0

قرار شب هشتم ماه مبارک رمضان

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

قرار شب هشتم ماه مبارک رمضان

قرار شب هشتم ماه مبارک رمضان به نیت:طول عمر حضرت امام خامنه ای مد ظله العالی زیر سایه امام رضا (ع)

سوره بقره/آیه 186

سوره بقره/آیه 186

سوره بقره/ایه 186

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

شنبه 14 تیر 1393  11:57 PM
تشکرات از این پست
09303495228 kuoroshss saeedakh montazereagha farshon ravabet_rasekhoon sayyed13737373 majid_bala nargesza sahar22
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

پاسخ به:قرار شب هشتم ماه مبارک رمضان

برخى افراد از رسول خدا صلى الله علیه وآله مى‏ پرسیدند: خدا را چگونه بخوانیم؟ آیا خدا به ما نزدیک است که او را آهسته بخوانیم و یا اینکه دور است که با فریاد بخوانیم؟! این آیه در پاسخ آنان نازل شد.

یک شنبه 15 تیر 1393  1:03 AM
تشکرات از این پست
saeedakh montazereagha farshon kuoroshss sahar22
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2084

بسم الله الرحمن الرحیم

به تصریح مفسران بزرگ، اساس گفتار در این آیه، بر متکلم وحده است؛ یعنی من (خدا)چنین و چنانم و به صورت غایب نیست که خدا چنین و چنان است؛ پس سخن از خدایی است که به بنده اش می گوید: من به تو بسیار نزدیکم و اگر مرا بخوانی، تو را اجابت میکنم.

یک شنبه 15 تیر 1393  1:11 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh montazereagha kuoroshss sahar22
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3

لفظ «عبادی» در آیه 186 سوره بقره و آیه 53 سوره زمر، بیان گر این است که خداوند همگان را بنده خود می خواند؛ هرچند آنان برای او بندگی نکرده باشند و این، نشان گر رحمت بی نهایت اوست.

«قُلْ یا عِبَادِی الَّذِینَ أَسرَفُوا عَلی أَنفُسِهِمْ لا تَقْنَطوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوب جَمِیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیم؛ بگو «ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده اید! از رحمت خداوند، نومید نشوید که خدا، همه گناهان را می آمرزد؛ زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است».آیه 53 سوره زمر

همچنین دقت در تعبیرات آیه 53 سوره زمر نشان می دهد که این آیه از امیدبخش ترین آیات قرآن مجید و درباره همه گنه کاران است و گستردگی آن به حدی است که طبق روایتی امیرمؤمنان، علی علیه السلام فرمود: «در تمام قرآن، آیه ای وسیع تر از این آیه نیست».

طبق این آیه، خداوند از تمام بندگانش می خواهد که او را بخوانند واگر هم بر نفس خود ظلم کرده اند، باز ناامید نباشند؛ چون او خدایی بخشنده و مهربان است.

یک شنبه 15 تیر 1393  1:15 AM
تشکرات از این پست
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3

ترجمه آیه به نثر: چون بندگان از من از من پرسند، بدانند که من نزدیکم و دعای دعا کننده را اجابت کنم.

ترجمه آیه به نظم:

اگر بندگانم کنندت سئوال    تو را ز استجابت از آن ذوالجلال

به آنها بگو هست ایزد قریب    مبادا خورید از شیطان فریب

اگر خود نماید مرا کس خطاب    دعای و را می کنم مستجاب

دعای گوشه نشینان بلا بگرداند    چرا به گوشه چشمی به ما نمی نگری

دلا بسوز که سوز تو کارها بکند    نیاز نیمشبی دفع صد بلا بکند

هر آنکه جانب اهل خدا نگه دارد    خداش در همه حال از بلا نگه دارد

حدیث دوست نگویم مگر به حضرت دوست    که آشنا سخن آشنا نگه دارد

فروماندگان را به رحمت قریب    تضرع کنان را به دعوت مجیب

یک شنبه 15 تیر 1393  1:21 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

۱- دعا در هرجا ودر هر وقت که باشد، مفید است. چون خداوند مى‏ فرماید: من نزدیک هستم. «فانّى قریب»(۹)

۲- خداوند به ما نزدیک است، ولى ما چطور؟ اگر گاهى قهر او دامن ما را مى ‏گیرد، به خاطر دورى ما از خداوند است که در اثر گناهان مى ‏باشد. «فانّى قریب»

۳- استجابت خداوند دائمى است، نه موسمى. «اُجیب» نشانه‏ ى دوام است.

