از امام باقر (ع) روایت شده است:
هیچ چشمی از خشیت و ابهت الهی نگرید مگر اینکه خداوند، صورت آن گریه کننده را بر آتش حرام سازد! و چنانچه قطرههای اشک بر گونههایش جاری شود، به صورتش، درماندگی و ذلت نفش نخواهد بست. هر چیز نزد خداوند، پاداشی خاص دارد جز گریه و قطرههای اشک از بیم خدا (که پاداش آن نامحدود است). همانا خداوند به وسیلهی این قطرهها، دریاهایی از گناه را میپوشاند و محو میسازد. [1] . لازم به یادآوری است که آنچه در حدیث فوق یاد شده است منافاتی با ارزش عمل و تلاش و علم و جهاد و... ندارد. زیرا گریهای که در روایت تا بدین پایه مهم معرفی شده، گریهی از خشیت و ابهت خدا است. و کسی که گرفتار منجلاب فساد و تباهی باشد به مقام خشیت راه نمییابد. چه اینکه تا معرفت به مقام پروردگار نباشد و نور محبت و شوق بندگی و لذت عبادت در انسان پدید نیاید به مقام خشیت راه پیدا نمیکند و اگر این نور در قلب پیدا شد، چنین کسی رویگردان از علم و عمل و تلاش و جهاد در راه خدا نخواهد بود.
پی نوشت ها:
[1] الباقر (ع): ما اغرو رقت عین بمائها من خشیة الله تعالی الا حرم الله وجه صاحبها علی النار فان سالت علی الخدین دموعه لم یرهق وجهه قترو لاذلة، و ما من شیء الا و له جزاء الا الدمعة فان الله تعالی یکفر بها بحورا من الخطایا. احقاق الحق 12 / 187؛ فصول المهمة 194؛ مطالب السؤول 80.