0

ترویج مکتب جهاد و شهادت‏

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

ترویج مکتب جهاد و شهادت‏

ترویج مکتب جهاد و شهادت‏
شرایط عصر امام باقر (ع) هر چند برای قیام مسلحانه علیه زمامداران فاسد مساعد نبود و امام باقر (ع) اصلاح امت را در راهی دیگر می‏جست تا زمینه‏های لازم برای تحولات مثبت فراهم آید، اما در این رهگذر، هرگز از تبلیغ ارزش جهاد و شهادت و زنده نگاه داشتن روح غیرت و حمیت و ایثارگری در امت اسلامی غفلت نورزید. 
امام باقر (ع) در اهتمام به نقش جهاد و مبارزه‏ی مسلحانه در دفاع از ارزش‏های الهی می‏فرماید: 
ارزش‏ها همه و همه در شمشیر و در لوا و سایه‏ی شمشیر نهفته است [1] . 
و نیز فرمود: 
تمام خوبی‏ها همه‏ی ارزش‏ها بر پیشانی اسب‏های میدان نبرد، نقش بسته است و این حقیقت تا پایان عمر جهان ثابت و تغییرناپذیر خواهد بود [2] . 
امام (ع) با بیان جمله‏ی اخیر اعلام می‏دارد که در هیچ مقطعی از تاریخ بشر، حفظ ارزش‏ها و حیات دین و تحقق عدالت و اجرای حق، بی نیاز از مبارزه و درگیری با عناصر فاسد و ستم پیشه نیست. یعنی هیچگاه جامعه بشری از وجود فسادانگیزان، استثمارگران، حق ستیزان و ظالمان خالی نخواهد بود و صالحان و مؤمنان از تعدی آنان ایمنی نخواهند یافت، مگر در پرتو شمشیر، که سمبل مبارزه‏ی مسلحانه است. امام باقر (ع) در عمل نشان داد که نخستین حرکت در مسیر اصلاح جامعه، حرکت فکری و علمی است، ولی با توجه به واقعیت جریان‏های اجتماعی، و با توجه به این که هرگز همه‏ی مردم اهل منطق و برهان نیستند و جز قدرت، چیزی آنان را بر جای خود نمی‏نشاند، اگر مصلحان در یک دست قلم و کتاب دارند، باید در دست دیگر سلاح و شمشیر داشته باشند وگرنه هرگز به مقصد نخواهند رسید. آن حضرت، در بزرگداشت امر جهاد و شهادت می‏فرماید: دپدرم - علی بن الحسین (ع) - همیشه این سخن را از رسول خدا (ص) نقل می‏فرمود: هیچ قطره‏ای در نزد خداوند از قطره‏ی خونی که راه او ریخته شده باشد، محبوبتر نیست [3] . و نیز می‏فرمود: مردی به حضور رسول خدا (ص) رسید و گفت: من به شدت شیفته‏ی جهاد هستم. پیامبر به او فرمود: پس در راه خدا به جهاد برو؛ زیرا اگر کشته شوی، به زندگی واقعی راه خواهی یافت و نزد خدا روزی خواهی داشت، و اگر در مسیر جهاد بمیری، پاداش تو از سوی خدا تضمین شده است و اگر از جهاد سالم بازگردی، از تمام گناهانت پاک شده‏ای [4] . 

پی نوشت ها:
[1] الخیر کله فی السیف و تحت السیف و فی ظل السیف. فروع کافی 5 / 8. 
[2] ان الخیر کل الخیر معقود فی نواصی الخیل الی یوم القیامة. همان. 
[3] سمعت اباجعفر (ع) یقول: ان علی بن الحسین (ع) کان یقول: قال رسول الله (ص): ما من قطرة احب الی الله عزوجل من قطرة دم فی سبیل الله. اصول کافی 5 / 53، ح 3. 
[4] اتی رجل رسول الله (ص) فقال: انی راغب نشیط فی الجهاد، قال (ص): فجاهد فی سبیل الله فانک ان تقتل کنت حیا عندالله ترزق، و ان مت فقد وقع اجرک علی الله، و ان رجعت خرجت من الذنوب الی الله. نورالثقلین 1 / 409؛ تفسیر العیاشی 1 / 206. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
جمعه 23 خرداد 1393  2:21 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها