0

تهیه نان قیفی مخصوص سبزیجات سفره افطار

 
mehrgan59
mehrgan59
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1392 
تعداد پست ها : 1893

تهیه نان قیفی مخصوص سبزیجات سفره افطار

 

مواد لازم :

خمير نان سفيد تازه

مقواي ضخيم (از نوع مورد استفاده در روزنامه ديواري)/ به مقدار لازم
فويل ضخيم / به مقدار لازم
روغن مايع /به مقدار لازم
زرده ي تخم مرغ/ يک عدد،براي ماليدن روي نان

 

طرز تهيه:

از هر خميري مي توانيد براي تهيه اين سبد استفاده کنيد و اگر لزوما اين سبد خورده نخواهد شد و صرفا جنبه ي تزئيني دارد، لازم نيست در تهيه ي خمير آن وسواس زيادي به خرج دهيد. براي تهيه اين سبد از خمير هاي مختلفي  می توانید استفاده کنيد، اگر اين سبد به مصرف خوراکي نخواهد رسيد، مي توانيد خمير را کمي سفت تر تهيه کنيد، تا کار با آن راحت تر باشد.
در طول استراحت خمير، قالب سبد را به ترتيب زير آماده کنيد:

به کمک مقواي ساده وضخيم، قيف بزرگي در ابعاد دلخواه آماده کنيد. لبه قيف را کاملا صاف برش بزنيد تا هنگام قرار دادن روي سطح کار کاملا عمودي بايستد. انحناء داشتن دهانه ي قيف کار کردن را مشکل خواهد کرد. روي مقوا را کاملا با فويل ضخيم پوشانده و اضافه هاي فويل را به داخل قيف تا بزنيد. براي تهيه ي قيف مقوايي مي توانيد از چسب استفاده کنيد ولي روي فويل به هيچ وجه چسب نزنيد. سطح قيف را با روغن مايع يا اسپري روغن کاملا چرب کرده و کنار بگذاريد. پف خمير را بعد از آماده شدن بگيريد. يک چانه ي متوسط از خمير را کنار گذاشته و بقيه ي آن را به صورت نوارهاي باريک و نسبتا بلندي در آوريد. سعي کنيد ضخامت نوارها يکدست باشد. بايد تمام نوارهاي خميري را قبل از استفاده آماده کنيد تا موقع پيچيدن سرعت عمل داشته باشيد. يک ظرف محتوي آب دم دست خود بگذاريد. دست خود را داخل قيف قرار داده و به کمک دست ديگر نوارهاي خميري را روي قيف محکم کرده وبا چرخاندن قيف ، خمير را دور آن بپيچيد. انتهاي هر نوار را زير خمير هاي پيچيده شده محکم کرده و نوک خمير بعدي را خيلي کم مرطوب کنيد و محکم به خمير قبلي بچسبانيد (مي توانيد در ابتداي کار قيف را به صورت عمودي روي سطح کار گذاشته و نوار ها را دور آن بپيچيد ولي بعد از پيچيدن چند دور و رسيدن به اواسط کار خمير ها ممکن است سنگين شده و کمي آويزان شوند. در اين مرحله مي توانيد قيف را از قسمت تو خالي آن در دست گرفته و در اين وضعيت با چرخاندن قيف نوارهاي بعدي را دور آن بپيچيد). سرعت عمل داشتن بسيار مهم است. همچنين بهتر است طوري کار کنيد که محل هاي چسباندن نوار هاي خميري در يک سمت کار قرار بگيرد تا شمابعدا اين قسمت را در زير کار قرار دهيد و سبد زيبا تري داشته باشيد. بعد از پيچيده شدن کامل خمير، قيف را به صورت افقي روي سيني چرب شده يا کاغذ انداخته قرار دهيد (سطحي که تميز تر است رو به بالا قرار بگيرد). تکه ي باقيمانده خمير را به صورت دو نوار در آورده و به هم ببافيد. يک قسمت از آن را براي ايجاد يک دم انحنا دار براي قيف استفاده کنيد. بقيه ي گيس باف را براي پوشاندن لبه ي قيف استفاده کنيد. براي چسباندن اين نوارها از کمي آب استفاده کرده و نوارها را کاملا محکم کنيد. روي نان را با دستمال تميزي پوشانده و يک ربع ديگر استراحت دهيد. فر را با دماي 180 درجه سانتيگراد گرم کرده و پنجره ي فر را يک طبقه پايين تر از وسط قرار دهيد. بعد از يک ربع تا بيست دقيقه، سبد را داخل فر گرم شده قرار داده و بعد از بيست دقيقه آن را کنترل کنيد. اگر سطح آن به رنگ دلخواه شما در آمده بود روي آن را بافويل پوشانده و 10 دقيقه ي ديگر در فر قرار دهيد. بعد آن را از فر خارج کرده وفويل را به آرامي و دقت (با گرفتن لبه بيرون مانده قيف وفشار دادن به بيرون) از داخل نان خارج کنيد. اگر از فويل و مقواي ضخيم استفاده کرده و سطح آنرا خوب چرب کرده باشيد خارج کردن قالب مشکلي نخواهد داشت. نان را 5تا 10 دقيقه ي ديگر در فر قرار دهيد تا داخل آن نيز خشک و کمي برشته شود. دقت کنيد که روي نان همچنان بايد با فويل پوشيده بماند. بعد از خارج کردن سبد از فر و خنک شدن، داخل آن را با سبزي خوردن، تربچه و پنير قالب خورده يا گوجه گيلاسي و.. تزئين کنيد.

 

نکته:

1- اين سبد خميري ايده ي خوبي براي سفره هاي عقد، سفره هاي مذهبي و ..مي باشد. حتي مي توانيد داخل آن را با ميوه هاي مختلف يا خوشه هاي گندم يا نان هاي خانگي کوچک پرکنيد.
2- اين نان را بهتر است درفرهايي که حرارت آنها از بالاست تهيه نکنيد، چون موجب سوختن سطح نان خواهد شد.
3- اين نان به دليل داشتن ارتفاع زياد در فر سريع رنگ مي گيرد. بنابراين بايد مراقب باشيد تا سطح آن نسوزد. هر وقت سطح آن طلايي شد روي آن را با فويل بپوشانيد.
4. مي توانيد اين سبد را بعد از تهيه در هواي آزاد قرار دهيد تا کاملا خشک شود و آن را نگهداريد و هر وقت خواستيد استفاده کنيد.

 

پنج شنبه 12 تیر 1393  11:51 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها