0

پیوستگی آسمان و زمین به هم

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

روایت شده است: عمرو بن عبید برای امتحان امام باقر علیه‏السلام با سؤال، خدمت حضرتش آمد و گفت: فدایت گردم؛ معنی فرمایش خداوند که می‏فرماید: «آیا کافران ندیدند که آسمانها و زمین به هم پیوسته بودند، ما آنها را از یکدیگر باز کردیم؟» چیست؟ این رتق و فتق کدام است؟ 
امام باقر علیه‏السلام فرمود: آسمان بسته بود که بارانی از آن نازل نمی‏شد، و زمین بسته بود که گیاهی از آن نمی‏رویید (و بیرون نمی‏آمد)، خداوند آسمان را با باران و زمین را با گیاه شکافت. 
عمرو رفت و اعتراضی پیدا نکرد و چند روزی گذشت باز برگشت و پرسید: فدایت گردم؛ مرا از فرمایش خداوند که می‏فرماید: «و هر کس مستوجب خشم من گردید، همانا خوار و هلاک خواهد شد» آگاه فرما، غضب خداوند چگونه است؟ 
امام باقر علیه‏السلام به او فرمود: غضب خداوند همان عقاب اوست، ای عمرو! هر کس گمان کند که چیزی خداوند را تغییر می‏دهد و دگرگون می‏سازد او کافر شده است. 

روی: أن عمرو بن عبید و قد علی محمد بن علی الباقر علیه‏السلام لامتحانه بالسؤال عنه، فقال له: جعلت فداک؛ ما معنی قوله تعالی: (أولم یر الذین کفروا أن السماوات و الأرض کانتا رتقا ففتقناهما) [1] ما هذا الرتق و الفتق؟ 
فقال أبوجعفر علیه‏السلام: کانت السماء رتقا لا تنزل القطر، و کانت الأرض رتقا لا تخرج النبات، ففتق الله السماء بالقطر، و فتق الأرض بالنبات. 
فانطلق عمرو و لم یجد اعتراضا، و مضی ثم عاد الیه، فقال: أخبرنی جعلت فداک؛ عن قوله تعالی: (و من یحلل علیه غضبی فقد هوی) [2] ما غضب الله؟ فقال له أبوجعفر علیه‏السلام: غضب الله تعالی عقابه، یا عمرو! من ظن أن الله یغیره شی‏ء فقد کفر. [3] . 

پی نوشت ها:
[1] الانبیاء: 30. 
[2] طه: 81. 
[3] بحارالأنوار، ج 4 ص 67 ح 10، عن الاحتجاج. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
جمعه 23 خرداد 1393  2:22 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها