از هنگام ورود ایشان به حله تا روزی که از دنیا رحلت نمودند حدود یکصد هزار نفر به راهنمایی وی به مذهب تشیع گرویدند. این مسأله در روزگاری رخ داد که کمترین و ابتدایی ترین امکانات رسانه ای امروز وجود نداشت.
![](http://www.shia-online.ir/upload/article/34919/34919_DRMY1X66_pic.jpg)
به گزارش شیعه آنلاین، جمعی از علما و بزرگان علمی از کشورهای مختلف، از جمله حجت الاسلام والمسلمین شیخ کاظم العَمری، فرزند بزرگ شیعیان عربستان (مرحوم آیت الله العَمری قدس سره) از مدینه ی منوره، حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد سعید العرادی از بحرین و حجت الاسلام والمسلمین شیخ عبدالعظیم العطیه از عربستان در شهر مقدس قم با حضرت آیت الله سید صادق حسینی شیرازی دیدار کردند.
در این دیدار ایشان بر ضرورت اهمیت دادن به نسل جوان و پرورش آنان بر پایه فرهنگ آسمانی قرآن و آموزه های انسانی اهل بیت علیهم السلام تأکید نموده و به نقش بالا و اساسی جوانان در ساختن آینده درخشان و سالم برای هر کشور و جامعه اشاره کرد.
این مرجع تقلید خطاب به میهمانان گفت: جوانان را دریابید و با نظارت خود، آنان را بر پایه ی فرهنگ پر بار اهل بیت علیهم السلام بپرورانید و این امر در حال حاضر ضرورت بیشتری دارد، زیرا جامعه ای که فرزندان خود را بر محوریت قرآن و اهل بیت پرورش دهند هنگام جوانی مایه سُرور و سرافرازی آن جامعه خواهند شد و شاعر در این معنا سروده است: إذا أنت لم تزرع وأبصرت حاصداً ـ ندمت علی التفریط فی زمن البذر .. «اگر دانه افشانی نکرده و درو گری را ببینی که محصول بر می دارد؛ بر فرصت از دست داده ی زمان بذر افشانی پشیمان خواهی شد».
ایشان افزود: مرحوم سید مهدی قزوینی همشاگردی و هم درس با مرحوم شیخ انصاری و مرحوم شریف العلما قدس سرّهم، از فقهاء مراجع و اساتید بزرگ حوزه های علمیه بودند که چند سال پس از مرحوم شیخ انصاری از دنیا رفتند، ایشان در اواخر حیات خود تصمیم گرفتند به حلّه کوچ کنند، زیرا این شهر را اهل تسنن و مخالفان در میان گرفته بودند و شیعیان آن سامان و اطراف آن در اقلیت قرار داشتند.
به هر حال ایشان امامت جماعت، منصب فتوا و مرجعیت و منبر را رها کرده و به حله هجرت کردند و در آن جا در مهمانخانه ای از مهمانسراهای عشایر عرب حله که اهل تسنن بود وارد شدند. ایشان نماز را در آن مکان بر مبنای نماز اهل بیت علیهم السلام می خواندند. از این رو مردم از ایشان علت نماز خواندن به این سبک را می پرسیدند و ایشان پاسخ می دادند: پیامبر خدا صلی الله علیه وآله این گونه نماز می خواندند. مرد و زن، به ویژه جوانان تحت تأثیر وی قرار گرفته، شیعه می شدند و به نور اهل بیت علیهم السلام هدایت می یافتند. از دیگر سو مرحوم سید مهدی قزوینی همچنان در میهمانسرا ماندند تا تمام افراد آن عشیره به دست وی هدایت یافته، شیعه شدند. سپس ایشان به میهمانسرایی دیگر می رفتند و این روند را ادامه می دادند و در نهایت، افراد آن عشیره را شیعه می نمودند تا آن که چشم از جهان فرو بستند. از هنگام ورود ایشان به حله تا روزی که از دنیا رحلت نمودند حدود یکصد هزار نفر به راهنمایی وی به مذهب تشیع گرویدند. این مسأله در روزگاری رخ داد که کمترین و ابتدایی ترین امکانات رسانه ای امروز وجود نداشت.
این مرجع عالیقدر تأکید کرد: امروزه می بایست به امر پرورش و آماده سازی هزاران مبلّغ روی آورد تا مردم را به سوی اهل بیت علیهم السلام فراخوانند و مهم ترین نکته در این معنا پرورش عالمانی پرهیزگار است.
ایشان سپس گفت: در یکی از اذکار مفصّل و مستحب تشهد نماز به نقل از امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا علیه آلاف التحیة والثناء آمده است: «أشهد أنک نعم الرب، وأنّ محمداً نعم الرسول، وأنّ علی بن أبی طالب نعم الولیّ»(1) پروردگارا گواهی می دهم که تو بهترین پروردگاری، و محمد نیکوترین رسول و علی بن ابی طالب بهترین ولی و سرپرست بوده و اهل بیت عصمت وطهارت شایسته ترین بندگان تو هستند.
حضرت آیت الله شیرازی افزود: اگر انسان با تمام وجود و از صمیم قلب به خدای متعال، رسول خدا و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام روی کند و صادقانه از آنان یاری بخواهد، قطعاً او را یاری خواهند کرد. بدانیم و بدانید که خدای متعال، راه به سوی خود را به مسیر رسول و اهل بیت رسول علیهم السلام محدود کرده است.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مولایمان آقا امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام می فرمایند: «ما أخذ الله علی الجهّال أن یتعلموا، حتی أخذ علی العلماء أن یعلّموا»(2) خدای متعال از جاهلان تعهد نگرفت که یاد بگیرند، مگر هنگامی که از عالمان جهت تعلیم آنان پیمان گرفت». بنابراین اهل علم و علما باید خود را برای چنین وظیفه ای، یعنی توجه به جوانان و آموزش آنان آماده کنند، مبادا که در روز قیامت جوانان بگویند: عالمان و روحانیون چیزی به ما یاد ندادند.
حضرت آیت الله شیرازی افزود: قاطعانه و با یقین کامل می گویم که مذهب اهل بیت علیهم السلام یعنی مذهب تشیع پیش از سر آمدن قرن فعلی بیشتر کشورها را فرا خواهد گرفت به اذن الله تعالی. بنابراین، شما و همفکران شما از روحانیون معظّم باید در نشر تشیع فعال و سهیم بوده تا بهره ای وافر از پاداش الهی نصیبتان گردد، پس با تأسیس مدارس دینی، حوزه های علمیه، آماده سازی جوانان و پرورش مبلغان، حضوری فعال داشته باشید ان شاء الله تعالی.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. المستدرک، ج5، باب2 (کیفیة التشهد وجملة من أحکامه)، ص6، حدیث3.
2. بحارالانوار، ج2، باب13 (النهی عن کتمان العلم)، ص78، حدیث67.