0

عالی‏ترین نمود مودت اجتماعی‏

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

در تعالیم ائمه‏ی معصومین (ع) نه تنها تحکیم پایه‏های روابط اجتماعی خواسته شده است بلکه آنان در صدد ژرفا بخشیدن به این الفت‏ها و محبت‏ها تا اعماق جان و دل مؤمنان می‏باشند. 
نه تنها به مؤمنان تعلیم می‏دهند که: مؤمن برادر مؤمن است، نه او را ناسزا می‏گوید و نه محرومش می‏کند و نه به وی بدگمان می‏شود، [1] و نه تنها آنان را تشویق می‏کنند که: ثروتمندانشان به تهیدستانشان رسیدگی کرده و قدرتمندانشان از ضعیفانشان دستگیری کنند و در تشییع جنازه‏ی رفتگانشان شرکت جویند و به ملاقات یکدیگر بروند و... [2] . 
بلکه به ایشان رهنمود داده‏اند که در اعماق قلب خویش و حتی در روابط خود با خدا، از دعا برای مؤمنان و خیر اندیشی و خیرخواهی برای آنان غافل نباشند. امام باقر (ع) در ترغیب مؤمنان به تعهد و دلسوزی در قبال یکدیگر می‏فرماید: هیچ دعایی به اندازه‏ی دعای انسان برای کسی که غایب است (نزد انسان حضور ندارد) زود به اجابت نمی‏رسد [3] . در روایت دیگر امام چنین فرموده است: سریع‏ترین دعاها در بر آورده شدن، دعای برادر مؤمنی برای برادر خویش و در غیاب وی است، نخستین دعاها را برای برادر خود می‏کند، فرشته‏ای مأمور خواهد بود که بگوید: آمین و برای خود تو دو چندان آن باد! [4] . 

پی نوشت ها:
[1] قال الباقر (ع): ان المؤمن اخ المؤمن لا یشتمه و لا یحرمه و لا یسیی‏ء به الظن. تحف العقول 340. 
[2] قال الباقر (ع).. ابلغ من تری من موالینا السلام و اوصهم بتقوی الله العظیم و ان یعود غنیهم علی فقیرهم و قویهم علی ضعیفهم و ان یشهد حیهم جنازة میتهم و ان یتلاقوا فی بیوتهم.. اصول کافی 2 / 175. 
[3] الامام الباقر (ع): لیس شی‏ء اسرع اجابة من دعوة غائب لغائب. بحار 93 / 390. 
[4] الامام الباقر (ع): اسرع الدعاء نجحا للاجابة دعاء الأخ لأخیه بظهر الغیب یبدء بالدعاء لأخیه فیقول له ملک موکل به: آمین و لک مثلاه. کافی 2 / 507؛ بحار 76 / 60. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
جمعه 23 خرداد 1393  3:08 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها