0

بیل زدن برای دنیا

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

بیل زدن برای دنیا

بیل زدن برای دنیا
همین‏طور که می‏رفت دانه‏ی تسبیحش را که از هسته‏های خرما درست کرده بود می‏شمرد و ذکر می‏گفت، در اطراف شهر کاری داشت. به کنار مزرعه‏ای رسید.سه ‏نفر را دید که به سختی مشغول بیل زدن بودند. 
با خود گفت: «بهتر است بروم یک خسته نباشید به آنان بگویم و اگر آب خنکی هم داشته باشند جرعه‏ای بنوشم» و راهش را به سوی آنان کج کرد. 
- سلام. 
- علیکم السلام. 
- خدا قوت، خسته نباشید! 
-سلامت باشی! 
مدتی به عرق‏های روی پیشانی او، که در زیر آفتاب مثل دانه‏های مروارید می‏درخشید، نگاه کرد. او بزرگی از بزرگان قریش بود، با آن اندام فربه، آن هم چنین هوای گرمی به شدت روی مزرعه‏اش کار می‏کرد و دو غلام نیز کمکش می‏کردند. با خود اندیشید از امامی مثل او بعید است در این هوای گرم و طاقت فرسا و با این همه زحمت به فکر دنیا باشد، بهتر است به نزد او بروم و او را نصیحت کنم. جلو رفت و گفت: خدا کارهای‏تان را سامان دهد، آب خوردن دارید؟ 
یکی از غلامان آب گوارایی به او داد. مشک آب را به دهانش چسباند و چند جرعه خورد، با خود گفت «الآن موقعیت خوبی است» ، رو به امام باقر کرد و گفت: آقا، شما با این مقام و مرتبه درست است به فکر دنیا و طلب مال باشید؟ اگر خدای نکرده، در این حال اجل شما فرا رسد چه خواهید کرد. امام دست از کار کشید و جلوتر آمد و با پشت دست عرق‏های درشتی را که روی پیشانی‏اش بود پاک کرد و فرمود: مگر در حال ارتکاب گناه هستم. 
- نه، ولی شما نباید این قدر برای مال دنیا به خود زحمت بدهید. 
- به خدا سوگند، اگر در این حال مرگ به سراغم بیاید در حال اطاعت خدا از دنیا رفته‏ام. 
- چه اطاعتی، شما که دارید بیل می‏زنید، آن هم برای دنیا! 
- همین تلاش من برای کسب روزی، عبادت خداست؛ با همین کار، خود را از تو و دیگران بی نیاز می‏سازم و دست نیاز پیش کسی دراز نمی‏کنم؛ زمانی از خدا بیمناکم که در حال نافرمانی از او اجلم فرابرسد. محمد بن منکدر از این حرف امام به خود آمد و رو به امام کرد و گفت: خدا رحمتت کند، من می‏خواستم شما را نصیحت کنم، اما بر عکس شد، شما مرا آگاه کردید. [1] .

پی نوشت ها: 
[1] امام باقر علیه‏السلام جلوه‏ی امامت در افق دانش، ص 212. 

*  عَزیزٌ عَلَیَّ اَنْ اَرَی الْخَلْقَ وَلا تُری  *
جمعه 23 خرداد 1393  2:15 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها