0

قرار شب چهارم ماه مبارک رمضان

09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8721

قرار شب چهارم ماه مبارک رمضان

قرار شب چهارم ماه مبارک رمضان به نیت :سلامتی و طول عمر پدر و مادر

چهارشنبه 11 تیر 1393  12:09 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh salma57 kuoroshss saeedakh ravabet_rasekhoon farshon nargesza sayyed13737373 tahmores
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3221

پاسخ به:قرار شب چهارم ماه مبارک رمضان

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم ، بسم الله الرحمن الرحیم

إِنَّ اللَّهَ لَا يَظْلِمُ النَّاسَ شَيْئًا وَلَٰكِنَّ النَّاسَ أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ

سوره ی مبارکه ی یونس ، آیه ی 44

قطعا خدا بر مردم هیچ ستمی روا نمی دارد، بلکه این مردمند ( که با کر و کور ساختن خود ) ،

بر خود ستم می کنند .

این آیه در ادامه ی بحثی است که در آيات گذشته در زمينه انكار و تكذيب لجوجانه مشركان گذشت :

( وَإِنْ كَذَّبُوكَ فَقُلْ لِي عَمَلِي وَلَكُمْ عَمَلُكُمْ ) ((اگر آنها تو را تكذيب كنند به آنان بگو عمل من براى من و عمل شما براى خودتان باشد))

( أَنْتُمْ بَرِيئُونَ مِمَّا أَعْمَلُ وَأَنَا بَرِيءٌ مِمَّا تَعْمَلُونَ ).((شما از آنچه من انجام مى دهم بيزاريد، و من هم از اعمال شما بيزارم ))

( وَمِنْهُمْ مَنْ يَسْتَمِعُونَ إِلَيْكَ ).((گروهى از آنها گوش به سوى تو فرا مى دهند اما گوئى كرند))

( أَفَأَنْتَ تُسْمِعُ الصُّمَّ وَلَوْ كَانُوا لَا يَعْقِلُونَ ).((با اين حال كه آنها گوش شنوائى ندارند، آيا تو مى توانى صداى خود را به گوش كران برسانى هر چند درك نكنند))

( وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْظُرُ إِلَيْكَ ).((و گروهى ديگر از آنان چشم به تو مى دوزند و اعمال ترا مى نگرند كه هر يك نشانه اى از حقانيت و صدق گفتار تو را در بردارد، اما گوئى كورند و نابينا))

( أَفَأَنْتَ تَهْدِي الْعُمْيَ وَلَوْ كَانُوا لَا يُبْصِرُونَ ).((آيا با اين حال تو مى توانى اين نابينايان را هدايت كنى هر چند فاقد بصيرت باشند))

ولی بدان و آنها نیز باید بدانند که این نارسائی فکر و عدم بصیرت و نابینائی از دیدن چهره ی حق

و ناشنوائی در برابر گفتار خدا، چیزی نیست که با خوداز مادر به این جهان آورده باشند، وخداوند

به آنها ستمی کرده باشد، بلکه این خود آنها بوده اند که با اعمال نادرستشان و دشمنی و عصیان در

برابر حق روح خود را تاریک و چشم بصیرت و گوش شنوایشان را از کار انداختند ؛

(( چرا كه خداوند به هيچ كس از مردم ستم نمى كند، ولى مردمند كه به خويشتن ستم روا مى دارند)) ( إِنَّ اللَّهَ لَا يَظْلِمُ النَّاسَ شَيْئًا وَلَٰكِنَّ النَّاسَ أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ ).

منبع: تفسیر نمونه

چهارشنبه 11 تیر 1393  12:44 AM
تشکرات از این پست
saeedakh nargesza tahmores
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2084

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام خدمت دوستان و ارزوی قبولی طاعات و عبادات همگی

سوره شریفه یونس، دربردارنده معارف توحیدی مانند وحدانیت، علم و قدرت و خلاقیت مطلقه و شگفتی های سنتهای الهی، عظمت آفرینش و آفریدگار، بازگشت همه اعمال آفریده ها به محضر او، پاداش خیر و شر اعمال آنان، ناپایداری دنیا و توجه دادن به آخرت، شواهدی آسمانی و زمینی که هر عقل سالم و شعور بیداری اعتراف می کند که این آیات، کلام استوار حکیم است، نه سحر و جادوی بافته شده و باطل. بیشترین آیات و مهم ترین مقصود از آنها، سخت گیری بر مشرکان و تکذیب کنندگان آیات الهی از آن مردم است، بدان سان که گویی تنها برای ترساندن و تهدید آن تکذیب کنندگان نازل شده و به همین مناسبت، پاره هایی مختلف از زندگی پیامبران بزرگ الهی، مانند نوح، موسی و یونس آمده و به مناسبت نام مبارک یونس(ع) هم سوره به نام او نامیده شده است.

آیات شریفه این سوره مبارکه، هشدار دهنده و بیدار کننده اند، تاریکی و جهل را از روح آدمی برطرف می کنند و تا مدتی در جان و نفس آدمی اثربخشند. توجه به مفاد و آثار آیات شریفه آن موجب توجه به محتوای آن و عمل به آن است و به همین جهت، در فضیلت سوره از امام صادق(ع) این گونه نقل شده است: «من قرء سورة یونس فی کل شهرین او ثلاثه لم یخف علی ان یکون من الجاهلین و کان یوم القیامة من المقربین؛ هرکس سوره یونس را در هر دو یا سه ماه بخواند، بیم آن نیست که از جاهلان و بی خبران باشد بلکه در قیامت از مقربان خواهد بود.»

چهارشنبه 11 تیر 1393  1:32 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss nargesza tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

کرى و کوری مشرکین از آثار ظلمى است که خودشان به خود کرده‌اند

این آیه اشاره دارد به اینکه این طائفه که از شنیدن و دیدن محرومند به خاطر این است که دچار کرى و کورى دلند و این کرى و کوریشان مستند به خودشان است، چون از آثار ظلمى است که خودشان به خود کردند و خداى تعالى با سلب گوش و چشم از آنان ظلمى به آنان نکرده، چون هر وضعى که به خود گرفتند از ناحیه خودشان بوده.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

چهارشنبه 11 تیر 1393  1:54 AM
تشکرات از این پست
saeedakh kuoroshss nargesza tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

امام هادى‏ علیه السلام فرمود: هر کس گمان کند که خداوند بندگان را بر گناه مجبور و آنان را کیفر مى‏کند، به خدا نسبت ظلم داده و این آیه (44) را تکذیب کرده است.

چهارشنبه 11 تیر 1393  1:56 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

خدا هیچ ستمى در حق مردم روانمى دارد و این خود آنان هستند که به خود ستم مى کنند. به بیان دیگر خداى فرزانه هرگز، نه مانع بهره ورى کسى از آیات قرآن و مفاهیم بلند و دلیل هاى انسان ساز آن مى گردد و نه از راه یابى کسى جلوگیرى مى کند، بلکه این مردم هستند که با بداندیشى و یا بى فکرى و ننگریستن به آیات خدا و نشنیده گرفتن دعوت پیامبرش به خود ستم روا داشته و در خور کیفر مى گردند.
و بدین سان این آیه مبارکه پندار و گفتار جبرگرایان را بى اساس اعلان مى کند

چهارشنبه 11 تیر 1393  2:11 AM
تشکرات از این پست
saeedakh
saeedakh
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 2084

اشاره به آیه ی 44، سوره ی یونس.

خانم نعمت صدقی که دارای تحصیلات عالی است در شهر بزرگ «قاهره» زندگی می کند و از وضع خود آرایی و آرایش های زننده و نیمه برهنگی زنان مسلمان به خود می لرزد ، خود او نیز از جمله ی همین زنان است، امّا به بیماری سختی مبتلا می گردد و…

او می نویسد: به دنبال کشیدن یک دندان، به بیماری سختی مبتلا شدم، سر و صورتم به شکل وحشتناکی ورم کرد، به طوری که گونه هایم در حال ترکیدن بود، مدّت یک ماه این بیماری کشنده مرا در چنگال خود می فشرد و همه ی پزشگان از معالجه ی آن ناتوان بودند تا این که خدای مهربان مرا مورد لطف و عنایت خویش قرار داد و شفا پیدا کردم.

البتّه من احساس کردم، این بیماری عجیب «کیفر کردار من بود»، از طرف دیگر خرسند بودم که بدین وسیله از «خواب غفلت بیدار شدم» تا راه خیر و صلاح خویش را پیش گیرم.

پیامبر اسلام(ص) فرموده است: هرگاه خداوند برای بنده ای خیری بخواهد، در دنیا او را به کیفر کردارش مبتلا می گرداند (تا گناه او پاک شود) امّا اگر خیر و صلاح او را نخواهد، مجازات او را تا آخرت به تأخیر می اندازد.1

آری، در یکی از روزهای سخت بیماری، خانمی از دوستانم به عیادت من آمد، او با دیدن آن وضع دلخراش، خیلی ناراحت شد و گفت: تو که زن مسلمان نماز خوانی هستی، «مکّه» هم رفته ای و نباید به این گونه عذابِ سخت مبتلا شوی، گناهی هم مرتکب نشده ای که خداوند به کیفر آن تو را این گونه مؤاخذه و مجازات کند!

من بلند فریاد زدم: چه می گویی؟ خدا که در حقّ کسی ظلم نمی کند، این خود مردم هستند که در حقّ خویش ستم روا می دارند.2 من گناه کارم و سزای اعمال نا صالح خود را می بینم، این چشم و دهان و صورتی را که خدا با بیماری تنبیه و مجازات نموده، همان عضوهایی هستند که با رنگ آمیزی و جلوه گری، در معرض تماشای نا محرمان و چشم چران ها قرار می دادم!

من لباس های نا مناسب می پوشیدم و مثل سایر زنان «مصری» در کوچه و خیابان، بدون توجّه به ندای وجدان و فرمان عقل و دین، به جلوه گری و نشان دادن بدن خود به دیگران می پرداختم و با این کار، نعمت زیبایی را که خداوند به من داده بود، وسیله ی گناه و طعمه ی لذّت جویی جوانان قرار می دادم! من دستور خدا را در پوشش بدن خویش نادیده گرفتم و موضوع حجاب را بی اهمیت می دانستم، امّا نتیجه ی خیره سری من، این شد که همه ی سر و صورتم به ناچار به وسیله ی باندهای پزشکی، به طور کامل پوشیده گردد.

آری، من از حجاب و پوشش اعضای بدن خود شرم داشتم، ولی خداوند مرا تنبیه نمود و دهانم کانون عفونت و صورت زیبایم، مظهر تنفّر و انزجار گردید، امّا به لطف و عنایت خدا، بیماری سختم برطرف شد و زیبایی و سلامتی خود را باز یافتم.

به هرحال، بیماری من باعث بیداری من شد، به ارزش های والای انسانی خویش پی بردم و بیماری خود را یک «امتحان خدایی» یافتم، زیرا پیامبر اسلام(ص) فرموده است: اگر خداوند بنده ای را دوست داشته باشد، او را مبتلا و امتحان می کند3 تا بدین وسیله، گناهان او پاک گردد.

آری، این بیماری برای من، فضل و عنایت خدایی بود، به خود آمدم و از گناهان گذشته ی خود پشیمان و شرمسار گشتم، توبه ی عملی کردم و تازه فهمیدم که چگونه باید حجاب، عفّت، عصمت، هویت و شخصیت انسانی خود را حفظ کنم و دستورهای پروردگار جهان هستی را به کارگیرم و در برابر ندای وجدان هم مطیع باشم.

چهارشنبه 11 تیر 1393  2:32 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss nargesza tahmores nazaninfatemeh
masady
masady
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 396

با سلام/

در خصوص این ایه سوره یونس اشاره به این مطلب داره که خدا به کسی ظلم نمیکنه چون  اگر اینطور بود

خدا ظالم می شد که این با عدل خدا مناسبت نداره ، در واقع ایه می خواد بگه این خود مردم هستند که با گناه

کردن و اعمال و رفتار خودشون سبب هلاکت و بدبختی خودشون میشنن و به خود و نفس خودشون ظلم روا می دارند.

arman6014

چهارشنبه 11 تیر 1393  10:17 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss nargesza tahmores nazaninfatemeh saeedakh
morteza237
morteza237
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1979

وَلا تَدْعُ مِنْ دُونِ اللَّهِ ما لا يَنْفَعُكَ وَلا يَضُرُّكَ فَإِنْ فَعَلْتَ فَإِنَّكَ إِذاً مِنَ الظَّالِمينَ ..

غير خدا را ، كه نفع و ضرری (تا خدا نخواهد) نمی تواند به تو برساند ، نخوان كه اگر چنين كنی ، از ظالمين هستی ..

خدایا چنان کن سرانجام کار                              تو خوشنود باشی و ما رستگار

چهارشنبه 11 تیر 1393  1:35 PM
تشکرات از این پست
morteza237
morteza237
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1979

1-ريشه کفر و انکار و تکذيب ، عدم شناخت حقيقت است . کساني که به دنبال شناخت حق باشند ، يقيناً به حقانيت مکتب پيامبران پي مي برند و به آنها ايمان مي آورند .
2- ظلم و فساد ، ناشي از کفر و کنار گذاردن تعاليم انبياست .

خدایا چنان کن سرانجام کار                              تو خوشنود باشی و ما رستگار

چهارشنبه 11 تیر 1393  1:37 PM
تشکرات از این پست
amin5530
amin5530
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1258

در قرآن کریم واژۀ‌ عدل تنها در مورد عمل و وظیفۀ انسانها به کار رفته است و در مورد خداوند و از جمله‌ صفات او نیامده است. به جای آن، تعبیر برقراری «قسط» که معنایی تقریباً معادل با عدل دارد دیده می‌شود. همچنین تعبیر «نفی ظلم» از خداوند متعال فراوان دیده می‌شود. در اینجا نگاهی خواهیم داشت به چند آیه که صفت عدل الهی از آنها فهمیده می‌شود:

آیۀ اوّل: «إِنَّ اللَّهَ لَا یظْلِمُ النَّاسَ شَیئًا وَلَكِنَّ النَّاسَ أَنْفُسَهُمْ یظْلِمُونَ»: «خداوند هیچ به مردم ستم نمی‌کند، این مردمند که به خویشتن ستم می‌نمایند.»

در آیات پیش از این آیه، به این مسأله اشاره شده که گروهی از مردم از مشاهدۀ چهره حق، کور و از شنیدن سخن حق، کرند و این به خاطر اعمالشان است. اعمالشان پرده به چشم و گوششان افکنده از آنکه خداوند آنها را بی‌جهت به چنین حالتی مبتلا کرده باشد. درواقع خداوند ظلم نمی‌کند و کسی را گمراه نمی‌سازد، بلکه انسانها خودشان هستند که حقیقت را انکار می‌کنند و با گوشها و چشمهایشان حقائق را نمی‌بینند و نمی‌شنوند،‌ گمراه می‌شوند و به خودشان ظلم می‌کنند.

YEMEN

تالار قرآن کریم

۩۩ ¤ هر روز آشنایی با یکی از سوره های قرآن کریم ¤ ۩۩

amin.bidar@gmail.com

من در پی تو هستم و مردم پی بهشت .... ایمان شهر ، کفر مرا در می آورد

چهارشنبه 11 تیر 1393  4:03 PM
تشکرات از این پست
kuoroshss nargesza nazaninfatemeh saeedakh
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 10707

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده بخشايشگر

آیه: إِنَّ اللَّهَ لا يَظْلِمُ النَّاسَ شَيْئاً وَ لکِنَّ النَّاسَ أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ
ترجمه: خداوند هيچ به مردم ستم نمي‏کند؛ ولي اين مردمند که به خويشتن ستم مي‏کنند.
تفسیر: خداوند هيچ به مردم ستم نمي‏کند ولي اين مردمند که به خويشتن ستم مي‏نمايند.
ولي بدان و آنها نيز بايد بدانند که اين نارسائي فکر و عدم بصيرت و نابينائي از ديدن چهره‏ ي حق و ناشنوائي در برابر گفتار خدا، چيزي نيست که با خود از مادر به اين جهان آورده باشند، و خداوند به آنها ستمي کرده باشد، بلکه اين خود آنها بوده ‏اند که با اعمال نادرستشان و دشمني و عصيان در برابر حق روح خود را تاريک و چشم بصيرت و گوش شنوايشان را از کار انداختند چرا که «خداوند به هيچ کس از مردم ستم نمي‏کند، ولي مردمند که به خويشتن ستم روا مي‏دارند» (ان الله لا يظلم الناس شيئا ولکن الناس انفسهم يظلمون).

خداوند تمام بندگانش را دوست دارد و به هیچکدام ستم نمی کند این خود مردم هستند که از روی غرور و یا دلایل دیگر به خود ستم می کنند و نعمت های خدا را نادیده می گیرند.

یادمون باشه هروقت دچار مشکلی شدیم به جای اینکه بگوییم خدایا این چه مصیبتی بود یا چرا این مشکل یا مصیبت به سر من آمد یا از این قبیل جملات ریشه آن را در خود جست و جو کنیم و آن را به حکمت خدا نسبت دهیم نه به دشمنی او.

چهارشنبه 11 تیر 1393  7:06 PM
تشکرات از این پست
kuoroshss tahmores nazaninfatemeh saeedakh
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11998

سلام و تشکر 

از نظر من تو این آیه خیلی حرفا 

دلم میخواد به زبون ساده بگم 

خود خدا میفرماید من به بندهایم ظلم نمیکنم و آنهتر خودشان در حق خودشان ظلم میکنند  این یعنی آتش جهنم ساخته دست خود ماست نه خدا 

این جمله غلط است که میگویند خدا آدم رو‌در جهنم میندازه 

خدا فرمآده من به بنده ظلم نمیکنم درستش اینه که ما خودمون خودمآن رو در آتش جهنم میندازیم

چهارشنبه 11 تیر 1393  9:53 PM
تشکرات از این پست
kuoroshss nazaninfatemeh saeedakh
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1

ظلم کردن در حق خودمون چیه 

فکر‌میکنم حجاب محدودیت و بیحجابی آزادی 

نه برعکس حجاب امنیت 

ظلم میکنه به خودش کسی که بیحجاب بیرون میره چون نگاه هر آدم ناپاک و‌قلب مریضی به سمتشه 

ظلم رو‌میکنه به خودش چون نمیدونه با بیبندو باریش شاید نگاه نامحرمی رو‌جلب کنه بیبند و باری شخص دیگه ای هم نگاه همسر و برادرش ر‌و جلب کنه 

اینا ظلم نیست ؟

چهارشنبه 11 تیر 1393  10:01 PM
تشکرات از این پست
kuoroshss nazaninfatemeh saeedakh
tahmores
tahmores
کاربر طلایی1

ظلم به خودمون یعنی  ۳ یار در شیانه روز راضی نیستم با خدا حرف بزنم 

اما وقت گرفتاری کیگم خدا منو دوست نداره 

نماز نخوندن ظلم به خودمه نه به خدا خدا به نماز مندنیازی نداره