0

قرار شب دوم ماه مبارک رمضان

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

پاسخ به:قرار شب دوم ماه مبارک رمضان

نقل قول kuoroshss

آيا چشم زدن واقعيت دارد؟

بله طبق احادیث واقعیت دارد ولی چکار باید کرد که با خرافات اشتباه گرفته نشود؟

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

دوشنبه 9 تیر 1393  3:23 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss salma57 saeedakh tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

چشم زخم نوعی تاثیر نفسانی هستش که روایاتی که بر وجود ان هست و دلیل عقلی هم وجود نداره که اون رو نفی کنیم و بگیم که یه کار خرافی هستش بلکه برعکس حوادث و اتفاقاتی روی داده که وجود چشم زخم را تایید هم کرده

دوشنبه 9 تیر 1393  3:27 AM
تشکرات از این پست
kuoroshss salma57 saeedakh tahmores
kuoroshss
kuoroshss
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3221

نقل قول kuoroshss

آيا چشم زدن واقعيت دارد؟

بسيارى از مردم معتقدند در بعضى از چشم ها اثر مخصوصى است كه وقتى از روى اعجاب به چيزى بنگرند ممكن است آن را از بين ببرد، يا درهم بشكند، و اگر انسان است بيمار يا ديوانه كند.
اين مسأله از نظر عقلى امر محالى نيست ، چه اينكه بسيارى از دانشمندان امروز معتقدند در بعضى از چشمها نيروى مغناطيسى خاصى نهفته شده كه كارائى زيادى دارد، حتى با تمرين و ممارست مى توان آن را پرورش داد، خواب مغناطيسى از طريق همين نيروى مغناطيسى چشمها است .

در روايات اسلامى نيز تعبيرات مختلفى ديده مى شود كه وجود چنين امرى را اجمالا تاييد مى كند.
در حديثى مى خوانيم كه ((اَسماء بنت عُمَيس )) خدمت پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) عرض كرد: گاه به فرزندان جعفر چشم مى زنند، آيا (رُقيِه ، ق  ساکنه) اى براى آنها بگيرم (منظور از (رقيه ) دعاهائى است كه مى نويسند و افراد براى جلوگيرى از چشم زخم با خود نگه ميدارند و آن را تعويذ نيز مى گويند).
پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) فرمود: نعَمَ ، فَلَو كان شى ءٌ يَسبِقُ القَدَر لَسَبَقَهُ العَين ((آرى ، مانعى ندارد، اگر چيزى مى توانست بر قضا و قدر پيشى گيرد چشم زدن بود))!
و در حديث ديگرى آمده است كه امير مؤ منان (عليه السلام ) فرمود: پيامبر صلی الله علیه وآله وسلم براى امام حسن و امام حسين علیهما السلام ((رقيه )) گرفت ، و اين دعا را خواند: اُعيذُكُما بِكَلَماتِ التّامَّةِ و اَسماءِ اللهِ الحُسنى كُلِّها عامَّة ، مِن شَرِّ السّامَّةِ و الهامَّة ، و مِن شَرِّ كُلِّ عَينٍ لامَّة ، و مِن شَرِّ حاسدٍ اذا حَسَد: ((شما را به تمام كلمات و اسماء حسناى خداوند از شر مرگ و حيوانات موذى ، و هر چشم بد، و حسود آنگاه كه حسد ورزد مى سپارم ، سپس پيامبر (صلى اللّه عليه و آله و سلّم ) نگاهى به ما كرد و فرمود: ((اينچنين حضرت ابراهيم براى اسماعيل و اسحاق تعويذ نمود)).
در نهج البلاغه نيز آمده است العَينُ حَقٌّ و الرقى حق : ((چشم زخم حق است و توسل به دعا براى دفع آن نيز حق است )).

منبع: تفسیر نمونه

دوشنبه 9 تیر 1393  3:53 AM
تشکرات از این پست
salma57 nazaninfatemeh saeedakh tahmores
salma57
salma57
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 35499

فکر می کنم طبق آیه و تفاسیری که دوستان اینجا قرار دادند بشه این نتیجه گیری رو کرد که چشم زخم واقعیت داره اما راه حل های مقابله با آن رو نمیشه به طور حتم بیان کرد. 

البته برای مقابله با چشم زخم خرافاتی وارد دین شده که خود چشم زخم رو هم گاهی جزو خرافات می گیرند.

من هم خیلی شنیدم کسانی که از چشم زخم آسیب دیدند ولی روش های مقابله با اون رو که گاهی توام با خرافات غیر قابل قبول از جانب دین و عقل هست نمی تونم قبول کنم. 

در زندگی بکوشلباس صبر بر تن بپوشبا دانایان بجوشعزت نفس را به هیچ قیمتی مفروش

دوشنبه 9 تیر 1393  10:26 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh saeedakh tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

نقل قول salma57

فکر می کنم طبق آیه و تفاسیری که دوستان اینجا قرار دادند بشه این نتیجه گیری رو کرد که چشم زخم واقعیت داره اما راه حل های مقابله با آن رو نمیشه به طور حتم بیان کرد. 

البته برای مقابله با چشم زخم خرافاتی وارد دین شده که خود چشم زخم رو هم گاهی جزو خرافات می گیرند.

من هم خیلی شنیدم کسانی که از چشم زخم آسیب دیدند ولی روش های مقابله با اون رو که گاهی توام با خرافات غیر قابل قبول از جانب دین و عقل هست نمی تونم قبول کنم. 

سوال پیش میاد که اگه چشم زخم حقیقت داره پس چرا راه حلی برای رفع این چشم زخم نیست؟همین  نبود راه حل باعث به وجود امدن خرافات نمیشه ؟

دوشنبه 9 تیر 1393  10:35 AM
تشکرات از این پست
salma57 saeedakh tahmores
zare58
zare58
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 2180

با سلام 

انژي منفي كه به سوي  افراد فرستاده ميشه شايد دليل علمي اون باشه.در قران هم اشاره شده در سوره يوسف اونجا كه حضرت يعقوب از بچه هاش ميخواد وقتي وارد مصر ميشن از يك دروازه وارد نشن تامورد چشم زخم واقع نشن در كتب مختلف ديني وهمچنين در مفاتيح الجنان حرز هاي مختلفي از ائمه (ع) و پيامبر (ص) ذكر شده براي جلوگيري از چشم زخم. .پس اين موضوع واقعيت داره وراه حلش هم ذكر شده .موفق باشيد.

بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست . . .
(حضرت علی علیه‌السلام)

دوشنبه 9 تیر 1393  10:41 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh salma57 saeedakh tahmores
salma57
salma57
کاربر طلایی1

نقل قول nazaninfatemeh

سوال پیش میاد که اگه چشم زخم حقیقت داره پس چرا راه حلی برای رفع این چشم زخم نیست؟همین  نبود راه حل باعث به وجود امدن خرافات نمیشه ؟

به نظرم راه حل هایی بوده. ولی کم کم برخی از سوء استفاده کنندگان راه حال هایی غیر اصولی ارائه دادن و باعث شده افرادی که نتیجه نگرفتن خود چشم زخم رو هم قبول نداشته باشند.

به هر حال چیزی که مشخص هست برخی مفسران و مترجمان قرآن با توجه به احادیث و روایات معنی چشم زخم رو در ترجمه و تفسیر آیه به کار بردند و نمیشه منکر این شد.

اما احادیث و روایات گاها تحریف شدند یا به طور کامل به دست ما نرسیدند و یا اینکه با خرافات همراه شدند و این باعث شده راه حل اصلی این پدیده به طور حتم به ما نرسه.

ولی همین گذاشتن این آیه بر دیوار منازل و یا همراه داشتن این آیه نیز سفارشی بوده که تا کنون انجام شده و البته عادت شده برای ما.

خیلی از ما بدون اینکه بدونیم معنی این آیه چی هست و کاربردش چیه تابلوهایی از این آیه رو به در و دیوار خانه خودمون آویزون می کنیم. 

دوشنبه 9 تیر 1393  10:43 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh saeedakh tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

بعضا دیده شده که برای چشم زخم اسپند دود میکنن.اسپند بیشتر جنبه دارویی داره و برای چشم زخم به طور خاص اشاره نشده .در روایاتی از امام علی اورده شده که ایشان فرمودن در اسپند شفای هفتاد و دو مرض است ولی اینکه گفته بشه در این روایت و یا در روایات دیگه برای جلوگیری از چشم زخم اسپند موثر هستش ذکر نشده

دوشنبه 9 تیر 1393  10:54 AM
تشکرات از این پست
salma57 saeedakh tahmores
salma57
salma57
کاربر طلایی1

دستوراتی برای رفع چشم زخم
ساده‌ترین دستور برای رفع چشم زخم خواندن سوره ناس و فلق است. در روایات آمده است که پیغمبر(صلی الله علیه وآله) این سوره‌ها را برای امام حسن و امام حسین به عنوان تعویذ قرائت می‌کرد.

از امام صادق(علیه السلام) روایت شده که فرمود است : اگر کسی از شما چیزی از برادرش او را متعجب ساخت سه بار  بگویید: ماشاء‌الله لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم. در برخی روایات گفته می‌شود که تکبیر بگویید تا تأثیر چشم زخم از بین برود.

دوشنبه 9 تیر 1393  10:54 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh saeedakh kuoroshss tahmores
salma57
salma57
کاربر طلایی1

برخی گفته‌اند که آیه من شر حاسد اذا حسد، شامل عائن یعنی کسی که با چشم آسیب می‌رساند نیز می‌شود؛ زیرا چشم زخم گاه از حسادت نفسانی برمی خیزد. به این معنا که شخص هرگاه در دیگری نعمتی یافت و یا فراوانی نعمتی را مشاهده کرد از روی حسادت می‌کوشد تا آن نعمت از او سلب شود و با شور چشمی می‌کوشد تا آن را از میان بردارد.

دوشنبه 9 تیر 1393  10:55 AM
تشکرات از این پست
salma57
salma57
کاربر طلایی1

• اميرالمومنين علي(ع) مي فرمايند: «الْعَيْنُ حَقٌّ وَ الرُّقَي حَقٌّ وَ السِّحْرُ حَقٌّ وَ الْفَاْلُ حَقٌّ وَ الطِّيَرَه لَيْسَتْ بِحَقٍّ وَ الْعَدْوَي لَيْسَتْ بِحَقٍّ؛ چشم زخم واقعيت دارد، و اينكه كسي چيزي شبيه طلسم در كاغذي بنويسد و گيري در كارِ ديگران ايجاد كند نيز واقعيت دارد، جادو گري و سحر هم واقعيت دارد تفال به خير نيز واقعيت دارد اما اينكه كسي بخواهد فال بد بزند واقعيت ندارد و اينكه بديِ كسي در ما نفوذ كند نيز واقعيت ندارد.»(نهج البلاغه/حكمت400)

دوشنبه 9 تیر 1393  10:58 AM
تشکرات از این پست
salma57
salma57
کاربر طلایی1

اسپند دود کردن هم مبنای روایی نداره. یعنی هیچ روایتی نداریم که در اون سفارش شده باشه که برای رفع چشم زخم اسپند دود کنید. همچنین مهره های آبی که برای رفع چشم زخم به کار می برند هم مبنای روایی نداره.

دوشنبه 9 تیر 1393  11:01 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

خواندن سوره ناس و فلق و همچنین خواندن آیت الکرسی قبل از خارج شدن از خانه و همراه داشتن آیه :وان یکادالذین کفرو لیزلقونک بابصارهم لماسمعو االذکر و یقولون انه لمجنون و ماهو الاذکر للعالمین هم برای رفع چشم زخم توصیه شده

دوشنبه 9 تیر 1393  11:04 AM
تشکرات از این پست
salma57 saeedakh kuoroshss tahmores
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

درباره استفاده از مهره های آبی رنگ به عنوان دستبند، گردنبند یا آویز در منازل بااید گفت  که این مهره ها دارای هیچ مستند شرعی نیست. ممکن است بتوان برای برخی سنگ ها چون عقیق خواصی را برشمرد اما درباره مهره های آبی رنگ مستند شرعی وجود ندارد، در رابطه با جلوگیری از چشم زخم خواندن "و ان یکاد ( آیه 51 سوره قلم)"، آیة الکرسی و یا چهارقل در روایات آمده . همچنین تأکید شده  که دعای شرف الشمس و تعویذ از دعاهای مستند در این رابطه هستن

دوشنبه 9 تیر 1393  11:10 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

از امام صادق (ع) روایت شده : اگر این قبرها شکافته شود هر آیینه می‌بینید که بیشتر مردگان به سبب چشم زخم مرده‌اند، زیرا چشم زخم حق است

و همچنین در حدیث دیگه ای فرمودن: کسی که چیزی از برادرش او را متعجب ساخت، بگوید: «تَبارکَ اللّه اَحسَن الخالقین» زیرا چشم زخم حق است

دوشنبه 9 تیر 1393  11:12 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها