر یه بچه ای که در شکمش نزدیک تره ؟ همه گفتن هیچ کس فقط مادر بچه 

اما جواب اشتباه بود چوندنادر حتی نمیدونه بچه ای که در شکم داره دختره یا پسر زشت یا خشکل 

اما خدا از همه اینا آگاه  پس خدا از همه بیشتر به ما نزدیکه

جمعه 20 تیر 1393  1:40 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

در روایتی در نهج البلاغه آمده است : وقتی که على (علیه السلام) از بعضى حوادث آینده خبر مى داد، یکى از یاران عرض کرد:

اى امیرمؤمنان! از غیب سخن مى گوئى؟ و به علم غیب آشنائى؟ امام (علیه السلام) خندید ، و به آن مرد که از طایفه «بنى کلب» بود فرمود:

یَا أَخَا کَلْب! لَیْسَ هُوَ بِعِلْمِ غَیْب، وَ إِنَّمَا هُوَ تَعَلُّمٌ مِنْ ذِی عِلْم، وَ إِنَّمَا عِلْمُ الْغَیْبِ عِلْمُ السَّاعَةِ وَ مَا عَدَّدَهُ اللَّهُ سُبْحَانَهُ بِقَوْلِهِ إِنَّ اللّهَ عِنْدَهُ عِلْمُ

السّاعَةِ... فَیَعْلَمُ اللَّهُ سُبْحَانَهُ مَا فِی الأَرْحَامِ، مِنْ ذَکَر أَوْ أُنْثَى، وَ قَبِیح أَوْ جَمِیل، وَ سَخِیّ أَوْ بَخِیل، وَ شَقِیّ أَوْ سَعِید، وَ مَنْ یَکُونُ فِی النَّارِ

حَطَباً أَوْ فِی الْجِنَانِ لِلنَّبِیِّینَ مُرَافِقاً، فَهَذَا عِلْمُ الْغَیْبِ الَّذِی لایَعْلَمُهُ أَحَدٌ إِلاَّ اللَّهُ، وَ مَا سِوَى ذَلِکَ فَعِلْمٌ عَلَّمَهُ اللَّهُ نَبِیَّهُ فَعَلَّمَنِیهِ وَ دَعَا لِی بِأَنْ یَعِیَهُ

صَدْرِی وَ تَضْطَمَّ عَلَیْهِ جَوَانِحِی:

«اى برادر کلبى! این علم غیب نیست، این فرا گرفته اى است از عالمى (یعنى پیامبر(صلى الله علیه وآله))، علم غیب تنها علم قیامت است،

و آنچه خداوند سبحان در این آیه بر شمرده... و بعد از ذکر آیه شریفه فرمود: خداوند سبحان از آنچه در رحمها قرار دارد آگاه است، پسر است یا دختر؟

زشت است یا زیبا؟ سخاوتمند است یا بخیل؟ سعادتمند است یا شقى؟ چه کسى آتش گیره دوزخ است، و چه کسى در بهشت، دوست پیامبران؟...

اینها علوم غیبیه اى است، که غیر از خدا کسى نمى داند، و غیر از آن علومى است که خداوند به پیامبرش تعلیم کرده، و او به من آموخته است،

و برایم دعا نموده که خدا آن را در سینه ام جاى دهد، و اعضاى پیکرم را از آن مالامال سازد».«نهج البلاغه»، خطبه 128.

از این روایت، به خوبى بر مى آید، که: منظور از عدم آگاهى مردم از این امور پنج گانه، تمام خصوصیات آنها است، فى المثل،

اگر با وسائلى  بشر بتواند از پسر یا دختر بودن جنین به طور قطع آگاه شود، باز این امر مسأله اى ایجاد نمى کند،

چرا که آگاهى از جنین به آن است که تمام خصوصیات جسمانى، زشتى و زیبائى، سلامت و بیمارى، استعدادهاى درونى،

ذوق علمى و فلسفى و ادبى، و سایر صفات و کیفیات روحى را بدانیم، و این امر براى غیر خدا امکان پذیر نیست!

همچنین این که: باران در چه موقع نازل مى شود؟ و کدام منطقه را زیر پوشش قرار مى دهد؟ و دقیقاً چه مقدار در دریا

و چه مقدار در صحرا و دره و کوه و بیابان مى بارد؟ جز خدا کسى نمى داند! در مورد حوادث فردا، و فرداها،

و خصوصیات و جزئیات آنها، نیز همین گونه است. و از اینجا پاسخ سؤالى که غالباً در اینجا مطرح مى شود، به خوبى روشن مى گردد،

که مى گویند:ما، در تواریخ و روایات متعددى مى خوانیم، ائمه اهلبیت(علیهم السلام) و حتى بعضى از اولیاء اللّه غیر از امامان،

از مرگ خود خبر دادند، و یا محل دفن خود را بیان کردند، از جمله، در حوادث مربوط به کربلا، بارها در روایات خوانده ایم،

که پیامبر(صلى الله علیه وآله) یا امیرمؤمنان(علیه السلام) و انبیاى سلف از وقوع شهادت «امام حسین»(علیه السلام)

و یارانش در این سرزمین خبر داده اند.

پاسخ این است: آگاهى بر پاره اى از این امور به صورت علم اجمالى ـ آن هم از طریق تعلیم الهى ـ هیچ منافاتى با اختصاص علم تفصیلى

آنها به ذات پاک خداوند ندارد.و تازه همان گونه که گفتیم، همین اجمال نیز ذاتى و استقلالى نیست، بلکه جنبه عرضى و تعلیمى دارد،

و از طریق تعلیم الهى است، به مقدارى که خدا مى خواهد، و صلاح مى داند.

لذا در حدیثى مى خوانیم: یکى از یاران امام صادق(علیه السلام) سؤال کرد: آیا امام علم غیب مى داند؟

قَالَ: لا، وَ لَکِنْ إِذَا أَرَادَ أَنْ یَعْلَمَ الشَّیْءَ أَعْلَمَهُ اللَّهُ ذَلِکَ:

« فرمود: نه، امام علم غیب را (ذاتاً) نمى داند، ولى هنگامى که اراده کند چیزى را بداند، خدا به او تعلیم مى دهد ».

«اصول کافى»، جلد 1، صفحه 201

جمعه 20 تیر 1393  2:04 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

مشهور و معروف میان مفسران ، این است که سوره ی مبارکه ی لقمان در مکه نازل شده و 34 آیه دارد ،

نامگذاری این سوره به لقمان به خاطر همان آیاتی است که از اندرزهای لقمان در این سوره آمده،

و تنها سوره ای است که از این مرد حکیم سخن می گوید.

فضیلت سوره ی لقمان

در حدیثی از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) آمده:

من قرء سورة لقمان ، کان لقمان له رفیقا یوم القیامه، و اعطی من الحسنات عشرا بعدد من امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛

کسی که سوره ی لقمان را بخواند لقمان در قیامت رفیق و دوست اوست ،

و ده برابر تعداد کسانی که امر به معروف و نهی از منکر کرده اند به او حسنه داده می شود. مجمع البیان،ج8، ص74

ودر حدیث دیگر از امام باقر علیه السلام آمده :

من قرء سورة لقمان فی لیلة وکل الله به فی لیلة ثلاثین ملکا یحفظونه من ابلیس و جنوده حتی یصبح،

فاذا قرءها بالنهار لم یزالوا یحفظونه من ابلیس و جنوده حتی یمسی؛

کسیکه سوره ی لقمان را در شب بخواند، خداوند سی فرشته را مامور میکند

که او را در برابر شیطان و لشکر او حفظ کنند ،و اگر در روز بخواند این سی فرشته

به محافظتشان از او تا غروب ادامه می دهند. ثواب الاعمال، ص110

جمعه 20 تیر 1393  3:06 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

قال الصادق(علیه السلام):هـذه الخمسة، أشیاء لم یطلّع علیها ملک مقرّب و لانبیّ مرسل و هی من صفات الله عزّوجلّ.

امام صادق (علیه السلام ) فرمود: این پنج چیز، چیزهایی است که هیچ فرشته مقرّبی

و پیامبر مرسلی را بدان آگاهی نیست و این ها، از صفات (مختص) خداوند عزّوجلّ است.

تفسیر قمی، ج 2، ص 167

جمعه 20 تیر 1393  5:12 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

1- آگاهی به زمان برپایی قیامت، در انحصار خداوند است. (إنّ الله عنده علم الساعة)

2 - لازم است که انسان، برای حضور در صحنه قیامت، همواره آماده باشد.( إنّ الله عنده علم الساعة ... و ما تدری نفس بأیّ أرض تموت )

نامعلوم گذاشته شدن زمان برپایی قیامت، احتمال دارد به خاطر این نکته باشد که انسان، همواره برای آن، باید آماده باشد.

3 - تنها خداوند، نازل کننده باران است.( إنّ الله ... و ینزّل الغیث )

عطف جمله فعلیه «ینزّل...» بر جمله اسمیه «إنّ الله...» همان معنا و مفهوم جمله اسمیه را می رساند. در جمله سابق، علم به قیامت،

در خداوند منحصر شده است، لذا «ینزّل...» هم دلالت بر انحصارعلم نزول باران در خداوند می کند.

4 - تنها خداوند، از وضعیت جنین در رحم مادر، آگاهی همه جانبه دارد.( إنّ الله ... و یعلم ما فی الأرحام )

5 - انسان ها، از آینده خود و حتی دستاوردهای فردای خویش، ناآگاه اند.( و ما تدری نفس ماذا تکسب غدًا )

6 - علم بشر، محدود و غیر قابل مقایسه با علم مطلق خدا است.( إنّ الله عنده علم الساعة ... و ما تدری نفس ماذا تکسب غدًا )

7 - انسان ها، از جایگاه و مکان مرگ خویش، بی اطلاع اند.( و ما تدری نفس بأیّ أرض تموت )

8 - خداوند، علیم (بسیار دانا) و خبیر (بسیار آگاه و با خبر) است.( إنّ الله علیم خبیر )

9 - آگاهی خدا به لحظه قیامت، و حقایق مربوط به جنین و آینده هر انسان، نمودی از علم گسترده وی است.(إنّ الله عنده علم الساعة ... إنّ الله علیم خبیر)

یادآوری علم مطلق خداوند به امور، پس از سفارش به ترس از قیامت، می تواند اشاره به این نکته داشته باشد که حال که خداوند،از همه چیزها آگاه است

وطبعاً، براساس علم خود، حسابرسی خواهد کرد، پس انسان ها، باید برای قیامت خود ـ که درآن، کسی فریادرس دیگری نیست ـ توشه ای فراهم کنند.

منبع: تفسیر رهنما

جمعه 20 تیر 1393  5:33 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1

حضرت على (عليه اسلام) ذيل آيه فرمودند: «مَن قَدَم الى قَدَم»،

يعنى انسان يك گام كه برمی دارد، از گام آينده‏ ى خود خبر ندارد.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

من که نه از مرگ خودم خبر دارم ونه میدونم فردا چی میشه پس چرا اینقدر مغرورم؟!!!

وقتی این آیه می گه هیچ کس نمی دونه فردا چی می شه (و ما تدرى نفس ماذا تكسب غداً)

پس من چطور به حرفهای فال بین ها و پیشگوها اعتماد میکنم؟!!!

تفسیر نور

جمعه 20 تیر 1393  6:05 AM
تشکرات از این پست
nookar
nookar
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 133

پرکاربردترین آیات قرآن در کلام رهبر انقلاب (۱)

«الَّذِینَ أُخْرِجُوا مِن دِیَرِهِم بِغَیرِ حَقٍ إِلا أَن یَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاس بَعْضهُم بِبَعْضٍ لَهُدِّمَت صوَمِعُ وَ بِیَعٌ وَ صلَوَتٌ وَ مَسجِدُ یُذْکرُ فِیهَا اسمُ اللَّهِ کثِیراً وَ لَیَنصرَنَّ اللَّهُ مَن یَنصرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِىُّ عَزِیزٌ» (آیه‌ی ۴۰ سوره‌ی مبارکه‌ی حج)

«آنان که از خانه‌هاى خود به ناحق اخراج شدند (و جرمى نداشتند) جز آن‌که مى‌گفتند: «پروردگار ما خداى یکتاست» و اگر خداوند برخى از مردم را با برخى دیگر دفع نمى‌کرد (در هر عصرى کفار را از مجتمع دینى و امکنه‌ی مذهبى به وسیله‌ی مؤمنین دفع نمى‌کرد) البته دیرهاى راهبان و کلیساهاى ترسایان و کنشت‌هاى جهودان و مسجدهاى مسلمانان که بسیارى از اوقات نام خدا در آن‌ها ذکر مى‌شود ویران مى‌گردید. و بى‌تردید خدا هر که را که او را یارى مى‌کند یارى خواهد کرد، همانا خدا نیرومند و شکست‌ناپذیر است.»

جمعه 20 تیر 1393  8:01 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها