طرز تهیه خورش آلو اسفناج
آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه
برای 4 نفر
روغن به مقدار لازم |
آلو 300 گرم (خورشتی یا جنگلی) |
تره 400 گرم |
فلفل سیاه به میزان لازم |
اسفناج 750 گرم (پاك شده) |
پیاز 1 عدد (درشت) |
نمك به میزان لازم |
گوشت نیم كیلو
(به صورت خورشتی (از مرغ هم میتوان استفاده كرد)) |
خورش آلو اسفناج از آن خورش های سنتی و معروف ایرانی است كه هوادارانش در خانه معمولا كم نیستند.این خورش طعم بسیار لذیذی دارد و چه در میهمانی های رسمی و چه مجالس دورهمی جزو بهترین گزینه های طبخ است.
طرز تهیه:
در ظرفی مناسب پیاز ها را نگینی كرده و با روغن نیمه سرخ كنید و گوشت های تكه شده را به آن اضافه كنید و كمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ بدهد.دو پیمانه آب به مواد اضافه كنید و با ملایم كردن حرارت پس از جوش آمدن كمی برای پخت به گوشت زمان بدهید
تره و اسفناج را شسته و خرد كنید و سپس درون تابه ای روی حرارت بگذارید تا كمی ابش تبخیر شود.سپس مقداری روغن به آن افزوده و تفت دهید.پس از تفت دادن ،آلو و نمك و فلفل را به آن اضافه كرده و خوب سرخ كنید و آن را به گوشت اضافه كنید و اجازه دهید خورش خوب جا افتاده و بپزد. نیم ساعت مانده به آماده شدن خورش میتوانید از لیمو عمانی ، گرد غوره و یا آبلیمو به عنوان چاشنی استفاده كنید.
نكات:
1)برخی از افراد با توجه به ذائقه خانوادگی اضافه كردن شكر و شیرین شدن خورش را به ترش بودن ترجیح میدهند و برخی از مقدار بیشتری چاشنی ترش كننده استفاده میكنند.
2)استفاده از زعفران در خورش به خوشمزه تر شدن آن كمك زیادی میكند.
3)در صورت تمایل به جای گوشت از مرغ استفاده كنید.
4)اگر آلو اسفناج ترش را ترجیح میدهید از آلوچه جنگلی استفاده كنید.