0

نشان دادن ملکوت آسمانها و زمین

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

جابر بن یزید می‏گوید: از امام محمد باقر علیه‏السلام پرسیدم: «مراد از ملکوت آسمان و زمین چیست که به حضرت ابراهیم خلیل الله علیه‏السلام نشان دادند که حق تعالی در قرآن عزیز ذکر آن فرموده که: «و کذلک نری ابراهیم ملکوت السماوات و الارض» [1] . 
پس دیدم که آن حضرت دست مبارک خود را به جانب آسمان برداشت و به من گفت: «نگاه کن.» 
ناگهان نوری را دیدم که از دست آن حضرت به آسمان متصل شده بود چنانکه چشمها خیره می‏شد، پس فرمود: «ابراهیم، ملکوت آسمان و زمین را چنین دید.» 
سپس آن حضرت دست مرا گرفته و به درون خانه برد و جامه‏ی خود را عوض نموده و فرمود: «چشم‏هایت را بر هم بگذار.» پس چشمان خود را بستم. بعد از چند لحظه حضرت فرمود: «آیا می‏دانی که در چه مکانی هستی؟» گفتم: «نه.» فرمود: «در آن ظلمتی هستی که ذوالقرنین گذارش به آنجا افتاده بود.» گفتم: «آیا اجازه می‏دهید که چشم خود را باز بکنم؟» 
حضرت فرمود: «باز کن که هیچ چیزی را نخواهی دید.» چون چشمان خود را باز کردم در تاریکی مطلقی بودم که جای قدم خود را نیز نمی‏دیدم. پس از چند لحظه، دوباره حضرت فرمود: «آیا می‏دانی که در کجا هستی؟!» گفتم: «نه.» حضرت فرمود: «بر سر آن چشمه‏ای که خضر از آن آب زندگانی خورده بود قرار داری.» 
و همچنین مرا از عالمی به عالم دیگر می‏برد تا به پنج عالم رسیدیم، حضرت فرمود که: «ملکوت آسمانها و زمین‏ها که ابراهیم دید چنین است که تو دیدی، دوازده عالم است و هر امامی که از ما بگذرد در یکی از این عالمها ساکن می‏شود تا آنکه وقت ظهور قائم آل محمد علیهم‏السلام بشود.» سپس به من فرمود: «چشمانت را ببند.» پس من چشمان خود را بستم. 
بعد از چند لحظه، فرمود: «چشمانت را باز کن.» 
چون چشمانم را باز کردم خود را در خانه‏ی آن حضرت دیدم، پس ایشان جامه‏ی اولی خود را پوشید. بعد متوجه شدم که تمام این سیرها، سه ساعت طول کشیده بود. [2] . 
در حدیث دیگری امام باقر علیه‏السلام درباره آیه‏ی و کذلک نری ابراهیم ملکوت السماوات و الارض» می‏فرماید: «هفت آسمان برای ابراهیم شکافته شد تا آن حضرت آسمان هفتم و موجودات آن را و زمینهای هفتگانه را با موجودات درون آن ببیند.» 
برای محمد صلی الله علیه و آله و سلم نیز چنین شد، و ولی شما و ائمه‏ی بعد از او نیز چنین چیزهایی را می‏بینند. [3] . 

پی نوشت ها: 
[1] سوره‏ی انعام آیه‏ی 75 «یعنی: و این چنین، ملکوت آسمانها و زمین را به ابراهیم نشان دادیم.». 
[2] حدیقة الشیعه. 
[3] تفسیر عیاشی. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
جمعه 23 خرداد 1393  2:37 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها