امام باقر (ع) میفرماید:
صاعقهها (آفات و زیانها) هم به مؤمنان اصابت میکند و هم به غیر مؤمنان و تنها در این میان کسانی از آسیبهای صاعقه در امان میباشند که قلب و زبانشان به یاد خدا باشد. [1] .
یعنی؛ یاد خداوند مانع تأثیر صاعقه در انسان میشود هر چند او در معرض هجوم و تأثیر صاعقه قرار داشته باشد. ابوحمزهی ثمالی از امام باقر (ع) نقل میکند: خداوند میفرماید: هرگاه بندهای از بندگانم تمام توجه و همت خویش را، به سوی من معطوف دارد، من بینیازی را در جان و روحش قرار خواهم داد (و او احساس کمبود و ناتوانی و وابستگی نخواهد کرد) و فقر را از پیش چشمانش ریشه کن خواهم ساخت (تا بیم از فقر و ناداری او را رنج ندهد و به زحمت و نگرانی نیندازد) و کارهای پراکندهاش را سامان میدهم و برترین سود سودآوران را برایش در نظر میگیرم. ولی هر گاه بندهام همت و توجه خود را به جانبی جز من معطوف دارد، او را به گرفتاریهای درونش مبتلا میکنم، فقر و تهیدستی چون جرثومهای هماره در برابر چشمانش او را تهدید میکند، کارهایش بیسر و سامان میشود و ریسمانش را به گردن خودش میافکنم تا به هر درهای که کشیده شد، کشیده شود! [2] .
پی نوشت ها:
[1] عن ابیجعفر (ع) قال: الصواعق تصیب المؤمن و غیر المؤمن، و لا تصیب الذاکر. حلیة الاولیاء 3 / 181.
[2] قال ابوحمزة ثمالی: سمعت محمد بن علی یقول: یقول الله عزوجل: اذا جعل عبدی همه فی هما واحدا جعلت غناه فی نفسه، و نزعت الفقر من بین عینیه. و جمعت له شمله، و کتبت له من وراء تجارة کل تاجر، و اذا جعل همه فی مفترقا جعلت شغله فی قلبه، و فقره بین عینیه، و شتت علیه أمره و رمیت بحبله علی غاربه، و لم أبال فی أی واد من أدیة الدنیا هلک. تاریخ یعقوبی 2 / 320.