پاسخ به:قرار شب دوم ماه مبارک رمضان
در تفسير اين آيه نظرات گوناگونى دادهاند:
1- بسيارى از مفسران گفتهاند: منظور اين است كه دشمنان به هنگامى كه آيات با عظمت قرآن را از تو مىشنوند، به قدرى خشمگين و ناراحت مىشوند، و با عداوت به تو نگاه مىكنند كه گويى مىخواهند تو را با چشمهاى خود بر زمين افكنند و نابود كنند! و در توضيح اين معنى جمعى افزودهاند كه آنها مىخواهند از طريق چشم زدن كه بسيارى از مردم به آن عقيده دارند و مىگويند در بعضى از چشمها اثر مرموزى نهفته است كه با يك نگاه مخصوص ممكن است طرف را بيمار يا هلاك كند، تو را از بين ببرند.
2- بعضى ديگر گفتهاند كه اين كنايه از نگاه هاى بسيار غضبآلود است مثل اينكه مىگوئيم فلان كس آن چنان بد به من نگاه كرد كه گويى مىخواست مرا با نگاهش بخورد يا بكشد!
3- تفسير ديگرى براى اين آيه به نظر مىرسد كه شايد از تفسيرهاى بالا نزديكتر باشد و آن اينكه قرآن مىخواهد تضاد عجيبى را كه در ميان گفتههاى دشمنان اسلام وجود داشت با اين بيان ظاهر سازد و آن اينكه: آنها وقتى آيات قرآن را مىشنوند آن قدر مجذوب مىشوند و در برابر آن اعجاب مىكنند كه مىخواهند تو را چشم بزنند ( زيرا چشم زدن معمولا در برابر امورى است كه بسيار اعجابانگيز مىباشد ) اما در عين حال مىگويند: تو ديوانه اى، و اين راستى شگفت آور است، ديوانه و پريشان گويى كجا و اين آيات اعجاب انگيز جذاب و پرنفوذ كجا؟
اين سبك مغزان نمى دانند چه مى گويند و چه نسبتهاى ضد و نقيضى به تو مى دهند؟
********************
تفسير نمونه، ج24، ص:425
امیرمومنان علیه السلام
💠امر به معروف و نهى از منكر را ترك نکنید
زيرا در اين صورت افراد نادرست برشما مسلط مى گردند
❗️آنگاه دعا مى كنيد
و دعايتان مستجاب نمى شود،
📚 نامه ٤٧نهج البلاغه
دوشنبه 9 تیر 1393 2:02 AM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
kuoroshss
s4d3gh
saeedakh
nezarat_ravabet
tahmores