0

این روزها اقتصاد ایران چه اعدادی را نشان می دهد؟/ از آمار نگران‌کننده در حوزه اشتغال تا پولی که پرون

 
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 5887
محل سکونت : تمام ایران سرای من است

این روزها اقتصاد ایران چه اعدادی را نشان می دهد؟/ از آمار نگران‌کننده در حوزه اشتغال تا پولی که پرون

 

یکی از اعداد حاشیه ساز اقتصاد ایران در روزهای اخیر مربوط به حجم مطالبات معوق بانکی بوده که بر اساس اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی حجم مطالبات معوق بانکی به 85 هزار میلیارد تومان رسیده است.


به گزارش نامه نیوز، حدود 100 روز از آغاز سال 93 سپری می شود و در این مدت اقتصاد ایران اتفاق ها و حاشیه های فراوانی را سپری کرده است و اتفاقات به گونه ای رقم خورده است که در ماه های آینده نیز شاهد بروز اتفاق های جدید در اقتصاد ایران هستیم.

در 100 روز گذشته مهم ترین حاشیه ای که در فضای اقتصادی کشور مطرح بوده مربوط به فاز دوم هدفمندی یارانه ها و تاثیر آن بر بازارهای مختلف بوده است اما این تنها حاشیه مطرح در فضای اقتصادی کشور نبوده و اعداد مختلفی همه روزه در اقتصاد ایران مطرح  می شود.

اما در روزهای اخیر اعداد مهمی در اقتصادی مطرح شده است که از مهم ترین آنها می توان به خطر بی آبی که 517 شهر را تهدید می کند و همچنین ورود 7 هزار میلیارد تومان پول پرقدرت به اقتصاد کشور اشاره کرد.

اما در حوزه نفت و گاز نیز در روزهای اخیر اعداد مختلفی مطرح شده است که مهم ترین آنها درخواست 34 شرکت اروپایی برای بازگشت به صنعت گاز ایران و ضرر 800 میلیون دلاری بابک زنجانی به وزارت نفت اشاره کرد.

همچنین اخیرا گزارش بانک مرکزی درباره نرخ بیکاری منتشر شده که بر اساس آن در سه ماه اول سال 92 نرخ بیکاری در بین جوانان 15 تا 29 ساله 20.3 درصد و در بین جوانان 15 تا 24 ساله 22.9 درصد بوده است.

یکی دیگر از اعداد حاشیه ساز اقتصاد ایران در روزهای اخیر مربوط به حجم مطالبات معوق بانکی بوده که بر اساس اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی حجم مطالبات معوق بانکی به 85 هزار میلیارد تومان رسیده است.

موضوع

توضیح

تنزل رتبه سرمایه‌گذاری خارجی ایران

آنکتاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد ایران در سال میلادی گذشته 3 میلیارد و 50 میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب کرده است که این رقم با افت 35 درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است.

ورود 7000 میلیارد پول‌ پرقدرت به اقتصاد

اسماعیل جلیلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفته است کمیسیون بودجه برداشت دولت از صندوق توسعه ملی و ورود 7000 میلیارد تومان پول پر قدرت به اقتصاد را تایید کرده است.

نرخ بیکاری جوانان

بررسی بانک مرکزی از نرخ بیکاری جوانان نشان می دهد که در سه ماه اول سال 92 نرخ بیکاری در بین جوانان 15 تا 29 ساله 20.3 درصد و در بین جوانان 15 تا 24 ساله 22.9 درصد بوده است.

صف 34 شرکت اروپایی برای بازگشت

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی ایران با اشاره به برگزاری اولین مناقصه اجرای پروژه ذخیره سازی گاز در مخزن یورتشای ورامین در قالب قراردادهای BOT، اعلام کرد: در این مناقصه بین‌المللی 34 شرکت اروپایی به همراه شرکای ایرانی خود ثبت نام کرده اند.

جدیدترین نرخ بیکاری

نرخ بیکاری عمومی کشور در آخرین گزارش مرکز آمار ایران 10.5 درصد، نرخ بیکاری مردان 9.1 درصد و زنان 18.9 درصد است. بیکاری برای زنان شهری و روستایی کشور به 47.2 درصد و برای زنان شهرنشین به رکورد 54.1 درصد رسیده است.

خطر بی‌آبی در 517 شهر

مشاور وزیر نیرو با اعلام تدوین گزارش تامین آب در 12 کلانشهر کشور و ارائه آن به رئیس جمهور و اینکه وی دستور داده تا کمبود و جیره بندی آب اتفاق نیافتد گفت: 517 شهر دارای تنش آبی است.

مداخله 20 میلیارد دلاری در بازار ارز

معاون اول رئیس جمهور از تخصیص 20 میلیارد دلار ارز در سال 89 و 90 برای مداخله در بازار ارز سخن گفت و تاکید کرده است متاسفانه افرادی که رانت بیشتری در اختیار دارند، صدایشان در مبارزه با رانت از سایرین بلندتر است تا رقبا را از صحنه خارج کنند.

میزان مصرف نفت ایران

مصرف انرژی ایران در سال ۲۰۱۳ با افزایش ۲ درصدی به معادل ۲۴۳ میلیون تن نفت رسید که این رقم تنها از مصرف ۱۰ کشور در جهان کمتر بوده است.

ضرر بابک زنجانی به وزارت نفت

حسین دهدشتی می گوید زنجانی میعانات را در کشور چین ذخیره کرده بود و زمینه فروش محموله مهیا نبوده و به‌همین‌خاطر محموله را در جایی ذخیره کرده یا به امانت گذاشته بود و بابت نگهداری محموله هم هزینه می‌داده اما کیفیت نگهداری محموله در مخازن چینی خوب نبوده و به‌همین‌خاطر نزدیک به 800‌میلیون‌دلار ضرر متوجه وزارت نفت شده چرا که زنجانی بعدتر همین محموله را به وزارت نفت بازگرداند در حالی‌که نفت به‌فروش‌نرسیده، کیفیت پیشین را نداشت.

4.5 میلیون تقاضای کار در بازار

علی ربیعی وزیر تعاون با هشدار دوباره نسبت به 4.5 میلیون تقاضای متفاوت شغلی که در راه بازار کار کشور است، می گوید ضروری است مدرک تحصیلی در کنار صلاحیت حرفه ای برای ورود به بازار کار الزامی شود.

حجم مطالبات معوق بانکی

بر اساس اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی حجم مطالبات معوق بانکی 85 هزار میلیارد تومان است.

میزان مصرف دارو در ایران

بیزینس مانیتور با اشاره به مصرف 4.4 هزار میلیارد تومان دارو در ایران طی سال 2013پیش بینی کرد این رقم با افزایش 17درصدی به 5.1 هزار میلیارد تومان در سال 14برسد.

آمار ساخت مسکن در کشور

تازه‌ترین گزارش‌ آماری از دفتر صدور پروانه‌های ساختمانی شهرداری تهران نشان می‌دهد تقاضا از طرف بسازوبفروش‌ها برای احداث آپارتمان طی دو ماه اول سال93 به ترتیب 42 درصد و 56 درصد نسبت به ماه‌های مشابه سال92 کاهش پیدا کرده و تیراژ ماهانه ساخت‌وساز از 34 هزار واحد مسکونی در ماه‌های اوج رونق بازار هم‌اکنون به حداکثر 15 هزار واحد رسیده است.

پیش بینی جمعیت ایران

جمعیت ایران در سال های 2014 و رتبه ایران در این سال نشان می دهد که ما در میان 20 کشور پرجمعیت جهان قرار داریم. اما پیش بینی های مجله اکونومیست نشان می دهد که در سال 2050 ایران در میان 20 کشور پرجمعیت جهان نیست.

نرخ سود تسهیلات

شورای پول و اعتبار نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی (مبادله‌ای) و تسهیلات اعطایی از سوی شرکتهای لیزینگ را به میزان حداکثر 22 درصد تصویب کرد.

 
 

 

پنج شنبه 5 تیر 1393  12:03 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها