رسول اكرم (ص) :
مَنْ سَرَّهُ أنْ يَسْتَجيبَ اللّهُ لَهُ عِنْدَ الشَّدائِدِ وَالْكَرْبِ فَلْيُكْثِرِ الدُّعاءَ فِى الرَّخاءِ؛
هر كس دوست دارد خداوند هنگام سختىها و گرفتارىها دعاى او را اجابت كند، در هنگام آسايش، دعا بسيار كند.
رسول اكرم (ص) :
لَيسَ شَىْءٌ أَسْرَعَ إِجابَةً مِنْ دَعْوَةِ غائِبٍ لِغائِبٍ؛
هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مىكند، مستجاب نمىشود.
امام صادق عليه السلام :
إذا أرادَ أَحَدُكُمْ أَنْ يُسْتَجابَ لَهُ فَلْيُطَيِّبْ كَسْبَهُ وَلْيَخْرُجْ مِنْ مَظالِمِ النّاسِ ، وَ إِنَّ اللّهَ لا يَرْفَعُ إِلَيْهِ دُعاء عَبْدٍ وَفى بَطْنِهِ حَرامٌ أَوْ عِنْدَهُ مَظْلَمَةٌ لأِحَدٍ مِنْ خَلْقِهِ؛
هر كس بخواهد دعايش مستجاب شود، بايد كسب خود را حلال كند و حق مردم را بپردازد. دعاى هيچ بندهاى كه مال حرام در شكمش باشد يا حق كسى بر گردنش باشد، به درگاه خدا بالا نمىرود.
امام صادق عليه السلام :
إِنَّ الْعَبْدَ لَيَدْعو فَيَقولُ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لِلْمَلَكَيْنِ: قَدِ اسْتَجَبْتُ لَهُ وَلكِنِ احْبَسوهُ بِحاجَتِهِ ، فَإِنّى اُحِبُّ أَنْ أَسْمَعَ صَوْتَهُ وَ إِنَّ الْعَبْدَ لَيَدْعو فَيَقولُ اللّهُ تَبارَكَ وَتَعالى: عَجِّلوا لَهُحاجَتَهُفَإِنّىاُبْغِضُصَوْتَهُ؛
هر آينه بنده دعا مىكند و خداوند عزوجل به دو فرشته مىفرمايد: من دعاى او را مستجاب كردم اما حاجتش را نگهداريد، زيرا دوست دارم صداى او را بشنوم و همانا بنده دعا مىكند و خداوند تبارك و تعالى مىفرمايد: زود خواستهاش را برآوريد كه من خوش ندارم صداى او را بشنوم.
امام سجاد عليه السلام :
مَنْ لَمْ يَرْجُ النّاسَ فى شَىْءٍ وَرَدَّ أَمْرَهُ إلَى اللّهِ عَزَّوَجَلَّ فى جَميعِ اُمورِهِ اسْتَجابَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ فى كُلِّ شَىْءٍ؛
هر كس در هيچ كارى به مردم اميد نبندد و همه كارهاى خود را به خداى عزوجل واگذارد، خداوند هر خواستهاى كه او داشته باشد اجابت كند.