تپه نادر در ۱۲۰۰ متری جنوب رود ارس و ۶۰۰ متری شرق قره سو قراردارد و اکنون در محوطه پاسگاه مرزی اصلاندوز قرارگرفته است. این تپه یکی از بزرگترین تپه های دشت مغان است. این تپه که در کنار دو رود قرارگرفته است موقعیت حساسی دارد و از هزاره اول پیش از میلاد مسکونی بوده است. در حفاریهای این تپه سفال و مصنوعات سنگی ابسیدینی کشف شده است که مربوط به دوره مفرغ هستند.
مصنوعات سنگی ابسیدین این تپه مورد آزمایش قرار گرفته اند و مشخص شده همه آنها از یک منبع تهیه شده اند و این منبع جدا از منابع شناخته شده تاکنون همانند آناتولی مرکزی، شمال شرق آناتولی، ارمنستان و شمال قفقاز است.
سرد شدن سریع گدازه های آتشفشانی که غنی از سیلیس است سبب تشکیل شیشه آتشفشانی ابسیدین میشود که ماده مناسبی برای ساخت ابزار سنگی در دوره نوسنگی و مفرغ بوده است.منابع ابسیدین شناخته شده دنیای قدیم در منطقه خاورمیانه و مدیترانه محدود به مناطقی در ایتالیا، ایران، ارمنستان و جزایری در دریای اژه میباشند. بنابراین مطالعه بر سنگ ابسیدین تپه های تاریخی میتواند راه مبادلاتی دنیای قدیم را روشن کند.
![تپه نادر تپه نادر](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/01/%D8%AA%D9%BE%D9%87-%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%B1-2.jpg)
![تپه نادر تپه نادر](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/01/%D8%AA%D9%BE%D9%87-%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%B1-3-620x465.jpg)