۴- با آنکه خدا همه چیز را مى‏ داند،امّا دعا کردن وظیفه ‏ى ماست. «فلیستجیبوا لى»

۵ – دعا آنگاه به اجابت مى‏ رسد که همراه با ایمان باشد. «فلیؤمنوا بى»

۶- دعا، وسیله‏ ى رشد و هدایت است. «لعلّهم یرشدون»

یک شنبه 15 تیر 1393  1:24 AM
تشکرات از این پست
saeedakh montazereagha kuoroshss sahar22
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3

خداوند در بسیاری از آیات قرآن با بندگان خود با استفاده از لفظ «من» و «ما» سخن گفته است، یکی از شگفت انگیزترین آیات، آیه ای است که خداوند در آن هفت بار لفظ «من» را بکار برده است و این آیه در وصف رابطه خدا با بندگان و ضمانت کردن استجابت دعای ایشان است:

«و اذاسَئَلَکَ عِبادی عَنّی فَاِنّی قَریب اُجیبُ دَعوَةَ الدّاعِ اِذا دَعان فَلیستَجیبُوالی وَ لیؤمِنُوا بی لَعَلَّهُم یرشُدُون؛

[ای پیامبر!] هر گاه بندگان من از تو در مورد من سؤال کردند [بگو] من بسیار نزدیکم، هر گاه کسی مرا بخواند، اجابت می کنم پس به ندای من پاسخ دهند و به من ایمان آورند تا راه راست یابند».

یک شنبه 15 تیر 1393  1:25 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

این آیه، سرشار از لطف و محبت خداوند به بندگانش است.خداوند در این آیه از قول خود سخن گفته و هفت مرتبه ضمیر متکلم (من) را بکار برده است: «بندگان من»،«دربارۀ من»،«من نزدیک­ ام»،«هنگامی که مرا بخوانند»،«پاسخ می­ گویم»،«دعوت مرا»و«به من ایمان بیاورند». در هیچ جای قرآن، آیه ای با چنین وصفی یافت نمی شود. خداوند در این آیه، برای استجابت دعا، یک شرط اساسی قرار داده و فرموده است:«هنگامی که مرا بخوانند»؛ یعنی باید دعای دعا کننده از دل او برآید و لقلقۀ زبانش نباشد.

یک شنبه 15 تیر 1393  1:40 AM
تشکرات از این پست
montazereagha kuoroshss sahar22
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

از امام صادق(علیه السلام) روایت شده است: «خداوند، دعای قلب فراموشکار را مستجاب نمی کند.» همچنین بنده در دعا کردن باید حاجت خود را حقیقتاً از خدا بخواهد و دیگران را در کنار خدا، حقیر و کوچک بشمارد و اگر چه مخلوقات را واسطه می شناسد، سررشتۀ امور را به دست خدا بداند.

یک شنبه 15 تیر 1393  2:00 AM
تشکرات از این پست
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 700

«و إذا سألک عبادی عنی فإنّی قریبٌ أجیب دعوة الداع إذا دعان فلیستجیبوا لی و لیؤمنوا بی لعلهم یرشدون»(1) هرگاه بندگانم در باره من از تو بپرسند، پس بگو: من نزدیکم و دعای درخواست کننده را هرگاه مرا بخواند استجابت می کنم، پس باید بندگان هم مرا اجابت نموده بپذیرند و باید به من ایمان آورند تا راه یابند.

خداوند پس از بیان حکم روزه، بندگانش را ترغیب و تشویق می کند به دعا خواندن و درخواست خواسته هایشان از پروردگارشان. در روایت آمده یک نفر عرب بیابانی از رسول اللّه صلی اللّه علیه و آله پرسید: آیا پروردگار ما نزدیک است تا با او راز و نیاز کنیم یا دور است تا با صدای بلند او را بخوانیم؟ پس از آن، این آیه نازل شد: هرگاه بندگانم از تو ای رسول ما سؤال کنند و درباره چگونگی دعا و نیایش با من پرسش کنند، بگو به آنها که من به آنان نزدیکم و به گفتار و کردار و احوالشان دانایم و درخواست و راز و نیازشان را می شنوم چنانکه هر کسی از نزدیک سخن همنشین خود را می شنود. و هرگاه کسی از بندگانم مرا بخواند او را اجابت می کنم، پس در مقابل، باید بندگانم نیز مرا اجابت کنند و هرگاه آنان را به اطاعت و بندگی فراخوانم اطاعتم کنند و دعوتم را اجابت نمایند و باید در ایمانشان پیوسته ثابت و پابرجا و استوار باشند و همانا بدانند که من بر آنچه بخواهند قادر و توانایم، و بدینسان هدایت شوند و راه را از چاه تشخیص دهند.

ترسم که شعر سنگ مزارم این شود :

" او جمال یوسف زهرا ندید و رفت... "

اللهم عجل لولیک الفرج...

یک شنبه 15 تیر 1393  2:06 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh kuoroshss sahar22
montazereagha
montazereagha
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 700

دقت کنید که در این آیه شریفه، خدای مهربان چقدر لطف به ما کرده و با مهر ما را مخاطب قرار داده و کمال عنایتش را به بندگانش روا داشته که آنان را نه به عنوان «مردم» یا «ناس» بلکه به عنوان بندگان خودش مورد خطاب قرار می دهد و آنان را منسوب به خود می داند و این بزرگترین مهربانی و محبت است که نظیر آن در جائی دیده نمی شود.

و نکته جالب تر اینکه حتی واسطه را حذف نموده و نفرموده که ای پیامبر به آنان بگو بلکه مستقیماً می فرماید: و هرگاه بندگانم از تو سؤال کنند پس همانا من نزدیکم و دعایشان را اجابت می کنم.

و همچنین واژه «قریب» را با حرف «انّ» مورد تأکید قرار می دهد تا مسأله را قطعی جلوه دهد و جای هیچ شک و تردیدی نماند. و هنگامی که می فرماید «فإنی قریب» دوام و ثبوت نزدیکی و قرب همیشگی به بندگانش را می رساند.

سپس می فرماید: «أجیب» یعنی پیوسته مورد اجابت قرار می دهم. در اینجا فعل مضارع به کار رفته که دوام و همیشگی اجابت را می رساند.

و از سوئی دیگر بدون هیچ قید و شرطی، اجابت را به بندگانش ابلاغ می کند و می فرماید: «أجیب دعوة الداع اذا دعان» - اگر مرا بخواند من اجابت می کنم. تنها دعای بندگان کافی است که من بپذیرم و آن را اجابت کنم، چنانکه در جائی دیگر نیز می فرماید: «أدعونی أستجب لکم» مرا بخوانید من اجابت می کنم.

ترسم که شعر سنگ مزارم این شود :

" او جمال یوسف زهرا ندید و رفت... "

اللهم عجل لولیک الفرج...

یک شنبه 15 تیر 1393  2:07 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

معناى دعا، ترك كسب وكار نيست ، بلكه توكّل به خداوند همراه با تلاش است . لذا در حديث مى خوانيم : دعاى بيكار مستجاب نمى شود.

یک شنبه 15 تیر 1393  2:51 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

شايد قرار گرفتن آيه  دعا در ميان آيات روزه به خاطر تناسب بيشترى هستش  كه ماه خدا با دعا داره

یک شنبه 15 تیر 1393  2:56 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

درباره نزديكى خدا به انسان ، فيض كاشانى قدّس سرّه مى گويد:

گفتم كه روى خوبت ، از ما چرا نهان است گفتا تو خود حجابى ورنه رخم عيان است

گفتم فراق تا كى ، گفتا كه تا تو هستى گفتم نفس همين است ، گفتا سخن همان است

یک شنبه 15 تیر 1393  3:03 AM
تشکرات از این پست
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 43957

این آیه، سرشار از لطف و محبت خداوند به بندگانش است.خداوند در این آیه از قول خود سخن گفته و هفت مرتبه ضمیر متکلم (من) را اینجابکاربرده است.

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 15 تیر 1393  8:05 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها